Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ridicsky prukaz - vada zraku

Od: dan55 odpovědí: 5 změna:

Dobry vecer, je mi 18 let a budu si tedy delat ridicsky prukaz, dalsi tyden jdu na prohlidku.

Jsem vicemene zdravy clovek, sportuji, jsem aktivni, kazdopadne mam problem ohledne vady oci. U ocniho jsem s tim nebyl - pujdu. Jde o to, ze na prave oko vidim do dalky rozmazane, nikterak, ze bych nevidel vubec nic, to ne, ale nejaky drobny text taky nedokazu uplne bezchybne precist.

Pokud si pamatuji, tak na minule prohlidce u praktickeho jsem mel spatne 3 pismena z tabulky.

Chtel bych se Vas zeptat, byl by tohle nejak velky problem s nutnosti nosit treba bryle? Jde jenom o to, ze na to jedno nevidim moc dobre do dalky, jinak na blizko vidim obema dobre, na dalku vidim dobre jenom na to jedno.

Dekuji a preji hezky vecer

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud by jsi měl přesto nosit brýle na řízení a dle mého měl, tak si nech napsat harmonizační kód 01.06

Doktoři totiž s nevědomosti píšou pouze brýle 01.01 a pokud by jsi měl čočky, tak řídit nemůžeš.

Nech si napsat od doktora brýle nebo čočky. Pak ti teprve magistrát dá kód 01.06.

Vždy je lepší mít svobodnou volbu obojího.

hodnocení

0x

Podstatné je, zda o tom praktik ví. A pokud jsi měl u něj nějaké problémy se čtením, tak záleží na tom jak se ta chybná čtení vejdou do příputných hodnot. Pokud se nevejdou, odešle vás k očnímu lékaři a počká na jeho vyjádření.

hodnocení

0x

K praktikovi byste měl jít se zprávou z očního. Brýle nevadí. Jen budete mít napsáno řízení auta pouze s brýlemi. Pravděpodobně půjdete k praktickému dvakrát, protože bude chtít zprávu z očního.

jirib
hodnocení

0x
A budeš řídit do té doby,až někoho přehlédneš...na to,zda můžeš začít dělat řidičák to vliv nemá.
Projeví se to až budeš couvat s vozíkem a v zrcátkách nic neuvidíš.
Znám pár takových,co dopředu dovedou bez problému,ale v zrcátkách na 17m nevidí...

xenofob
hodnocení

0x

Nedělej si starosti, pokud někoho přehlédenš, je to jen neúmylsné zabití

Jsou za to tak max. 4 roky, takže 2. A ve veznicích mají dopbré oční lékaře, za 2 roky tam stihneš i operaci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]