Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se stane po nepřihlášení auta

Od: verus399 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den mám totas ohledně odhlášení vozidla když na mě někdo odhlási auto tak co se stane když si ho nepřihlásím na sebe?přihlá sí se automaticky na puvodního majitele?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ne nestane se nic. Samo se neudělá opravdu nic. Záleží co bude dál s tím vozem. Každopádně ale problémy přijdou časem...(za chvilku, za měsíc, za rok, za pět let, ale přijdou!

vojtazanda*
hodnocení

0x

Tak to máte problém. Jestli jste podepsal kupní smlouvu...

Pak totiž nemůžete tvrdit, že to na Vás někdo odhlásil bez Vašeho vědomí.

Takhle máte POVINOST auto/motorku mít pod poviným ručením. To přinejmenším.

Jestli ho vyloženě musíte přihlásit si nejsem na 100% jistej.

doplněno 02.04.10 10:08:

Já měl takhle motorku co jsem v 15-ti koupil, nikdy neopravil aby aspoň dojela na evidenčku a tak se na ní dost let prášilo v kůlně. Pak se začalo řešit srovnávání registrů a já měl co dělat, abych se jí legálně zbavil do konce roku 2008 tuším.

Opravdu se vyplatí držet si svoje záležitosti v pořádku;)

vojto, vlastnctví motorového vozidla nezakládá povinnost uzavřít zákonné pojištění!

bacha, tak to není

naprosto ale souhlasím s poslední větou!

vojtazanda*

Když jsem tohle řešil, tak mi na magistrátu (Jihlava - město magorů) tvrdili že ten kdo to na mě odhlásil, tak splnil povinost oznámit změnu a já jelikož jsem tam psanej a ten druhej může kupní smlouvou doložit že jsem majitelem tak já jsem teda povinej zajistit si ručení.

...

Osobami, které jsou povinny hradit příspěvek do garančního fondu, jsou dle § 24c zákona č. 168/1999 Sb., vlastník a provozovatel vozidla evidovaného v registru vozidel. Stejně tak je to každá jiná osoba, která v registru vozidel zapsaná není, ale měla být (např. kupující/nový vlastník či dědic vozidla).
Všechny tyto osoby (pokud se jedná o odlišné osoby) jsou solidárními dlužníky, což znamená, že každý odpovídá do plné výše dluhu. Zaplacením pohledávky kterýmkoli dlužníkem zaniká povinnost i druhému solidárnímu dlužníkovi. Zda a jak se tyto osoby následně vyrovnají mezi sebou je jejich interní záležitostí.
...

Tohle jsem řešil koncem roku 2008, tak se třeba něco změnilo...

Vojto, nezměnilo se nic, (téměř) ale citujete špatný paragraf. Koukněte na § 1, téhož zákona. Tam je napsáno "kdy se musí uzavřít" pojištění, přesněji kdy můžete vozidlo použít.

Při (ne)splnění tohoto nařízení pak přichází v úvahu Váš zminovaný paragraf.

To je důležité, kdy (ne)pojistit vozidlo.

může kupní smlouvou doložit že jsem majitelem jasně, ale opět o tom není sporu, ale mmůže být kupní smlouva ústní, přesněji, nic nenařizuje aby byla psaná.

Ovšem ale doporučuji vždy psanou smlouvu!

ale zabíháme mnoho do podrobností.

yar
hodnocení

0x

Samo se nic nedělá, je to neuzavřené. Někdo taky musí zaplatit poplatek za převod, že ano. Dokud se nic nestane.. nepředpokládám, že správní orgán to nějak často kontroluje, nebo to umí udělat program na dotaz. Lze to pak ovšem přihlásit i na jiného původním majitelem, prostě jste si koupi rozmyslel..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]