Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počet pojistných událostí - jak se počítá

Od: mikihans® odpovědí: 7 změna:
Ahoj, dejme tomu, že jsem nikdy nevlastnil auto, ani nebyl provozovatelem či pojistníkem. S jinými auty (rodina, firemní) jsem za posledních 10 let měl celkem tři mnou zaviněné škodní události, které řešily příslušné pojišťovny majitelů vozidel.
Kdybych si teď chtěl sjednat na svoje první auto pojištění, co bych měl zadat do kolonky "počet pojistných událostí"? Řeší se to z pohledu řidiče, nebo pojistníka? A za jakou dobu nazpět? Chci si zkusit porovnat cenu pojištění a je to jedna z otázek. Díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Podívají se na pojistníka " mikihans®"pod jeho rodným číslem a zjistí že (ne)měl pojištění od - do a počet škodních událostí. Ve Vašem případě zaviněné nehody nebudou mít vliv na uzavření prvního pojištění na Vaše rodné číslo.

hodnocení

díky, tohle je to, co mě zajímalo :)

diesel1
hodnocení

0x

Jednoduše,neměl jste na sebe uzavřené PR,takže bunus bude nulový!

hodnocení

0x

Řešíš nesmysl. Tyto kolonky už u žádné pojišťovny neexistují, vyplňuje se to automaticky podle rodného čísla a křestního jména. Ani nepamatuju, kdy jsem tohle naposledy vyplňoval. A jinak - samozřejmě když jsi s autem pojištěným na tebe neměl nehodu, tak nula. A pokud jsi na sebe nic psané neměl, tak druhá nula.

Zajímavé ještě v říjnu to po mně chtěli.

Můžeš být konkrétní? Já se pojištěním zabývám už mnoho let a opravdu se už nepamatuju kdy jsem u klienta tohle zjišťoval. Kdysi jsem si tyto parametry u každého dával do poznámky, teď už to nedělám, kalkulačky všech pojišťoven (kromě HVP a PILLOW, ty neznám) si tyto údaje berou automaticky z ČKP. V některých případech to mohu opravit a změnu doložit doklady, ale většinou je ruční změna nemožná.

Resp. U některého si to poznamenám abych mu pak mohl říct - co chceš, jsi průserář, máš nehody a tak se nediv že máš moc platit..

Mimochodem, vůbec nevěř těm žvástům v televizi, že nejlepší pojištění je na Internetu.

Vybíral jsem PR synovi na "nové auto" a do vyhledávače jsem toto musel zadat, možná , že jako pojišťovák ... to nemusíš,ale všechny tři vyhledávače to chtěli.Vybral jsem ne první co mi tyto nabídli, ale dle skutečných potřeb.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]