Nejste přihlášen/a.
No jo,takže já jsem asi mrtvý. Běžně používám auto, staré přes padesát let, úžasných 32 splašených koní, bubnové brzdy, u kterých mě mrzí, že jsou hydraulické, radši bych lanka... Posilovače to nezná, pytle by se nevešly, asistenty nepotřebuje. Jen světlomety na baňku jsem upgradoval na halogeny... Roční zákonná pojistka 600kč
VW brouk, ten původní. Podle not r.v. 1965, v reálu pro znalé "poslední němec,rovnosvětlo". Na běžných papírech, netlačil jsem ho na veterána...
Možná menší, než s novými auty, protože nemají tak velký výkon a nekupují si je nabuzený mláďata a navíc jsou to skoro bezporuchový auta.
Nabuzený mláďata ve Fábiích 1.4MPi 8v nebo HTP co těm střepům šlapou na krk fast and furious .
Právě, že je to naopak.
Při srážce s ženskou v SUV co jede prostředkem silnice s mimískem je riziko velice značné a pokud se nejedná přímo o smrt, tak invalidní vozík tě nemine.
Ovšem takové SUV proti tanku nebo kamionu nemá šanci, tudíž SUV je velice nebezpečné auto?
Kolego stane-poškrábe "lak" a připadně pozohýbá p.blatník.
Nio stalo se- jeden mlaďas s dívkou vedle sebe ve fiatu 125p vjel pod tank (řidič + a slečna to přežila s následky).Z dalšího T stanicí volali zda-li ví co udělal-odpo- Soory,najel jsem na obrubník! PS v rámci nacviku plné mobilizace vybraných útvarů a následného velkého cvičení celého svazku, jeli v bojovce, tj zavřeny poklopy , onen řidič fiatu neuposlechl signál STŮJ regulovčíka!
Dle meho nazoru, takove auto uz z hlediska bezpecnosti nepatri do dnesniho, husteho, nekdy chaotickeho provozu. Favority jezdily v dobe, kdy provoz byl x krat mensi nez dnes. Jako decka jsme obsadili u nas ulici a hrali fotbal. Projelo jedno, dve auta. Dnes na te ulici vydrzite sotva 5 minut a uz nekdo zase jede. V pripade nehody s bud rychlejsim autem, nebo nejakym suv, mpv vas to ve favoritu zmackne jak konzervu.
A to pritom je spousta retardu, kteri vykrikuji, jak se mame spatne, jak jsme zadluzeni a ze ani auto si dovolit nemohou apod. )
No, tech Vasich "retardu" je mraky. Jak si kdo udela, tak ma. Zase na druhou stranu je mraky lidi, co ma barak na hypo, drahe telefony na splatky a auta na leasing. Jako jo, prijmy na to maji vysoke, ale netvrdil bych ze zrovna tota cesta je ta, jo mame se fajn. Ja se dobre rozhodne mam, co ja, cela ma rodina. Ale kazdy to dobre, ma dle jineho meritka ze. Pro me to je bez starosti, dluhu, stresu. Mam 15 let starou karu, 20 let starou motorku, ale je to zatracene fajn.
Jezdím 60 let s podobnými auty bez airbagů ,najel jsem se svým řidičákem 150 000 km celkem s pěti Škodovkami a neměl jsem jedinou ani krizovou situaci.Proč bych se měl zabývat možnostmi smrtelné havarie?Je jasné,že to není v autě,ale vždy v řidiči.
JABRAKA
150 tisic kilometru za 60 let? V aute mam ted, ( je mi 39) nejakych 80 tisic a za riditkama motorky mam po Evrope 100 tisic
Asi travite vetsinu zivota na silnici. Jiny zase v hospode. To se divite nebo porovnavate nebo co a to je ta svoboda, za komara jsi mohl mit tak leda eMBecko, 5% mohlo mit neco z tuzexu nebo ciziny
Prekvapilo me to, 150 tisic za 60 let je v prumeru 2500km za rok. Ja rozhodne netravim vetsinu casu na silnici. Tim myslim, ze v pripade Jabraky pri najezdu zhruba 2500km rocne je opravdu mala sance na nehodu, proto neuvazuje smerem vyssi bezpecnosti. Chapes?
Hoši, to jste si ještě nevšimli, že tento pán tu v odpovědích často píše ptákoviny? Neberte to vážně.
všichni máme právo na svůj názor. Ale pravdu mají ti "pesimisti"tady. Nechci se opakovat. Jde o hustotu provozu, mentalitu řidičů, stále více velkých a těžkých vozů, kde jezdí nevyježdění a nevyblbnutí řidiči... Takže stará auta JSOU rizikovější.
Před lety jsem jel na služební cestu od Brna na Ostravu. Ten den byl hodně zvláštní. Kdo z Vás si pamatuje ten rozhodný okamžik, kdy na R46 dali všude stovky, osmdesátky a začali předělávat svodidla? Pěkně jsme z toho byli nakrknutí... Ale tehdy tam jedna pipina u Kauflandu zabila najednou 6 lidí. Klidně můžete říct, to se mohlo stát kdekoli a s jinými auty... Ano mohlo. Ale pro mě je otázka z úvodu prostě vyřešena. Nechodím smrti napřed...
A co tim prokazujes, ze tezsi bmw rozbilo lehci felicii? O jak prekvapive, takze to neni o "modernosti" auta, ale o vaze a proto si panicky kupuji SUV?
tvrdím pouze to, že každé technické zařízení, včetně auta, je poplatné době svého vzniku. Určitě nemusíme diskutovat o deformačních zónách Favorita, Felicie a dnešního auta stejné třídy. To je vše.
Samozřejmě nová moderní auta jsou z bezpečností úplně jinde... Taky je velmi vysoký provoz než v době vzniku třeba Favoritu. Mnozí mnohdy spoléhají u moderních vozidel na různé asistenty, ale fyzikální zákony platí vždy a není vše 100%.
Když pominu mladé nevyzrálé závodníky, tak dalším problémem jsou staří lidé kde by již někteří ani neměli sedět za volentem. Samozřejmě se to dotkne nás všech. Ale je to tak, často ty nejdrastičtější nehody jsou s tím spojené, né třeba s rychostí, ale ze základnímy předpisy...
To že někdo odjezdil v dnes již historickém vozidle je pěkné, ale sám bych se bál jen na to pomyslet. To že jezdím opatrně ještě neznamená, že nemůžu mít dopravní nehodu a ono být třeba mrtvým neoprávněně z důvodu cizího zavinění taky není moc lichotivé... Proto bych v dnešní době nechtěl, aby moje děti jezdili ve Favoritu a už ani né ve Felicii. Pro dnešní provoz to jsou celkem dost pro život nebezpečná vozidla.
Není sice vše jen o vozidle, větší část je o štěstí... Ale je třeba tomu štěstí jít trochu naproti..
A proto detem koupis tezke BMW a toho Faborita das do bazaru, aby se v nem zabil nekdo jiny, moudre.
Favorit těžko bude mít test od euro NCAP,myslím že to ještě neměla ani felicia. Hlavní riziko smrtelné nehody je díky mezikusu mezi volantem a sedačkou. To je 70%...dalších 25% je to že musíš myslet i za ostatní,předvídat a nenechat se zaskočit vývojem situace. Pouze 5% jsou situace u smrtelných nehod které nedokážeš ovlivnit.
Jezdím ve felcii,což je favorit new face,taky bez bagů a ABS. K současnému dni naježděno za 9 let vlastnictví 190 tis km,celkově 345 tis a nějak se toho nebojím. Možná tomu někdo nebude chtít uvěřit ale vozím tam i ženu a půlroční dcerku a nemám žádný větší strach než v jakémkoliv jiném autě
No chtěl jsem říct, že Fabie a Octavie jsou vyztuženy daleko více než Felicie. Ale Felicie od roku 97 jsou vyztuženy mnohem více než Favorit.
Váhu nevím, ale ty nosníky jsou vidět po otevření kapoty. Chladičové stěny jsou celkem 3 typy dle vyztužení stejně jako 3 typy výztuh pod nárazníky.
Vyztužený nosník
Slabý nosník st. typ
Uchycení st. typu výztuhy nárazníku je na dvě ouška a 4 šrouby
Uchycení nového zesíleného typu je ze současnosti jak se to dnes používá. Tedy na příruby jako nárazníky na vagónech vlaku na 6 šroubů
Hergot ty mas znalosti, ty jsi auto klempir?
a vis na kolika sroubech M16 byly uchyceny stropy ve WTC? Na dvou
Proto tn palacinkovy efekt. Sloupy se rozjely teplem a ty dva srouby utrhly jak nic
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.