Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu co dělat když se mi v Německu rozbije na dálnici auto. Jsem majitelem ne zrovna moderního vozu (felda) a přestože je ve slušném stavu, bůhví co se může cestou stát. Ptám se proto jestli s tím máte někdo nějaké zkušenosti, nebo jestli se dá třeba na tohle pojistit apod.
Díky!
věřím, že to felda zvládne přeci jen je to celkem jednoduché auto. Nezapomenout tankovat, došlé palivo neuznávají jako důvod pro zastavení na dálnici. Však také mají vždy na ceduli před pumpou nejen že k nejbližší pumpě je to kilometr, ale i to že k další je to třeba 73 km. Nejsou tam jako u nás po pár kilometrech.
taky věřím, doma ujede 2000Km jako nic, ale víte jak to je. Jinak jezdím na plyn, takže když dojde tak sice s těžkým srdcem přepnu spínač na "benzin" ale jedu dál.
Sice tam budu asi za socku, když se budu naloženej vláčet 100-130, ale nějak dojedem
Poor na to, kdyby se opravdu něco na dálnici s autem stalo! IHNED ho odtáhnout na odstavné místě. Německá policie je na tohle rychlá, přijede, zařídí odtah a vybudete platit jak mourovatý .
Jo buďte připraven na všechno. Ale na druhou stranu... nepřivolávejte poruchu...
Zkuste zde: uamk.cz/...
Dále nabízíme telefonický informační servis a osobní poradenský servis pro motoristy, cestující do zahraničí (včetně podrobných itinerářů cest s výpočtem nákladů).
Kontaktovat nás můžete:
Připojistit ano,modlit se určitě.
doporučuji dodržovat bezpečnou vzdálenost mezi vozidly na dálnici, v Německu se to relativně přísně kontroluje, takže "nelepit" se na nikoho
Díky, asi radši dám 800-900Kč za kartu kterou snad nepoužiju, než se prohnout jak luk v reichu až budu cálovat odtah.
Koukal jsem na ceny kolik mi "přispějí" na odtah, dojezd servis atp. a nevím jak jsou ty částky přiměřené. Kolik třeba stojí odtah atp.
Děkuju za tip!
Tak cenu odtahu musíte hledat podle svého bydliště, někde si řeknou 8Kč za km, to jsem koukala, se mi to zdá nějaké levné.
rhcar.cz/... tady třeba máte jednu, ale jak říkám, podle bydliště, protože je blbost tahat si odtahovku z moravy, když bydlíte třeba v Aši . Domluvit se a vzít si na cestu jejich telefonní číslo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.