Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké mazivo do kloubů poloos?

Od: zdenek2® odpovědí: 13 změna:
Jaké doporučujete mazivo do kloubů poloos, aby to nestálo víc než zlato?
Hodí se mogul la?
Tady píšou, že mogul la se používá i na kulové klouby u aut.
eshop.paramo.cz/...
doplněno 06.04.21 14:25: Mazivo mogul la bylo prý vyvinuto ve spolupráci se Škoda auto.
kmoch.cz/...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Mogul Molyka G.

doplněno 06.04.21 14:35:

@zdenek2: Mogul Ia je lithiové mazivo žluté barvy, určené zejména k mazání ložisek, která jsou v kontaktu s vodou (typicky vodní pumpy vozidel. Mazivo Molyka G s obsahem sirníku molybdeničitého (MoS2) je mazivo šedočerné barvy určené mj. pro mazání stejnoběžných kloubů vozidel.

doplněno 06.04.21 14:37:

Kulový kloub je toto

Jaké mazivo do kloubů poloos?
hodnocení

Píšou u maziva molyka g, že je vhodné pro pomaluběžná ložiska.
Kolik jsou tak max. otáčky kloubu poloosy?
oleje-pema.cz/...
hodnocení

Teď jsem si spočítal, že otáčky poloosy jsou celkem nízké, takže pak je to jasné mazivo na klouby poloosy.
Ale stejně by mne zajímalo, co by se stalo ,kdyby se tam dalo jiné mazivo? Co se třeba dávalo do embéček, když molyka g ještě neexistovalo?
Embéčka 1000-120 měly jiné poloosy..Tam se "kameny " v unašeči mazaly z převodovky jejím vlastním olejem.Dej tam šedou molyku a nevymýšlej svoje novoty.Dokonce Wartburg 353 měl ve vnějších kloubech pod prachovku olej! Tam nebyl klasický homokineťák,ale kříž na jehličkách jako třeba u kardanů

@zdenek2: Hochu, mně je 65 let. A Molyka G jen s jiným obchodním názvem existovala už v době, kdy mně bylo 10-15 let*smich*

hodnocení

satam: Tak pak je to jasné, to jsem chtěl slyšet. Dík.
hodnocení

Doutnák: a jak moc by funkci kloubu poloosy dnešní konstrukce ovlivnil olej pod prachovkou? Ne že bych ho tam chtěl dávat, ale prostě mne to zajímá. Tuším pár let by to určitě vydrželo?

Nevydrželo. Ten stejnoběžný kloub není konstruován na mazání olejem, nehledě na to, že při prasknutí/netěsnosti manžety by kloub velice rychle odešel.

break

Pár let? Spíš pár kilometrů než by se to rozletělo a olej by byl všude...

A ty nevymýšlej vymyšlený. Buňky na to nemáš

Zdenek 2 nás jen testuje..Je to šťourálek.. Zkoušej experimentovat a uvidíš sám co a jak dlouho vydrží to či ono..Felda je na experimenty ideální wagen..Taky jsme experimentovali.. Všechno bude fungovat i s jiným mazivem! Ale jak dlouho? To je individuální a musíš si to vyzkoušet! Pak to můžeš dát na YouTube a budeš zajímavej a in..Dokonce nasucho bez oleje a jiných maziv věci fungují! Ale jak dlouho? Musíš to vyzkoušet a pak nám o tom napiš nebo dej video !Fakt to teď frčí... Když mi praskla prachovka a mazivo zmizelo..tak to ještě dlouuuho jezdilo..asi tak
asd1

Se mu nedivim že přemýšlí, když vidí 250,- za tubičku "origo maziva" a ptá se co to je. A zvědavost jak dlouho to vydrží mazaný něčim jiným proč ne. Odhadnout by to mohl zvládnout Axus... Ale i s olejem to podle mě vydrží desítky tisíc km, zásadní je spíš aby tam nebyl prach (vydřený vnitřní kloub je podle mě hlavně kvůli nečistotám, kdy to mechanik např. při výměně spojky zaprasí a smontuje s prachem, jeho to přece neni tak proč čistit pečlivě když tam spadl jen kousek bordelu...)

asd1
hodnocení

1x

Seš natvrdlej? MoS2

Mmch. kulovej kloub neni kloub poloosy.

hodnocení

0x
Musí bejt s příměsí Mos2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma poloosa

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]