Nejste přihlášen/a.
Pokud mne paměť neklame /už je to velmi dávno/, tak Š 100 má ve výpustném šroubu převodovky magnet a těch pilin na něm bylo vždy při výměně oleje dost. Nyní provozuji na chalupě samodoma traktor /motor Trabant/, který má tři převodovky / 2 x Škoda a 1x průmyslová řetězová/. Všechny mají na výpustných šroubech magnety a piliny na nich zachyceny jsou.
V kazde prevodovce, diferencialu atd. vznikaji oterem ozubenych kol, male, kovove, magneticke piliny. Klidne tam dejte vypustak s magnetem. Ale moc to hrotite. Vite kolik desitek, stovek tisic najezdi jina auta bez magnetu a stale to radi a stale to funguje? Nekdy mi pripada, ze o tu Vasi Felicii mate az uzkostlivou peci. Nic proti poctive a pravidelne udrzbe! Ale prehanet to... a vetsina motorek, i takova jakou mam ja, maji motorovy olej spolecny s prevodovkou. I tam vznika oter ozubenych kol a ten samy olej maze i pist, klikovku a nejcitilivejsi vackove ulozeni. Mam na motorce od nova najeto 110 tisic kilometru a stale jezdi. Nikde zadne vydrene drazky. Hodte se do klidu. Od jinych vymysleni blbosti a prehnane pece pomuze mit treba deti. To ma pak clovek uplne jine starosri.
Jen malá připomínka -ty otěry nejsou sami o sobě magnetické,ale pže je to ocel-železo-tak je přitahuje magnet ! Ale to jstě všichni odpovídající znají.
Podle tvého tvrzení je magnetický i hliník. Proto se toho využívá v elektroměru.
Nikdo ale samotné slovo magnetický nepoužívá, protože to nijak neupřesňuje vlastnost.
Používá se diamagnetický, paramagnetický, feromagnetický.
Takovej odborník, jako ty magnet určitě najde. Je vidět na několika fotkách.
Tak schválně. Kde je? (nenapovídat!
)
Já nepsal nic o textu, ale o fotkách.
Pokud není čas, tak už jsem asi pochopil (pro některé konečně i já), že je to mrhání informacemi a ztráta času moje.
Bojuj sám
Spíš mu ten dodanej magnet někam popoleze a bude rozemlet soukolím
Mmch. je dobrá zásada "do fungujícího stroje se nehrabe"
Pokud tam nevrčí nějaký ložisko nebo nejsou chcíplý synchrony, tak je kravina to rozebírat. Leda jako učební pomůcku :D Jestli to chce na ježdění, tak jen vyměnit olej a jezdit.
Ty ten vergl ještě nemáš hotovej? Se kterou pí*čovinou budeš dal otravovat než tu pixlu těma levejma rukama domrvíš?
Kliiiid, talent nemá ale snaží se. Ani nemusí jít o prachy - jestli má v okolí podobný servisy jako tu, tak by zatáhnul raketu a měl by to dojebaný víc než od sebe. Navíc covid, neni moc co dělat, venku plískanice tak proč si nehrát v garáži... Kdo mu nechce radit nemusí. Ani to číst.
Ale mohl by to řešit v jednom tématu aby tu nebylo 150 diskusí k jeho autu
Technologie výroby motorových dílů se neustále inovuje,vznikají nové materiály,stejně tak i u mazacích systémů,takže v době mezi výměnami olejů se v podstatě množství kovových částic v oleji převodovky,nebo motoru moc nenajde,Mazací schopnosti olejů jsou také lepší,takže se možný kovový prach na jízdě ani opotřebení motorových částí neprojevíV životnosti motoru je s tím počítáno.
JB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.