Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznat, zda vozidlo má platnou STK?

Od: ladis* odpovědí: 46 změna:

Na SPZ červená samolepka je a v TP také datum příští kontroly 2022.

K emisím nic není (buď se nedává nebo majitel ztratil) a na protokolu je závada B - kola nejsou v souladu s TP.

Podle Internetu závada B je na 30 dnů. Ale na autě jsou kola stále stejná, tak jak teď zjistit, zda má nebo nemá TP?

doplněno 03.04.21 11:57:

Puvodni majitel, co auto novemu majiteli prodal (a byl na STK pred rokem - dle zapisu v velkem TP a protokolu, ktery obsahuje zavadu B - kola) tvrdil, ze jina kola nema. Tak docela pochybuji, ze by si puvodni majitel zapujcil kola a STK dodatecne prosel, doufal jsem, ze je nejaka databaze, kde lze zjistit, zda platna STK na vuz je nebo neni. Vim, ze policajti maji databazi a umeji to kontrolovat i nacitanim z kamery.

"zápis-protokol o emisní kontrole" - tak ten papir puvodni majitel pry ztratil, nema... Ma jen protokol z STK s tou chybou B. Policajti nic na emise nepozaduji? Byla drive takova knizecka myslim k tomu s emisemi, to uz se pry nedela (ta znamka emisni uz se nevylepuje to je jasny).

46 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na www.kontrolatacho/... zadáš VIN a hned vidíš...

jurajjuraj*
hodnocení

2x

platnost technicke mas ve velkem technicaku a kola zas az takovy problem byt nemusi, staci si pujcit spravny typ anebo zajit za tim spravnym technikem na STK

Jak poznat, zda vozidlo má platnou STK?
ladis*
hodnocení

Jenze jak toho spravnyho poznat zejo :))

hodnocení

1x

No a co velký techničák, technickou máš napsanou či nenapsanou tam a tam je to směroplatné...

Přemýšlím co je v tom zaproblém, důležité je přece zápis ve velkém TP.

Tak nevím, proč se z toho dělá taková nějaká bramboračka...

hodnocení

0x

Na SPZ červená samolepka je a v TP také datum příští kontroly 2022.
Pokud je zápis v ORV II. o tom, že je platná TK do 2022 a máš červenou nálepku na RZ do 2022, tak neřeš.

K emisím nic není (buď se nedává nebo majitel ztratil) a na protokolu je závada B - kola nejsou v souladu s TP.
Emise se už několik let nevylepují na RZ. Pouze se zelená známka toleruje a neservává se. Emisní kontrola ti vydá papír s datumem a výsledkem měření. Tento papír si pohledej.

Podle Internetu závada B je na 30 dnů. Ale na autě jsou kola stále stejná, tak jak teď zjistit, zda má nebo nemá TP?
Kdo má nebo nemá TP? Podle mě závada byla při opakované prohlídce v eámci 30ti dnů odstraněna zapůjčením kol, popř. nasazením zimní či letní sady a pak byla kola neschválená po kontrole vrácena zpět na auto. Taková šaškárna...nehledej v tom vědu. Pochopitelně pro pojišťovnu nejsou zapsaná, schválená a tudíž vozidlo nezpůsobilé i když TP máš platnou.

Když během dvo let technické budu mít pokažené brzdy, ale známku TP budu mít platnou, tak stejně nebrzdící auto není způsobilé. Stejně je tomu u nesvítící žárovky.

max*
Ale u te zarovky bych byl mirnejsi.
Kdyz ti bude ridit ridicka, vzadu mit kojence, co asi muze delat?
Spoustu zarovek v hlavnim svetle laik sam nevymeni.
A ti, co se se o to snazi a udelaji chybu, pak musi nekdy sundat podbeh a naraznik, aby vyndali svetlo.
Taky jsem si musel poridit endoskopickou kameru k mobilu, abych videl, co vlastne menim. Trva to i dele nez pul hodiny. Uf
ladis*
hodnocení

Ten papir z emisi prave neni, puvodni otazku jsem doplnil.

hodnocení

0x

Jak poznat platnou TK? Podívat se na známku a do ORV .Běžně tuzingáři jezdí na neschválených kolech a na TK dají povolené se zápisem v ORV a po provedené kontrole zase nepovolená kola vrátí na auto .K emisím je zápis-protokol o emisní kontrole, který se přikládá spolu s protokolem o TK

Ne policie, když je třeba, tak vtoupí do databáze a zjistí, kdy byla TK provedena. Doklad o emisní kontrole je jen provedená technická-bez vyhovující emisní kontorly nelze provést ptechnickou (nedostane zápis o provedení a ani červenou nálepku.)Není třeba nikomu nijak dokazovat provedení platné emisní. Pokud jste to koupil jak je uvedeno v dotazu,tak nespekulujte proč a jak je to s TK ale přemýšlejte o koupi disků a pneu dle ORV nebo dopsání stávajících disků a pneu do ORV!

ladis*
hodnocení

Pokud auto platnou STK nemá, tak to je min. za 200,- (prý jak to dají do lustrace, tak už musí vybrat pokutu) u normálních poldů anebo 2000,- u dopravky...

Můj dotaz směřoval na to, zda se jde do té DB podívat i bez pokuty?

Pneu mají o pár milimetrů větší obvod = GPS ukazuje 100% přesně rychlost. Mohu doplnit přednášky data. Nejde o můj vůz.

Schválení od výrobce Ford? To by stálo tak 2x víc než auto (7000,-) - tipuji. Nebo to snad potvrdí levněji?

Jak u blbejch na dvorku.platí co je v ORV= platnost TK nevímJe tam psána s razítkem STK která prováděla . Nevymýšlejte neustále pitchoviny. Platí vše co je v ORV.Nikohom pak nezajímá že jiný rozměr je přesnější než povolený!

Prý jak to dají do lustrace tak musí dát pokutu 200-to jeko tomu věříte*zed*?Je to nebetyčná pitchovina-řidič má vše v pořádku,ale pže normální poldové prověří skutečnost- prolustrují auto a řidiče, tak platí hned pokutu*haha*? co to je dopravka-dopravní společnost? dopravní policie? to jsou ti "normální poldové co prověřují při určitých situacích řidiče,auto příp.osoby v autě, tedy až na výjímky!Jinou doprvku neznám.

Ke kolům nikoliv zápis v ORV je přesně stanoven kolik co stojí. ´žádných 7000kč. Zápis změny do technického průkazu (jedna změna)50,-. na kola je nutno mít tzv typový list nic víc,.

Já říkám "dopravka" dopravní inspektorát, kde se zapisují auta.

max*
Dopravka byli ti s bilymi cepicemi, nekdy se jim rikalo hluchavky, jezdili k nehodam. Dnes jsou taky, maji dodavky, kde muzou ze strechy merit vsechny smery.
Obcas vyrazi na silnici kontrolovat a ti jsou prave ostrejsi, vetsinou davaji pokuty od 500 a vubec nechteji resit domluvou.
Lustrace, no, myslim, ze nektera vozidla, maji kamery, kde te rovnou lustruji, RZ a typ vozidla, vcetne barvy. Si myslim, ze jim tam skace i ta databaze technicke kontroly.

Jen tak mimo soutež dopravní inspektorát jsou právě ty "hluchavky" součást PČR , jinak dopraváci-většinou řeší DN a občas silnični kontroly.

Ale tady jde o úplně něco jiného- ,tedy pokud přečtete dotazy pana tazatele, který snad ani neví na co se ptá!

diesel, souhlas.

max*
Vim co je dopravni inspektorat.
Drive byval soucasti policie.
Nasledne byl oddelen a jsou z nich jen
normalni urednici, spadajici pod obecni urad. Jsou tam vesmes byvali policiste, ale policie to jiz neni, tak 15 nebo vice let.
ladis*
hodnocení

@Diesel - proboha kdyz polda da do lustrace auto, na aute se detekuje propadla TK, tak jak to polda obhaji? Myslis ze se to neloguje? Ja nevim! Radary taky? Muze te polda vymazat z logu, ze jsi jel 54 b obci, a nevybrat pokutu? Ja nevim!

@Max - presne tak jak to pises jsem to myslel, jak to pises ty. Samozrejme ze je Dopravni policie. Nejsem kdovijaky expert na fizly, ale takhle mi to rekli, ze dopravaci by mi i pokutu (2000?) za neplatnou TK, a oni, obycejni poldove na hlidkove cinnosti, kam je vyslal jejich sef (nevim zda poradkova, OHS, proste NE dopravaci) jsem ukecal na 200,- ze pry domluvu uz nemohou, kdyz to lustrovali a nasli propadlou TK, ze by se sefik ptal... Takze podavam jak jsem nakoupil.

Ja se ptal v originalnim dotazu toliko na to, jak muze obcan si prolustrovat sam sve auto krze databazi STK!

V ORV (malý techničák) ani STK a ani pneu napsané NEJSOU!

Co se tyka te potencialni skodni udalosti a skody, vzdy mne pobavi ti experti (casto i policajti) jak presne vedi, ze pojistovna bude kratit plneni kvuli tomu a onomu nesmyslu! Ale hov.., nasel bych si znalce a prokazal, ze uvedene nemelo na vznik ZADNY PODSTATNY VLIV. Pojistovna se nemuze jen tak snadno zprostit. Samozrejme pokud by predmetna souvislost byla, je to neco jineho!

max*
Presne, Diesel se plete.
Kamarad taky platil 200 za propadlou STK,
policiste mu rikali, ze jim to system ukazuje. Nevim uplne jiste, zda ty kamery kontrolujici RZ, dokazi kontrolovat i platnou STK, ale proc by to nemohly umet?
Je to proste jen o vstupu do systemu, ktery policista ani nemusi ovlivnovat pri te kontrole. Casto vidim policejni vozidlo u kruhace, ktere tam jakoby "ciha", proste vidi to v nejakem realnem stavu a pak rychle vyrazi a zastavi si vybrane vozidlo. Proste to ve vozidle vidi online, proto jej hned nasleduji a zastavi.

Maxi doprčice nebuďte taky jako ládis já se sice občas pletu jako každý ,ale když si řádně přečtete celé toto vlákno,tak tam není nic o placení pokuty za VSTUP-lustraci daného auta= v tuto chvíli se nepletu!. One se neptá na výši pokuty ale jak zjisti platnou TK. A za druhé pokud vím že mám platnou TK tak i když mi policista na silnici bude tvrdit opak -NEPLATÍM NIC ale nechám to dát do správního řízení kde zápisem v ORV lehce doložím, že PČR a případně STK a Vaše dopravka jinak evidence MV pochybili protož V mám toto v ORV a ještě protokol o provedení technické stačíStačí Vám to maxi?

Ke kamerám pokud je zadána RZ zadána do databáze odcizených-pak jim monitor ihned sdělí tuto info. O tom zda-li auto má nebo mnemá platnou TK jim počítač sdělí až po napojení na databázi evidence MV nebo STK . Jinak jízda bez platné TK je jednoznačně stanoveno za 2500kč a nikoliv jen 200kč,ale zde záleží na stavu daného vozidla,zda je technicky nezpůsobilé .ale o to tady,tedy v původním dotazu vůbec nešlo!

Ládisi Vy sám ani nevíte na cio jste se ptal a co vlastně chcete vědět.

Ja se ptal v originalnim dotazu toliko na to, jak muze obcan si prolustrovat sam sve auto krze databazi STK!

V ORV (malý techničák) ani STK a ani pneu napsané NEJSOU!

Na toto jste se tedy neptal ale budiž jste méně chápavý takže ještě jednou. V ORV jsou psány rozměry disků a pneumatik, V ORV II se zapisují alternativní rouměry pneu a disků, zapisuje se tažné zařízení...v ORV I se toto nemusí psát neboŤ PČR kdykoliv může vstoupit do databáze evidence MV a váše ORV II si přečte a zjistí jak to máte s technickou a jaké máte povoleny disky a pneu!Nepotřebují toto i v malém ORV ! A nyní k první otázce-jako majitel provozovatel máte možnost a právo zažádat o informace o svém autě, pokud přijdete naSTK kde jste byl na provedení periodické kontroly emisní a tech.stavu, a přžedložíte ORV II (postaru velký TP) pak Vám za úplatu vytisknou koúii protokolu o absolvování TK Vaším vozidlem.

ladis*
hodnocení

@diesel to dokonale domotal. 2500 je ve spravnim. My se bavime, kolik dostanete na silnici od hlidky a od dopravky (at to zjednodusime, tak vozidlo je bez STK, ale v bezpecnem stavu).

Ja mel vedle rok propadle stk i rozbite okno, v tom pripade by to mohlo byt i za 5-10.000 Kc od dopravky.

Ano muj dotaz spocival v tom, jak overit z databaze, zda vozidlo ma anebo nema platnou STK. ORV je maly technicak a s nim nic neprokazes. Tam neni uvedeno ani pneu ani STK, si to pletes s TP (velkym technicakem).

Co kdyby ses soustredil na odpoved na polozenou otazku? Pochop ze ja protokoly z STK nemam, a v TP a na SPZ je vylepena platnost STK do 2022. To je to, co nevim, neptam se na klasifikaci poldu ani na vysi pokut!

Ladis, diesel ti odpověděl, že máš jít do STK a tam ti vytisknou protokol a hned budeš vědět na čem jsi.

ORV II. velký techničák dříve TP

ORV I. malý techničák.

V ORV II. musí být kola zapsána, jinak je vozidlo nezpůsobilé a neudělá ani TK an STK.

Už nemá sílu vysvětlovat potomci jak zjistit platnost TK-ani neumí pochopit čtený text a mele o pokutě.. přečti si ladisi celé vlákno a přemýšlej na co jsi se původně ptal a co jsem tu hned v první napsal-pokud sebereš alespoň zbytky rozumu,pak bude jasná odpověď .

Třeba bude řešením až ta pokuta.

max*
diesel, motas to opravdu pekne.
Dopravni inspektorat opravdu neni soucast PČR uz pekne dlouho. Naposledy, co jsi mozna jeste jezdil na Pionyru.
Pokuta za neplatnou STK je na miste jen 2.000.
Kamerovy system policie, nehleda jen odcizena vozidla, ale prirazuje RZ i k urcitemu typu vozidla (co umi navic, policie sdelovat nemusi, tak jako Ti dnes nesdeli, na jakou vzdalenost meri radar).
Pises o pripadnem pristupu do databaze MV, no policie je soucasti MV, tak ten pristup tam bude mit asi tak nejak automaticky online. Pokud to ten system neumi sam, vstopit do databaze STK, jen to jen technicka vec, ktera muze byt za 2 mesice automaticka.
Co me ale naposledy doslova sokovalo, soud se me kvuli svedecnemu dotazoval na zdravotni pojistovnu. No kdo jiny nez soud, by mel mit pristup do vsech databazi, ze? Po zaslani datovkou, si to tam ani nedokazali predat. Komedie, komedie.

Když píšu o Dotabázi MV myslím tím Ministerstvo vnitra. které má jistě databázi i toho jaké máte kdo ponožky.

jinak motáte to oba dva aneumáíte vnímat čtené. A na prvotní dotaz jsem odpověděl správně a pokud jsem čerpal špatnou výši pokuty ve sorávním -u daného deliktu nená blokové řízení ,pak se omlouvám

Jinak omlouvám se že radím blbců kteří ani neví na co se původně ptali!

ladis*
hodnocení

Jezis marja ORV I a ORV II, proc to tady motas, kdyz kazdy tomu rika velky TP a maly TP.

Datumy tech kontrol emisi a stk jsou v databazi kilometru MDCR (bohuzel bez uvedeni uspechu kontroly).

Zjistil jsem nyni z papiru, ze ta neuspesna TK kvuli kolum (ktery na aute jsou uz dost dlouho) byla jen evidencni.

Takze se to panovi kvuli tomu nepovedlo prepsat.

Schvalene kola dle TP jsou:
155/70 R13
165/65 R13
165/60 R14

Na aute jsou
165/70 R13

To se mi líbí.Druhé kritizovat, ale sám nevíš co píšeš. To nejsou kola, ale rozměry pneumatik.Nauč se správnou terminologii a pak kritizuj druhé !

ladis*
hodnocení

Prosím tě nehádej se stále? Oba víme dobře co to kola jsou: to je komplet pneumatiky a ráfku.

Tady nejseš na auto foru, takže to je i záměr napsat tak, aby tomu ostatní rozuměli.

co kdybys raději odpovídal k meritu věci? Je ten rozdíl pneumatikách nějak podstatný? A kolik by ford chtěl za potvrzení?

Ano je to podstatné, dle zákona je auto s jinými -nezapsanými pneu -nezpůsobilé provozu .Kolik by ford chtěl za potvrzwení? Zase ukazuješ že neumíš číst či vnímat psané.Již jsem to zde psal!

ladis*

Psals o typovem listu a ten se tyka ALU rafku, a stoji par tisic ke starym kolum.

ja se ptal na pneumatiku, tak mi to objasnis podrobneji?

Ps : majitel byl na tom DI a urednik mu rekl, ze ma kontaktovat Ford :)

Hádej se tu ladis klidně dál. *smich*

break

Kdo s tak prašivým rozměrem hodlá řešit změnu v TP? Dám tam co tam patří a šlus. Cokoliv jinýho je ztráta času a zbytečný "riskování" kvůli nesmyslnýmu rozměrů pneu za pár drobnejch. I základní otázky na něco takovýho je zbytečná námaha...

Pochopil bych změnu z 13" na třeba 17"

ladis*

@break problem je, ze nova pneu stoji minimalne litr, vymena taky neco takze vymena stoji vice nez cely auto.. proto to evidentne ten predchozi majitel prodal...

Ten expert (diesel?) mi ani neporadil, jak se takova zmena dopsani do TP resi. Jak typove listy souvisi s pneumatikou?

break

Ono asi vše bylo napsáno. Prostě rozměr nesedí s tím, co je v TP... A asi nikdo tohle řešit nebude a pokud ano, tak ne za pár korun, takže jednodušší je tam dát to, co tam patří.

ladis*

O tom žádná :)

Přesto, jak lze do TP dopsat pneu? :) Postup?

max*
Ten prepis jineho rozmeru pneu se resi tak, ze napises dovozci, popripadne vyrobci v CR, ten Ti za nejakou uplatu vystavi potvrzeni, ze to lze, s presnymi udaji. (nekteri to udelaji zadarmo, ale moc jich nebude..).
S tim papirem a velkym TP zajdes na dopravni inspektorat a tam Ti to(opet za uplatu, asi 200), zapisi do TP a muzes to pouzivat. Pokud tam mas disky nebo pneu neschvaleneho typu, budes mit problemy kazdou STK a v pripade nehody i Tebou nezavinenou.
ladis*

No vsak tohle jsem zbrkle rekl majiteli, ze mu ty pneu ford posveti (na pisemnou zadost) za cca 10.000 Kc a pak jsem se myslim tady na to ptal, jak by se melo posupovat. Diesel to domotal.

No asi mu reknu, at to u fordu zkusi a uvidi sam. Co kdyz mu to schvali zdarma :)

max*
To tezko zdarma.
To delal jen Mercedes.

break

Zadarmo se s tebou bavit nebudou, ale dovozce s tebou nebude o pneu diskutovat. Odpověď ať tam dáš to, co tam patří nebo ti max povolí to, na co je auto homologovaný třeba v jiný verzi popř jinýho trhu.

O jakýho Forda jde?

Ladis 21:07

Typový list se týka všech kol i plechových nejen litých! ke každému kolu jsou taky psány rozměry pneumatik k danému disku.A jen tak mezi námi mám zadarmo nekolik desítek typových listů na alu kola na X1 a X2,mimo jiné!

Majitel byl na DI a úředník že má kntaktovat forda? Na DI nebyl byl na evidenci MV-pro blby Motorových Vozidel ,jinak na registru MV /správně odbor dopravy,evidence MV/ .Úředník jej elegantně poslal do pryč,protože nechtěl nebo neumí poradit.a nepbude si přece přidávat práci.

Protože jde o starou šunku,nemá cenu řešit zápis jiných pneu navíc asi ten rozměr nani není schválen na daný tajný typ fordu.Ojezdit je, nebo koupit odpovídajíci pneu.

hodnocení

0x
Jak je to u slovenských SPZ? U nás někdo před měsícem odstavil audi a na značce nic nemá...

Slováci to tuším lepí na čelní sklo.

topspeed.sk/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]