Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde povolit kotouc

Od: dolezal odpovědí: 22 změna:
Zdravim nejdou mi povolit srouby na brzdovem kotouci je tam torx 40, nema nekdo zkusenosti? Moc dekuji

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Poklep na šroub přes bit (samo ten Tx40!) popř sříknout starou -červenou brzdovkou- nebo WD a nechat působit,pak pokus povolit!

hodnocení

0x

Zkus rázový šroubovák (úderový). Možná by pomohl i rázový utahovák.

break
hodnocení

0x

Pořádně pomlatit a pro jistotu nahřát. Jakýkoliv prolévání je nefunkční a ztráta času. Hlavně neprotočit torx

Tak zahoď WD a zkus si někdy tohle. Zbylo mi to po uvolnění vstřikovačů (úspěšném zalévání 4 dny) a na povolení běžných šroubů je to velice dobře vzlínatelná kapalina k povolení.

oleje-aditiva.cz/...

break

WDečko nepoužívám , tomu věř. S povolovačem od Würth nebo na zakarbonovany výstřiky mám vcelku dobrý zkušenosti. Ale z praxe nejde něco prolévat několik dní, když to musí odjet. Nehledě na to, že když třeba to WD a podobný na něco stříkneš, tak to maximálně zašpiní hlavu šroubů, nic víc to neudělá. Něco se to dostane do spoje, tak je to vážně doba

Taky nahřívám ;).

Kolikrát mi stačí tohle mini pb

bovram.cz/...

Nebudu Ti beaku odporovat, ale mám zkušenosti opačné, že mně prolévání pomohlo..

break

Neříkám, že to není úplně od věci. Jen to není všemocný. Raději pořádna rána a nahřát než čekat týden až zapůsobí jakási chemie. Běžně v servisu člověk přijde k autu a nejde na banalitě blokovat dílnu dny jedním autem. Pokud to není autorizak, kde se ladí nový auta, tak by se tam za chvíli nikdo nehnul. Pokud na to má někdo několik dní, tak prosím. Já se tak daleko nedostal.

Způsobů je mrak. Předpoklad je kvalitní nářadí, zkušenosti, vzduch, plamen a nepoužívat WD40*smich*

joudic*
musel jsem strikat vzduchovy filtr WD dva dny nez ten posledni sroub konecne povolil, podobna sranda utopena zapalovaci civka a sroub se sjetou hlavou, ale tomu stacilo puldne... ani u jednoho moc s ohnem nenadelate nic
break

Joudic: tak to dá rozum, že plast a plamen nejdou dohromady

Breaku omluva, uteklo mi ve tvém nicku písmeno R !

Jinak chemie je dobrá-v servisu s Citroenem BX-metrový trhák a nic nepovolil, pak vzal sprej (nwn co to bylo) od Wurth střiíkl na to a za mintu šel na to -matka šla dolů skoro jako po másle.

break

V pohodě.

Měli jsme na dílně jeden, co měl jakoby mrazící efekt. Fungoval rychle, byl drahej. Takže jen v krajní nouzi a do nebezpečných míst.

hodnocení

0x
To odvrtej udělej novou 6ku závit dej novej šroub
break

Odvrtávání je za trest. To je až ta poslední možnost. Když už je hlava ko, tak zkusit sekáčem z boku zasekama povolit, popř ještě zkusit něco navařit ...

Proč za trest? Hlava je zápustná.

Po odvrtání velkým vrtákem ti zůstane trčet 3mm šroubu. To už se dá uchopit nebo konečně dobře prostříkat.

Nebo tu hlavu odflexuješ. Stejně je kotouč na vyhození a při flexování se to dost i zahřeje.

Stejně pokud je kouslej ho ukroutíš
Nekdy pomúže bouchací šroubovák ale vetšinou to stejně urveš
Dělam nový zavity běžně vrtat to de dobře a neni problém to navrtat na jiný straně
break

Ten kotouč nějaký teplo vydrží , tomu to neublíží. A proč na vyhození? Kotouč se nesundává jen skrze výměnu.

Pokud majiteli neva, že tam nebude, tak zarovnat a neřešit, ale minule se to tu řešilo, ne?

Já myslel na výměnu, pokud někdo použije tu flexu a začne řezat tu hlavu, aby kotouč odskočil z náboje.

break

Já tě s tím řezáním blbě pochopil. Destruktivně jde vše

02.04.21 22:03

;)

A když nejde mírným násilím,hrubým to pak jde vždy. Párkráte jsem toto dělal a vždy mi zatím pomohlo pobouchat jen šroub -bit správné velikosti pár úpderů kladive pak nasadit malou ráčničku na birt a šroub šel ven.Tam snad až tolik ani nemůže zareznout aby toto nepomohlo.ale znám více méně auta jen od PSA .

break

Co nemůžeš povolit, urvi ! Co nemůžeš urvat, zkurvi ! *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]