Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mrtvé auto

Od: rencek odpovědí: 9 změna:

Zdravím včera odpoledne jsem vyrazil se svou vikendovkou na nakup auto v pohodě šlapalo. Když jsem pak chtěl odfrčet tak auto ani neškitlo nesvíti ani světla ani kontrolky budíky nic jenom levá směrovka. Jako by se vytloukla baterka. Zkusil sem ji nabít nic potom dát novou a zase nic. Je to stará R5 Renault, r.v. 1988 a karbec. Nemáte někdo tipajze na co se zaměřit? Dík

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

1. Spínací skříňka.

2. Veškeré kontakty na silových kabelech (hlavně z + na startér, z - na kostru)

hodnocení

0x

Výstražná světla a světelná houkačka fungují(je)?

Klakson taky?

rencek
hodnocení

Výstražky fakčí to ostatní sem ale nezkusil. Ale třeba světla nesvítili vůbec.

Viděl bych to na spínačku popř pokud tam je nějaké hlavní relé co ovládá svorku 15.

Ale tyhle starý krámy moc relátek nemají a veškerý proud tahají přes spínačku. Na staré Pandě a Marbelle se to často vypalovalo.

rencek
hodnocení

Oka mrknu na to. Akorat kdyby to byla spinačka tak by fakt nesvítili světla?

U některých aut ano. Jen parkovací.

hodnocení

0x

Měl jsi zavolat asistenci. Za tu hodinu co má skoro každý zdarma nárok by ti závadu při nejmenším vytipovali.

Na 30 let staré pixle?

Když jsem koupil Favorita, tak mladý ucho na STK nevědělo, jak se otvírá kapota. Jen zatáhl za páčku a pak bojoval s odjištěním kapoty.

Pochybuji, že asistenční služba rozumí starému autu. Mnohdy ani novému. Jen ví, jak si to natáhnout na podvalník a bojují s hledáním oka k tažení *smich*

Oni jezdí dvojí servisáci. Jední skutečně odtahují a ti druzí jsou občas schopni něco spravit. A stáří auta nemá vliv, podstatné je to co je v pojistných podmínkách. Stáří mělo vliv u smluv staré (už neexistující) Generali.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]