Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Destička ne čelním skle - co to je?

Od: aloisb® odpovědí: 12 změna:

Zakoupil jsem auto a to má v pravém horním rohu předního skla nalepenou takovou destičku o rozměrech cca 12 x 3 x 0,6 cm, z které jde tenká dvoulinka. Co by to mohlo být, když anténa na radio je normální proutek ve střeše nad čelním sklem? Tato destička se mi však vlivem slunečního tepla odlepuje.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepanek*
hodnocení

1x

Nemáte zabudovanou GPS? Myslíte, že to je už z výroby?

jesse*
hodnocení

1x

Já měl na autě něco podobného a mechanik říkal, že je to anténa k handsfree sadě

stirecek*
hodnocení

1x

To bude anténa k telefonu...zbytek tam máte taky?

hodnocení

Právě že nemohu nikde nic najít, žádný držák na telefon, je tam jen radio s MG na kazety. Dvojlinka vede pod čalounění střechy. Vyfotím to a dám to sem. Zatím díky všem.

stirecek*

Pokud ten druhý konec není nikde zapojený, tak to můžete odlepit. Nejspíš si to tam někdo dal k telefonu a zbytek si vzal.

ar*
hodnocení

0x

Co to je vám bez fota asi nikdo s jistotou neřekne. Dneska se na auta montují různé věci a někdy i nesmysly. Mněl jsem tady manika na čelním skle bylo nalapéného něco podobného, když jsem se ptal na co to je tak řekl že je to solární dobíjení autobaterie. Jestli to funguje a jak moc dobře nevím.

Hm to mě nikdy nenapadlo... ale pokud tam měl solárko tak ja Vám teď řeknu k čemu to je :) Když je baterie v autě plně nabita tak se samovolně přes svuj vnitřní odpor vybíjí... díky samovolnému vybíjení se na deskach vytváří jaka si tenka vrstvička nějakého oxidu... a tím se desky v autobaterii niči.. (samožřejmě to trvá léta!) když ale do baterie ve chvíli kdy nejezdím pustím nějakych par miliampér tak v olověném akumulátoru vyrovnám hladinu vybíjení a tím pádem mam jistotu že baterie vydrží dýl.. a hlavně se mi tolik v zimě nevybije :) To že to má někdo v solárním panelu mě velmi překvapuje.. kdysi jsem měl na š 120 kabel ktery se zapojoval do zasuvky pod palubní deskou.. ale koho by to bavilo pořad připojovat a odpojovat... :)

pavka76*
hodnocení

0x

Může to vypadat různě,ale nejspíš je to anténa (telefon/rádio). Příklaz viz. obrázel.

doplněno 01.04.10 18:06:

Oprava: Příklad viz. obrázek.

Destička ne čelním skle - co to je?

Pokud tam vede z "černé krabičky" tenka dvojlinka tak to rozhodně anténa nebude! :)

doplněno 01.04.10 18:08:

Musel by tam být stíněný kablík! :)

pavka76*

Jste si tím jistý? I dvojlinka může být stíněná. ;)

to muže ale zajímal by mě duvod proč by k anténě GSM měla vést stíněná dvojlinka? :)

hodnocení

0x

Ještě mě napadá senzor deště.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]