Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chtěl bych se zeptat někoho, kdo by mi řekl víc. Mám možnost koupit toto auto, řekl bych za více než dobré peníze Bohužel tam jsou ale jen tyto žluté lucerny (paraboly), které se mi na takovém autě hrozně nelíbí.
:D Jaké jsou případně možnosti abych nedával xxx tisíc za přestavbu ale mohl to legálně vyměnit za diody bez toho aniž bych někoho oslňoval nebo dostal za to pokutu kvůli legislativě? :D
Máte případně někdo zkušenosti s předěláním těchto světel? Například vyměnení za ty diody?
Děkuji za odpověď.
Jak už bylo řečeno, přestavba na bi-xenony se finančně nevyplatí, LEDky tam legálně dát nejde.
Pokud jde primárně o to, aby to "svítilo bíle", tak si kupte žárovky s bílou barvou světla. Kupříkladu Osram Cool Blue Intense. V každém případě si vyzkoušejte, jak to auto svítí v noci. I auta s cenou kolem milionu můžou mít ty základní nepříplatkové halogenové světomety horší než světla Favoritu nebo Felicie.
Jediná možnost je vyměnit komplet světlomety oba bixenony vyjdou na 20-30 tisíc a ještě potřebujete ostřikovače, ty by nemusely být už tak drahé, ale těžko říct, když bude třeba upravit nárazník a nebo ho vyměnit... Pokud to není aspoň o 100 tisíc levnější než auto s bixenonama tak bych se na to vykašlal a koupil takové, které nebude třeba upravit
No za 20-30 tisíc spíš jedno světlo, pokud to nemá být nějaké čínské DEPO, a ještě potřebuje kabeláž, náklonová čidla, ovladač světel, překódovat ŘJ... Kromě toho je tenhle model jeden z nejhorších vůbec, motor katastrofa, podvozek tak na vyskákání plomb...
To je pěkná blbost protože ptal jsem se přímo rodinného příslušníka, co přímo vedoucího servisního technika v inveltu v Praze a říkal mi, že tento motor nesere, jediné, co může pozlobit je egr ventil ale to je otázka tak 6-7 tis, jinak nic extra tomu nebývá.
Haha, motory N47 (do 2015) i B47 (od 2015) jsou fakt etalon spolehlivosti. BMW vlastně od nějakého roku 2006 nemá žádný spolehlivý motor, dokonce i benzíňáky stojí za prd.
EGR za 6 tisíc? Myslím, že by jsi toho kámoše neměl poslouchat, protože ti tam chybí ještě jedna 0 a pak se teprve budeš blížit k ceně opravy
@mathew zkus pogooglit, dokonce tam si dokážeš jednoduše najít, kolik stojí přesně cena dílu včetně práce. A ano, skutečně egr ventil nevychází ani na 7 000Kč. První bych googlil než psal takový nesmysly.
Fread, radíš googlit lidem, kteří mají osobní zkušenost. Ty jí nemáš a jen fantazíruješ recenzema internetu
@gumidek jak říkám, tuhle informaci mám přímo od vedoucího příjmacího servisního technika v inveltu v praze (autorizovaný servis pro bmw). Takže to asi takový nesmysl nebude. Ale tady je asi škoda se ptát když každej si obhajuje tu svoji fábii.
Vedoucí servisu BMW ti rozhodně neřekne, že to má svoje výhrady a je to auto naprd.
Nebo seš tak naivní, že věříš vedoucímu BMW?
Vedoucí Volva ti řekne Volvo.
Vedoucí Dacie ti řekne Renaul nebo Dacii.
Vtipný názor .
Zeptej se spíš mechanika, který je nestraný a štve se stím dnes a denně. Ale to chce přemýšlet.
@gumidek je to můj bratranec takže určitě mi bude lhát :D a hlavně bydlím mimo Prahu takže bych auto opravoval úplně někde jinde než v inveltu v Praze. Kde vidíš tu naivitu?
Jo a mimochodem ten bratranec ikdyž je vedoucí v inveltu tak jezdí v novém Passatu takže ani BMW nemá. Takže je to pro mě dost nestranné.
A řekl ti taky, jaký porod je třeba taková výměna rozvodů? Že se vyndává celý motor? Jinak přesně s touhle 318d jsem chvíli jezdil, a je totálně zdechlá v jakýchkoliv otáčkách. Řazení gumové jak u frantíků. Prostě špatný.
Pokud si člověk chce koupit takové auto tak musí mít i na opravy A jak říkám, to auto bych měl od známého za víc než dobré peníze. Levnější jsem to na bazosi nenašel s tím nájezdem 78000.
@gumidek protože pokud máš 30 a už svoji rodinu tak si chceš koupit spíš nějaký rodinný auto. Proto třeba?
Nejlepší je přeskočit do Forda FF MK1 a stěrače se ovládají jinak. Automat mám taky, ale ten mi nikterak problém nedělá. Ten je otce a jezdím jeho autem občas už od dob svého řidičáku.
BMW jsem musel jet zkušební jízdu (E46) a to peklo při jízdě po rozbité cestě už zažít nechci. Ono to snad nemělo tlumiče. jako by podvozek byl přivařen ke kastli napevno .
Audi 100 byla jiná písnička. Tam sjem byl jak v pokojíčku cesta necesta.
...
Poradna vyplňuje mezičasy dostatečně. Má i jiné denní aktivity. Teď na baráku menší rekonstrukce. Dám si vždy pauzu a du se sem zasmát či poradit.
@haiwata Ano, ptal jsem se ho. Ale sám mi napsal, ať se zeptám spíš lidí, co si to třeba už na svém autě dělali. Oni dělají tohle pouze oficiální cestou. Takže tvoje poznámka byla trochu z cesty. A vzhledem k tomu, že se LED světla případně bílé žárovky normálně prodávají tak jsem se chtěl zeptat. Jak velký bývá problém, kdybych to do toho auta dal. Protože jsem četl, že s tím občas policie mívá problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.