Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji poradit. Po manželovi jsem zdědila přívěsný vozík za auto. Já ho nepotřebuji a děti ho nechtějí. Tak bych ho chtěla prodat. Potřebovala bych vědět do kdy musím udělat převod. Jestli je to nějak limitované. Problém je v tom, že vlek nemá STK (ta je propadlá už několik let), protože se s ním nejezdilo. Značku má a povinné ručení je na tento rok zaplacené. Myslím, že bez STK mi ho nepřevedou. Poraďte mi jak mám postupovat. Nejdříve sehnat kupce, s ním se dohodnout na STK a pak udělat převody?
Myslím, že bez STK mi ho nepřevedou
to tak není, i bez platnéTK Vám vlek převedou. Máte po dědictví vlek převedený na sebe?
Jasně, nejdříve sehnat kupce, určitě mu nedávat doklady, udělat evidenční kontrolu a pak na evidenci a kupcem a udělat převod.
Ještě to převedené na sebe nemám. Teprve dnes bylo skončeno dědické řízení. Musím to na sebe převést do určité doby? A opravdu mi to převedou na mě bez STK? Nebudou chtít alespoň evidenční kontrolu?
Tak neví, zdali mám ještě psát.
Píšu, že musíte mít evidenčku, píšu, že nemusí být platná technická.
Dle zákona musíte do 10 dnů nahlásit změnu vlastníka. Nemůžete čekat třeba několik měsíců, nežli vozík někdo koupí.
To jsem chtěla vědět. Jestli je nějaká lhůta do kdy to musím převést na sebe. Za evidenčku se musí platit. To už je lepší udělat technickou. No, to budu mít honičku, dostat se na technickou není legrace. Jak kvůli objednání, tak jak tam vlek dostat když nikdo nemá tažné zařízení za autem.
Každopádně děkuji za radu. Bude nějaká pokuta když to do deseti dnů nestihnu převést?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.