Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nějaký šroub

Od: tentonz odpovědí: 7 změna:
Ahoj, není tady někdo kdo by věděl kam to patří? Nevím, jestli je to na auto, ale jiná technická rubrika tady není na výběr, tak jsem to dal sem. Dík za odpovědi.
Nějaký šroub
Nějaký šroub #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Je to opravdu šroub na startování klikou. Ten náběh je tam proto, aby když motor naskočí, to neotočilo s klikou a toku co ji drží to neurvalo ruce :) tady je detail šroubu i s klikou. Někteří si tak dokonce předělávali ještě stodvacítky, aby mohli nastartovat i se slabou baterkou. Stačilo vyměnit šroub na řemenici a udělat odpovídající otvor do zadního čela a nárazníku.
Prodávala to Mototechna.
Nějaký šroub #3

"...aby když motor naskočí, to neotočilo s klikou a tomu co ji drží to neurvalo ruce..."

Ovšem nezabránilo to přeražení zápěstí, když motor kopl zpátky *ee*. Klika se musela při startování umět držet.

Já to měl na fiatu 125. A měl jsem z toho trochu strach, takže jsem radši startoval přes kolo...

Ani nevím že to na fiatu 125p bylo,ale vzhledem k tomu,že jsem ho měl rv 1972,tak asi ano.

hodnocení

7x

Já bych to viděl na šroub určený ke startování klikou, tedy starší (staré) auto... Octavia, Moskvič, atd...?! Konkrétně nepovím...

ja1
hodnocení

1x

VAZ 2101 neboli Žigulík to měl na řemenici klikového hřídele taky. Klika byla ve výbavě vozu.

doplněno 31.03.21 18:03:

magdon - Ano, na kliku se nemá tlačit dolů, ale naopak jí táhnout nahoru. Při kopnutí motoru potom se prsty rozevřou a klika vyklouzne z dlaně. Při tlačení na kliku a kopnutí motoru klika zlomí palec...

doplněno 31.03.21 18:08:

A kliku nesvírat kolem dokola ( i palcem ), ale jen prsty...

hodnocení

0x
Přesně takový vehement měl na klice třeba Z 3011. K tomu ruční klika.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]