Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mým celoživotním snem je stát se řidičem kamionu, chci se zeptat co všechno musím udělat abychom se jej stal? Je mi 21 let, řidičák mám pouze skupiny B, kolik mě to bude stát si udělat řidičák na kamion, jak dlouho to trvá, kde získám praxi atd. byl bych rád za co nejvíc info. Děkuji a jsem s pozdravem Jan Peťko
1. Psychotesty a s tím spojená vyšetření
2.řp. B
3.řp.. C
4.Praxi alespoň 2 roky
5. Štěstí, že Vás někdo vezme
doplněno 31.03.10 21:50:Oprava:
2.řp C
3. řp E
doplněno 31.03.10 21:51:A ještě k té ceně:cca 50 000,- a nebudu daleko od pravdy...
doplněno 31.03.10 21:56:3000,- komplet vyšetření
15000,- C
7000,- E
22000,- profesák
2300,- za zkoušky a poplatky za vydání řp
a nějakej halíř bude ještě stát el. karta řidiče
Fakt to na těch 50 vyšlo...
I ta praxe nemusí ta pravá, ořechová.. nedávno se u nás byl ptát na práci kluk, praxe na dodávce cca 3 roky. Na sklopku jsme ho nemohli vzít . Ale zas znám kluka, který si udělal přes pracák "řidičák na kamion" s tím, že se ve Škodovce zavázali že ho vezmou. Teď vozí osobáky za hranice
s druhým řidičem (ve dvojce) a praxi neměl.
I tací jsou, já bych si to nedal...
Nejdřív se vyjezdit v dodávce- to mám za sebou, potom nějakým menším náklaďáčkem, později připojit vozejk, a po získání zkušeností bych teprve do toho monstra sednul...
Člověk, který má odježděno pár hodin v autoškole s náklaďákem, a pak naostro sedne do kamiónu, je pro mě blázen...
To nemluvím o tom, že na autobus mi už stačí jen béčko...
Z mého pohledu je to hazard...
doplněno 31.03.10 22:23: Bylo to myšleno tak, že na řidičák D, mi stačí mít v řidičáku B- dříve bylo ještě povinné céčko.Přesně tak, párkrát se stalo, že našim "klukům" bouchla guma... a udržet na silnici něco, na čem máte naloženo 25 tun dá zabrat.
Jak vidno jsme lidé různí. Někdo si vystačí na autobus s béčkem, někomu stačí obyčejná jízdenka a jsou i tací, kteří jezdí s autobusem zcela bez papírů a jak dobře.
Co se týče peněz tak ty mám, ale potřeboval bych vědět jak je to tou praxí a kolik tak trukeři dostávají plat?
Tímto doplněním se ale zásadně mění celý pohled na věc. Nejde již tak o to, stát se řidičem náklaďáku, ale vydělávat touto činností peníze. Pak je to však mnohem složitější a také dražší. To už není o nějakých 20-30 tisících, ale o zhruba 200.000,-! Časově bych to viděl na takové tři roky, tedy pokud se tomu budete věnovat s patřičným úsilím.
Plat? Je krize.. Plat je hodně od jízd, na jízdách po ČR- s malými výjezdy za hranice, že jsi do dvou dnů doma.. 15-25tis. Ono to vypadá že na kamionu mají kluci hodně, ale to jsou spíš ti, kteří lítají za hranicemi třeba 14 dní. Ale tam se docela utratí. Za kafe euro,za sprchu 1,5 euro, jak kde. O jídle ani nemluvím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.