Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moped auto spolehlivost

Od: tom39 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den , uvažuji o koupi staršího mopedauta cena kolem 50tis. Bude sloužit jen na odvoz dítěte že školky cca 3km každý den . Zajímá mě jestli tohle autíčko běžné opraví v servisu ,jestli se často kazí ...?mám rdičák jen A1 .no. Děkuji za info

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Bože, udělejte si prosím ŘP na normální auto.
Tyhle malé (a pomalé) šmejdy překáží na silnici i rychleji jedoucímu cyklistům, natož autům.
Absolutně nechápu, jak to někdo mohl pustit z dětského hřiště do běžného provozu.

hodnocení

2x
Pokud to není nějaká forma společenského protestu, viděl bych jako daleko schůdnější cestu dodělat si za 10000 papíry a za 40 koupit normální auto. Ty malý prdítka už sice dostaly i čtyřtaktní motory takže to už neřve jako pionýr ale furt je tam výkonové a rychlostní omezení na 40 kmh a s tím budeš na silnici překážet až tě někdo spálí. Co si budem povídat.. Kvůli lehké konstrukci tam nemůžeš očekávat nějaké prvky pasivní bezpečnosti a ty v tom přece chceš vozit děti. Za 40 koupíš třeba thálii, punto nebo Citroen c4 ročníku 2007-8 a to ti vydrží minimálně dalších 10 let.
kepler*

Staré auto je turbovysavač na peníze, to bych nechtěl ani náhodou.

Já nic jiného nekupuju. Používám auto od prosince do března na ježdění do práce. Jinak jednou za měsíc do města na nákup nebo k doktorovi. Víc jak 5000 ročně nenajedu. Kupovat na takové ježdění něco dražšího se mi nevyplatí. Asi kupuješ špatnou značku když do toho musíš sypat tolik peněz. Já mám s Citroeny jinou zkušenost. Už můj první Ax jezdil do svých 25 let a v podstatě jsem do něj jen lil benzín, olej a vodu do ostřikovačů. Jednou za 4 roky jsem před technickou vyměnil brzdovou kapalinu a odvzdušnil to a technici se na to chodili dívat že víc jak 20 let stará kára brzdí lip než nové škodovky.

makk
hodnocení

1x

Levnější je asi dodělat si řidíčák na B. Tyhle "auta" jsou předražený, protože s nima mohou jezditi děti od 15-ti let. na ty 3km, to je asi použitelné, ale brzy vám asi začne vadit, že to jede jen 40km/h a každého tím zdržujete.

kepler*
hodnocení

0x

Na našem trhu nikdy nic takového asi nebylo, takže jej tady ani neseženeš. Snad jen v bazarech v zahraničí. To už bych viděl jako reálnější elektrokolo s alespoň 1000 W výkonu + zastřešený (uzavřený) přívěsný vozík pro dítě. Tohle všechno u nás k dostání je, za nové se v pohodě cenově vejdeš.

break

To je dobrá kravina. Lepší by byl nějakej Peugeot 106.

hodnocení

0x

Pokud to není nějaký speciálmí exot, tak třeba na Aixamy je běžně dostupný serv is i ND - třeba

autodoc.cz/...

Co se týče poruchovosti - není to o nic horší, než u jiných starších aut, spíše naopak, protože motor má poměrně slušný objem a není tak zatěžován, stejně jako podvozek díky nízké rychlosti nedostává tak zabrat. Ostatně i z důvodu pomalé jízdy ty auta mají vcelku malý nájezd km. Známý ho má, jezdí s tím po městě, nevím, že by na tom řešil nějaký závažnější problém,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]