Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VIF Diesel a zhoršení jízdních vlastností?

Od: aditiva odpovědí: 11 změna:

Zdravím pánové (a dámy),

chci se zeptat, jestli nemáte zkušenosti se zhoršením jízdních vlastností při používání Vifu? Jel jsem třeba s Vervou a pak jsem vzal Vif + Eurooil a přišlo mi to, že to nejde tak za plynem. Aditivoval jsem podle návodu 1ml/1l. Pak jsem četl na netu, že je lepší dávat tak 3-4ml/1l.

Každopádně jsem to přestal používat, protože mě nebavila ta plechovka a smradlavý ruce od toho. Nicméně teď pořízený dávkovač aditiv tak jsem si říkal, že bych tomu zas dal šanci. Předpokládám, že Verva je ho přeaditivovaná Vifem, jinak bych nepochopil proč by měl Vif na svých stránkách uvedenou Benzinu jako jejich největšího klienta.

Jinak mám strach to koupit a zbytečně vyhodit peníze, protože s tím nemám moc dobré zkušenosti. Kromě horších jízdních vlastností s Vif+Optimal diesel, mám ještě jednu špatnou zkušenost, kdy jsem do Vervy přidal trochu Vifu, zamrzla mi nafta a zůstal jsem stát. :D

Teď byly hodně tuhý mrazy. Bral jsem Tesco, Benzinu, Mol. Většinou obyč naftu, občas premiovku a neměl jsem problém s zamrznutím nebo zhoršením jízdních vlastností.

Díky za rady.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

VIF je na základě nejen testů ale i zkušeností lidí používající jej, jedno z nejlepších aditiv do nafty na českém trhu,zejména zimní VIF. od doby co jsem přešel s předkomůrkáčů na přeplňovaný přímovstřik a poté i na přeplňovaný CR tak používám vif od prvního tankování.

hodnocení

3x

Ještě jsen neviděl a ani neslyšel že by měl někdo s VIF problém... Spíš bych to spojil s horší, nebo ne zimní naftou... Mluvím asi o 50 lidech co ho běžně používají... Ale všechno je jednou poprvé... A že by zamrzla nafta po VIFu už bych řekl, že je to úplný nesmysl... To by ten VIF musela být voda a to zcela určitě není.

jenda22

Pokud někdo má v mrazech ještě zimní naftu, tak ani 5 L VIF neudělá z letní zimní. Neuškodí ale ani nepomůže.

asi záleží i na čerpačce, tady letos zamrzl 10 lidem benzín

jm
hodnocení

1x
Vervu pravidelně a nemáte problém. Dražší palivo vrátí spotřeba, výkon a nemusíte kupovat další aditiva

hodnocení

1x

ja když jednou začas vifuju tak dam na jednu nádrž celou plechovku do nádrže tankuju na onu diesel aditiv a konstatuju že to pocitově tahá líp

to žes pocítil snížený výkon si myslim žes zrovna trefil blbou naftu

osobně tu vervu nemusim je předražená a jízda na ní mi nenadchla

aditiva
hodnocení

Tak je možné že jsem měl štěstí na blbou naftu, nicméně pokud je ten VIF tak super, tak by tu blbou naftu měl minimálně nějakým způsobem kompenzovat.

No Verva je drahá je, oproti jiným premiovkám které jsou třeba pouze o 1Kč dražší, je za mě Verva akorát dobře vybudovaná značka. MaxxxMotion je aspon z Rakouska a obsahuje HVO. Verva je jen silně přeaditivovaná nafta s MĚŘO.

No nevím jestli nějaképalivo pochází odjinud než z česka! OMV cca20km od hranic s A a paliva vozili cisterny stejné jako do T Ono,benzinu...Tj s citry s označením benzina.Takže nevěřím tomu že ty paliva co mají cizí čerpačky jsou z ciziny!

A je možné že ta nafta co jste natankoval je asi tak špatná,že ani VIF v obvyklé dp.koncentraci nepomůže !

max*
Jeden cas se vozilo hodne palivo z Vidne, nadrze jsou vedle Dunaje.
A svete div se, do tech nadrzi to vozily auta z Madarska nebo vlak, pak pry rakouska nafta, haha.
No ale nemas pravdu, ze veskere palivo je ceske. Jsou firmy, co si vozi pro sebe z Nemecka a da se to u nich koupit.
Kdo hleda, najde.

max*
hodnocení

1x
No pokud tankujes pokazde u jine pumpy, je to idealni napad, jak potom nekde zamrznout! Hehe
My projedeme tisice litru nafty a nezamrzne nam ani kolo.
Ale tankujeme jen u dvou dodavatelu, jednim je ONO. Druhy ma palivo z Nemecka.
VIF pouzivame spoustu let a motory neresime. To neni jen aditivum na zamrzani paliva, ale hlavne procistuje usazeniny, chapes?
No az si nabehnes jako nas soused a udelas si malou opravu na BMW jako on (zanesene vstrikovace ve 100.000 km),
tak to treba zacnes pouzivat taky.
aditiva
hodnocení

Jasně, VIF nás všechny spasí, tomu se zase směju já, hehe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]