Nejste přihlášen/a.
Zdravím pánové (a dámy),
chci se zeptat, jestli nemáte zkušenosti se zhoršením jízdních vlastností při používání Vifu? Jel jsem třeba s Vervou a pak jsem vzal Vif + Eurooil a přišlo mi to, že to nejde tak za plynem. Aditivoval jsem podle návodu 1ml/1l. Pak jsem četl na netu, že je lepší dávat tak 3-4ml/1l.
Každopádně jsem to přestal používat, protože mě nebavila ta plechovka a smradlavý ruce od toho. Nicméně teď pořízený dávkovač aditiv tak jsem si říkal, že bych tomu zas dal šanci. Předpokládám, že Verva je ho přeaditivovaná Vifem, jinak bych nepochopil proč by měl Vif na svých stránkách uvedenou Benzinu jako jejich největšího klienta.
Jinak mám strach to koupit a zbytečně vyhodit peníze, protože s tím nemám moc dobré zkušenosti. Kromě horších jízdních vlastností s Vif+Optimal diesel, mám ještě jednu špatnou zkušenost, kdy jsem do Vervy přidal trochu Vifu, zamrzla mi nafta a zůstal jsem stát. :D
Teď byly hodně tuhý mrazy. Bral jsem Tesco, Benzinu, Mol. Většinou obyč naftu, občas premiovku a neměl jsem problém s zamrznutím nebo zhoršením jízdních vlastností.
Díky za rady.
Ještě jsen neviděl a ani neslyšel že by měl někdo s VIF problém... Spíš bych to spojil s horší, nebo ne zimní naftou... Mluvím asi o 50 lidech co ho běžně používají... Ale všechno je jednou poprvé... A že by zamrzla nafta po VIFu už bych řekl, že je to úplný nesmysl... To by ten VIF musela být voda a to zcela určitě není.
ja když jednou začas vifuju tak dam na jednu nádrž celou plechovku do nádrže tankuju na onu diesel aditiv a konstatuju že to pocitově tahá líp
to žes pocítil snížený výkon si myslim žes zrovna trefil blbou naftu
osobně tu vervu nemusim je předražená a jízda na ní mi nenadchla
Tak je možné že jsem měl štěstí na blbou naftu, nicméně pokud je ten VIF tak super, tak by tu blbou naftu měl minimálně nějakým způsobem kompenzovat.
No Verva je drahá je, oproti jiným premiovkám které jsou třeba pouze o 1Kč dražší, je za mě Verva akorát dobře vybudovaná značka. MaxxxMotion je aspon z Rakouska a obsahuje HVO. Verva je jen silně přeaditivovaná nafta s MĚŘO.
No nevím jestli nějaképalivo pochází odjinud než z česka! OMV cca20km od hranic s A a paliva vozili cisterny stejné jako do T Ono,benzinu...Tj s citry s označením benzina.Takže nevěřím tomu že ty paliva co mají cizí čerpačky jsou z ciziny!
A je možné že ta nafta co jste natankoval je asi tak špatná,že ani VIF v obvyklé dp.koncentraci nepomůže !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.