Nejste přihlášen/a.
potřebuju radu, dnes jsem měnil na autě zimní gumy za letní a po přezuti mě auto táhne na stranu. Podotýkam že, když když jsem měl na autě zimní obutí tak mě to nedělalo a začalo táhnout až tedka po přezutí na letní. Tyto letní gumy jsou starší, které jsem ja jestě nepoužíval až nyní a vzorek vypadá že je na všech stejný a jsou všechny čtyři od stejného výrobce a stejné velikosti. Vědel by prosím někdo příčinu?
Oni nemusí být ani podhuštěné ani nevyvážené ale stačí aby auto na kterém byly předtím mělo mizernou geometrii a jedna guma může být nepatrně sjetá ke straně a bude to táhnout dokud si to "nesedne". Jinak pokud si nejste jist s vyvážením tak opravdu na vyvažovačku. Pokud to bude dělat i pak a kola nebudou podhuštěné, tak nafoukejte gumy na vyšší tlak jako když jedete plnej na dovču. Postupně by to mnělo zmizet. A nebo hoďte zadní na předek a obráceně.
Předloni se mi to taky stalo. Měl jsem zničenej bok pneumatiky. Ten ocelovej kord uvnitř. Zvenku to nebylo vidět. Koupil jsem nový a bylo po tahání na stranu. Jen upozorňuji. Je to nebezpečný ježdění.
Po přezutí zajedu si nechat udělat kontrolu, vyvážení a geometrii/sbíhavost/, je to jistota, chvilka a pár korun nikoho nezabije, kdežto šmajdavé auto ANO.
Kytičko naprostý souhlas, jen těch "pár korun" to my nějak nesedí. Bohužel dneska geoetrie (myslím tím kvalitní) stojí kolem 1000Kč
Přesně tak, navíc geometrie, pokud byla v pořádku předtím s tím nesouvisí. Chyba bude v gumě a nemusí být vidět, jak už bylo psáno, popřípadě stačí nerovnoměrně sjetá. Taky pokud jste ty gumy koupil a jsou bezdušové, někdo dával při větším defektu ještě duši, takže rozdíl v hmotnosti na nápravě je značný.
To je potřebné vše vyhodnotit , aby jste mohl vyloučit zbytečné výdaje a nenabořil si auto a nezničil život, jak uvádí "kytka". Dnešní tržní prostředí života, vyžaduje naléhavě, aby si člověk neničil život , zbytečnými finančními výdaji. Hodně úspěchů při řešení uvedeného nedostatku.
vyloženě vozovkou to nebude, nezáleží jestli jedu po rovné vozovce nebo na nerovné a auto se stáčí na pravou stranu a je jedno jestli jedu plně naloženej nebo poloprazdnej, nebo jestli jedu pod plynem nebo na neutrál. kola vždy stočím na rovno a auto má tentenci se hned stáčet na pravou stranu. Nahuštění pneumatik jsem kontroloval, vzorek vypadá na všech taky stejný, vyváženy byli než jsem je obouval a jestě dneska zkusím kola přeházet. Geometrii kol nechám v týdnu udělat taky, ale stou se me to nezda protože než jsem tam měl zimní gumy tak vše bylo bez problémů.
Jo Jo u jetech to tak bývá stačí jen nepatrně sjetá (ani to není vidět) a už to táhne dokud se zase trochu nesjede. Hlavně ,že to máte OK.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.