Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna svíček Fabia

Od: krtek6 odpovědí: 8 změna:

Vážení.

Přišel jsem si pro know-how (čti kňuhňu) zkušenejších...potřebuji na jedničkové Fabii vyměnit svíčky a možná i zapalovací kabely, páč mi auto občas táhne jak chytlý za prdel a chytá to špatně jiskru, ale mám problém, že se mi nedaří kabely odpojit od svíček. Mám verzi kdy jedna cívka se dělí na 4 kabely do každé svíčky jeden. Má někdo nějakej trik? To jak se mění svíčka je mi jasný, ale přes veškerou mou šetrnou snahu se mi nedaří odpojit kabel od svíčky. Na svém autě jsem měl cívku na každé svíčce a tam mi to šlo normálně vypáčit šroubováky proti sobě, ale tady s tím nehnu ani za boha. Jak kdyby to bylo zapečený. Bojím se, že to urvu. Je to přece jen guma. Díky za tipy :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

z kusu svářecího drátu si udělej háček

háčkem si ze spodu chyt fajfku za okraj a zaber *zdravi*

tady sice oktávka ale to stim háčkem tam je

club-opel.cz/...

hodnocení

0x

Prostě něčím podebrat fajfku a tahat :)
Já bych rovnou vyměnil i zapalovací kabely, stojí pár korun.

krtek6
hodnocení

můžeš být prosím trochu konkrétnější čím? Já to onehda zkoušel plochýma šroubovákama, ale ty za zapíchávaly do té gumy a nemělo to oporu

Zkus vzít do kleští imbus (to Lko), jestli se pod fajfku vejde? A pak jednou rukou tahat za kleště a druhou za kabel. Nebo znásilnit ve svěráku starý plochý šroubovák - ohnout poslední cenťák do pravého úhlu. To je super nástroj i na odvzdušnění starých radiátorů.

krtek6
hodnocení

No to by snad mohlo jít. Vím, že tam toho místa je fakt málo..na jednu stranu chápu, že to musí těsnit a nesmí to jít jen tak vytrhnout, ale tohle je víc než je zdrávo...zítra zkusím...díky za tip

hodnocení

0x

Možná bych si trochu pomohl i tím středním rámečkem mezi kabely.

krtek6
hodnocení

tohle video jsem viděl...a ještě předtím než jsem ho viděl tak jsem to zkoušel...a nejde to tak jednoduše jak to borec dělá...u mě to skončilo naprasknutím toho krytu u kratší strany...a strašně se mi líbí jak má ten golf milion místa mezi baterkou a cívkou...to já tam mám tak kulový*smich*

Taky jsem čuměl, jak mu to šlo snadno. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]