Nejste přihlášen/a.
Při jízdě k železničnímu přejezdu blikalo bílé světlo, poté zhaslo a hned se rozsvítily blikající červená světla.
Byl jsem dost daleko, takže jsem stihnul zastavit.
Ale co kdyby byl řidič v takové vzdálenosti, že by nestihl zastavit.
Přece nemůže se to z bílého hned přepnout na červené.
No řekl bych, že na přejezdu jsem jiné, než bílé a červené světlo neviděl, tak nevím přesně, co byste čekal, že se stane mezi bílým a červeným světlem.
Ovšem i když svítí bíle světlo, musíte jet přes přejezd max 50km/h, což zase není taková zběsilá rychlost, abych nedokázal auto zastavit. Pravda, pokud se rozbliká červená pár metrů před přejezdem, tak je nesmysl to zadupnout a zastavit pod závorou, nebo na kolejích. Prostě v takové situaci projedu - mám kameru, takže případná debata s policií bude mít důkaz, kdy se světla rozblikaly a zda bylo možné bezpečně zastavit
Mezi bílým a červeným světlem má být určitá doba bez světel.
Docela rád bych se díval, jak ten záznam po půl roce hledáte...
To by mě docela zajímalo, podle jaké normy, nebo předpisu to má být nastaveno tak, jak píšete. Protože i já jsem několikrát zažil situaci, kdy z blikání bílého světla začalo blikat červené. Ale nějak podivné mi to nepřišlo, ono i dnes jsou u nás ještě některé trati, po kterých i jezdí vlaky.
K té kameře - jednak to má na boku tlačítko, jehož stisknutím se uloží daná sekvence mimo smyčku, která se přemazává a tak mám na počítači i pár starších videí s pozoruhodnými činy a jevy na našich silicích.
Krom toho jsem měl na mysli spíše akci typu ,,číhající hlídka za křovím´´ Ale máte i kus pravdy - stále více přejezdů je osazována kamerami hlídajícími průjezd na červenou, měly by zaznamenávat hříšníky údajně po prodlevě několika sekund od spuštění červených světel.
Jenže jak vidno třeba zde
i při blikajícm bílem světle zachytily kamery ,,pěknou akcičku´´ piráta z Jipocaru na přejezdu u Vendolí.
Přece nemůže se to z bílého hned přepnout na červené.
Slavo, proč to tak nemůže být?
Stejně přijíždíte k přejezdu a musíte:
§ 28
(1) Před železničním přejezdem si musí řidič počínat zvlášť opatrně, zejména se přesvědčit,
zda může železniční přejezd bezpečně přejet.
Ale co kdyby byl řidič v takové vzdálenosti, že by nestihl zastavit.
pokud to bude do dvou vteřin, tak se Vám nic nestane, když po 5 vteřinách projedete, můžete mít problém.
Správná funkce.
Nestihneš zastavit se řídí stejným pravidlem jako oranžová na semaforu.
Oživ si předpisy, máš dost velký mezery...
Mmch. pokud bílý nesvítí, tak vlak jet může i když to červeně nebliká a závory jsou nahoře. Např. drezína, podbíječka a podobný blbinky..
Při jeho přejíždění smí řidič jet rychlostí nejvýše 30 kilometrů za hodinu. Svítí-li přerušované bílé světlo signálu přejezdového zabezpečovacího zařízení, pak může jet rychleji, ovšem maximálně rychlostí 50 kilometrů v hodině. Teď jde o situaci, kudy jedete, kdy vidíte jasně blikat bílé světlo. Přejezdů v okolí s tímto světlem mám minimum a většinou to je za nějakou zatáčkou, stromem, značkou,...
Jo pokud to někdo už zná a jezdí si tudy 80tkou,... a spoléhá, že bílá blikat bude...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.