Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíjení baterie

Od: aloisb® odpovědí: 7 změna:

Nabíjím baterii v synově Octavii II, která stála na zahradě cca 2 měsíce. Nedbal na moji radu a nechal baterii připojenou, takže se úplně vybila. Nyní už několik hodin ukazuje ampérmetr nabíječky proud 6,5 A. Je to dobré znamení? Jak by se baterie chovala, kdyby byla zasulfátovaná?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x

Zdá se že přežila. Chcíplá baterka se nabije rychle (malá kapacita) = proud nabíječky by šel rychle dolu..

Vyhráno ale neni, uvidíš jak bude držet napětí (samovybíjen)

hodnocení

Díky za povzbuzení, myslel jse si totéž, ale nebyl si jistý. Pokud teče proud, tak se asi musí nabíjet. Nyní už proud trochu klesl, takže napětí na baterce roste. Vypadá to, že budu muset zítra pokračovat.*ee*

hodnocení

2x

Chcíplá by měla díky sulfátu velký vnitřní odpor.

Ohmův zákon.

Kde je velký odpor, tam je malý proud.

Baterka by nešla nabít a nebo by byla nabitá během chvilky, ale neměla by kapacitu.

Záleží kolik plochy desek zasulfátuje.

hodnocení

2x

Velmi dobrou zkušenost mám s nabíječkaou CTEK MXS 5.0 POLAR, 12V, 5A, (případně stejná i 10A) a příslušenství. Touto nabíječkou se mi podařilo oživit odepsanou baterii kolegy z práce; on ji chtěl vyhodit, vydržela bez problémů další tři roky, celkem tedy sedm...

Taky mám polar. Supr koupě. ;)

hodnocení

Dobrý tip, ale ty prachy !*zed*

Tak kup stříbrnýho CTEKA. Polar je pouze oranžový kryt a silikonové izolace kabelů, aby je nezničil mráz.

Cena je přijatelná za tu kvalitu, který CTEK má.

nabijecky-a-startovaci-bo/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]