Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení auta z registru

Od: danuse1234 odpovědí: 21 změna:
Dobrý den potřebovala bych poradit na dopravním si neví rady, potřebovala bych odhlásit auto po zemřelém manželovi které jsem zdědila ale nemám od něj žádné dokumenty, protože já jej považovala za odhlasene a odvezene do šrotu, až při dedickem řízení jsem se dozvěděla že auto nebylo stále odhlasene, nevím tedy co mám teď dělat Děkuji za odpovědi

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xenofob
hodnocení

1x

Podle §13 zákona 56/2001 Sb

na základ pravomocného rozhodnutí o přestupku ve věci porušení zákona o odpadech

pokud dal zesnulý auto do šrotu není koho postihnout a usnesením se celá věc odloží, je nutné s usnesením o dědictví a s nějakými údaji o vozidle / SPZ, VIN, značka/ zajít na odbor životního prostředí a tam celu věc popsat...tam se řeší přestupky spuvisejéícé s poručenéím zákona o odpadech...potřebujete písemný výstup z tohoto řízení, na základě kterého auto "odhlásíte"

pozdravujke trubky z registru

a také se zamyslete nad tím, jak může racionálně uvažující člověk zdědit něco, co neexistuje, co nemá...a podle všeho ještě z hodnoty neexistující veci uhradit notáři poplatek...nedědí se evidenční záznam, dědí se věc movitá a tu nemáte...přesto jste s unesením souhlasila...tomu nerozumím, sorry jako

hodnocení

1x

Je zajímavé, jak můžete zdědit něco, co neexistuje. Těžko se může zdědit zápis v registru.

Tím samozřejmě nerozporuju, že je to k řešení. Podejte jako dědic žádost o trvalé vyřazení auta z provozu, kde, případně jako příloha, popíšete tyto skutečnosti. Zaměřil bych se na to, že jste dědic, a na prohlášení, že auto neexistuje.

Tuto žádost podejte písemně a trvejte na jejim přijetí úřadem, pokud nepochodíte u přepážky, tak to podejte normálně v podatelně (nebo poštou). Oni vám budou muset písemně odpovědět a pokud to neprovedou, musí poskytnout návod, jak situaci řešit, případně co doložit.

Pokud návod nepošlou a omezí se na to, že to podle zákona udělat nemůžou, uložte tuto odpověď a věc považujte za vyřízenou...

hodnocení

1x

Tazatelka se už neozývá ... ale co když zemřelý vozidlo prostě prodal jiné osobě, nemá od toho doklady a kupující nepřepsal?

Vždyť to tu řešíme každý den - klidně mohl před x lety vozidlo prodat bez řádného přepisu, ČKP to ještě nepadlo do kontrol. Případná domněnka, že vůz byl sešrotován (a nikdo z ekodvoru či vrakoviště nepotřeboval žádné dokumenty ani dále neřešil) je možná mylná.

hodnocení

0x

Dědí se věci, nikoliv zápis v registru. Dědictví již nabylo právní moci? "považovala za odhlasene a odvezene do šrotu" proč jste to nesdělila notáři?

Obávám se, že nic nepomůže, jedině rozhodnutí soudu. Registr nemá jinou možnost vyřadit vozidlo z registru, nežli je to stanoveno zákonem.

xenofob
hodnocení

0x

Tak ještě jednou upřesňuji, řeší to §13, odst.1, bod 4 zákona 56/2001 Sb.

Postup jak získat pravomocné rozhodnutí jsem popsal nahoře.

Pokud jde o ten soud, tak ten zřejmě právě rozhodl. Usnesení notáře je v podstatě rozhodnutím soudu 1. stupně.

Tak si ten §, který uvádíš, řádně přečti a zjistíš, že o jednání vedoucím k jeho zániku nebylo pravomocně rozhodnuto v řízení o přestupku podle zákona upravujícího nakládání s odpady nebo v trestním řízení. Tedy to, co tu tvrdíš, není pravda!

Ovšem připouštím, že postup, který uvádíš nahoře, může být použitelný.

xenofob

Vůbec nic jsi nepochopil

Tazatelka považuje vozidlo za odvezené do šrotu, odvezení do šrotu je porušením zákona o odpadech, bohužel ten kdo se přestupku dopustil zemřel, když bude tento skutek oznámen dědicem, přestupkový orgán o tom sepíše krátký úřední záznam a vzhledem k tomu, že viník zemřel bude řízení zastaveno, případně celá věc hned odložena.

USNESENÍ (odložení, zastavení atd) je podle zákona jednou z forem rozhodnutí, takže vydání usnesení je vydáním rozhodnutí

Usnesení, proti kterému se nidko neodvolá je pravomocné, je tedy pravomocně rozhodnuto v řízení o přestupku.

Přesně to popisuje §13 zákona...pokud to ještě někdo nechápe, je to marné:-P

Samozřejmě je to jediný použitelný postup, k čemu jsi použitelný ty to nevím:-P

výtka
Upozornění od sys milancukrar 25. 03. 2021 11:26:35
Prosím, nenapadejte poradce. Děkuji

Napsal jsem, že postup, který popisuješ, je použitelný. Ovšem zatím je věc ve stadiu, kdy nelze §13 použít, to lze až po pravomocném rozhodnutí. Dále nevíš, co je napsáno v usnesení notáře, takže já bych si nedovolil tvrdit, že se jedná o pravomocné rozhodnutí ve smyslu §13.

Nebudu se zbytečně dále rozepisovat, jen bych tě chtěl požádat, aby ses krotil ve svých výrazech a útocích a docela by mě potěšila tvoje omluva za poslední větu tvého posledního komentu:)

Zbytečně to hrotíte.

Je zajímavé, že když jsem poslal svoji včerejší odpověď, žádná jiná tu nebyla, dokonce ještě když dneska ráno reagoval Milan, byla tu (alespoň pro mě viditelná) jen ta moje a Milanova reakce, žádná jiná, ani od xenofoba...

gene, máte naprostou pravdu, taky jsem viděl jen naše reakce. Jak jeto možné, to netuším.

xenofob

Moje odpovědi se často vůbec nezobrazí, je ozázkou zda máí vlebc význam sem chodit

autor této poradny se zřejmě věnuje tvorbě projektu na evidenci osmáků, na nic jiného nemá čas a slušné odpovědi automaticky maže bez zveřejnění...je to za poslední 2 měsíce denně , že se někdo rozhode že odpověd nevloží, tedy smaže

výtka
Upozornění od administrátora 25. 03. 2021 11:51:09
Vida, zrovna dnes ráno jsem ve Vašem případě od moderování upustil a zase je to špatně?

xenofob,

sám dobře víte, že Vás považuji za velikého odborníka v předpisech o registru vozidel a s tím spojené problémy. Silně mi vadí to vyplazování jazyka a snaha urazit druhého, když si myslí něco jiného.

To, že by Vám někdo automaticky mazal příspěvek, to může jedině admin, kdybyste byl ve statusu "hlídaného", že nežli se příspěvek objeví, musí ho někdo scválit. Uvidíme, co na to sdělí admin.

Vás bych moc poprosil, abyste neurážel druhé a vyplazování jazyka nechal pro malé děti do školky.

Děkuji Vám.

xenofob

Milane, je to obyčejný smajlík, pro někoho vyjádření dobrá nebo zlé nálady, pro jiného problém?

Pokud někdo uzná za vhodné, tyto smajlíky jednoduše z poradny odstraní a nebude co vkládat...a bude klid...

pokud jde o tu cenzuru, je to celosvětový problém, někdo si vytvoří web a když tam lidé začnou chodit, začne je různě omezovat, protože se domnívá, že je to tak správné...zuckerberg by o tom mohl povídat...

ale nic se neděje, budoucnost má svobodná platforma...a nakonec, žádné smajlíky nevkládám...svět si to žádá

xenofobe, děkuji, klidně dávejte smajlíky, jen si myslím, že opravdu vyplazení jazyka není vhodné pro dospělé.

Děkuji a přeji hezký víkend.

@xenofob: :-P A máš to!

ladis*

Je to infantilni a na dospele jedince ten vyplazeny jazyk pusobi fakt dost divne. Spise se to hodi na nejakou sexualni seznamku.

Podobne jako kdyz si zvoli prezdivku: xenofob

to muze pusobit automaticky jako: zmr*, deb*l, idi*t

kazdy sveho stesti strujce a cenzura? Tak jen drobny odkaz co to je cs.wikipedia.org/...

Na soukromych serverech obvykle zadna cenzura neprobiha, ale jen (samo)regulace majitelem, muj nazor.

xenofob

trochu povrchní vidění, lepší je hodnotit jiné komplexně, ale to ty nezvládneš...

majitel nemá na cenzuru čas, maká totiž na projektu evidence všech osmáků v ČR*smich*

ladis*
hodnocení

0x

Nevim zda to jde, ale pokud jste se nedohodla s notarem ani CKP, mohu vam poradit pouze VYVOZ, pokud k autu mate znacky. Proste ho za par korun bez ekolikvidace likvidace odhlasite a udelate si z nej kralikarnu. Formalne homprodate Serjozovi do ukrajiny.

nevim, nakolik to jste schopna realizovat, zajimal by me vysledek "soudu o zdedene nechtene auto", nejspise jsou zakony na hlavu postavene.

Ladis, všiml jste si, ža tazatelka nemá auto, nemá doklady, nemá nic? Jen zápis, že je auto v registru?

ladis*

Ok asi ne, myslel jsem, ze auto stoji na zahrade... a jak muze zdedit neco, co nema? Tedy jak muze zdedit zapis v registru?

musi edy pisemne napsat na ourad a ourad donutit k vyreseni

Ladis, tazatelka nenapsal odpovědi na naše Vaše otázky, takže se to nedozvíme. Snad jí pomůže odborná rada od xenofoba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]