Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kompresor a rázový utahovák

Od: bln odpovědí: 9 změna:
Zdravim, bude fungovat kombinace mall.cz/... takového kompresoru a silnějšího razového utahováku jako třeba dum-dilna.cz/...
Jde mi o spotřebu vzduchu, na hobby použití pro povolení zatuhlych šroubů , utahovák ma větší spotřebu l/m vzduchu ale plnou sílu budu přeci potřebovat jen pár vteřin.
Elektricke alternativy mývají jen kolem 350 nm a to mi nestačí.
Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Lidl má teď solidní aku utahovák.. Reálně 600Nm dává v pohodě...

asd1

Oprava asi bude ten na max. 400Nm, ten silnej v nabídce nevidim (papírově tušim 1800Nm/ v testu asi 600 ale to dával spolehlivě..)

Mám ten Parkside rázový utahovák kol a spokojennost,dává 100-200-300 a 400Nm.na první nabití jsem s ním sundal asi 5 x kola (5X4 povolit,5x4 utáhnout + pokusy na poloosách ...co jsem klasickým trháhem z goly nedal)

Tak ten v nabídce má jeden rozsah navíc-150Nm a je za 1799kčs baterií bez baterie za 999kč

hodnocení

0x

Zmíněný kompresor je strašně hlučný a neudrží tlak - měl to soused a vyměnil ho za dědův dvoupístový 80litrový z roku kolem 1960 (samodomo).

Elektrický utahovák -ne aku - bude lepší varianta. Třeba tento.

ladis*

Tenhle koupis v polsku ze 500,- treba s logem Mar Pol a v Kauflandu jsem ho koupil v akci asi za 799,-

uplne ten samy, v kufriku a s orechama.

ladis*
hodnocení

0x

Na vzduchové nářadí potřebuješ pořádný vzdušník alespoň 50 l, s 25 litrovým (občas v akci lidl za 1999-2500,-) se budeš jen trápit.

A vzduchové rázové utahovák i z Lidlu stojí za houby, kup si radši elektrický na 230 V a nebo na akumulátory, ale ten už je dražší.

jenda22
hodnocení

0x

Docela jistě nebude. Kompresor musí mít minimálně 2 násobně větší výstupní množství vzduchu ( nikoliv sací množství ) a tlak kolem 9 bar, aby utahovák spolehlivě fungoval. Dále musí být instalováno mazání olejovou mlhou, které je jako příslušenství. Ty elektrické varianty nefungují tak dobře jako vzduchová varianta. Nemá ten správný okamžitý ráz. např. při povolování horní matice tlumiče pérování. Vzduch je vzduch. Elektrika má měkký rozběh a to je o ničem.

hodnocení

0x

Malé kompresory jsou jenom na mazlení a né na práci. V průmyslu se používá rozměr pouze 6 Bar s přimazávačem. Na velmi výkonné utahovačky se používají hadice s velkým průřezem...

Malilinkaté kopresorky alias Lidl apod jsou nanic. Jedině tak velký s nejméně 100l nádrží, nejlépe s 200litrovou... S velkým kompresorem, nebo se dvěmi kompresory atd.

hodnocení

0x

elektrické alternativy jsou třeba i do 1600Nm... Ale ty ceny jsou dost vysoké na takové domácí žvýkání...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]