Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těsnění škrtící klapky - dostatečné?

Od: leclerc odpovědí: 10 změna:

Zdravím, na Fábce jsem nedávno čistil škrtící klapku a bylo tam špatné těsnění, sehnal jsem jiné, ale je to pouze z hliníkového plíšku. Osobně se i to moc nezdá, čekal bych třeba něco z gumy nebo tak. je takové těsnění dostatečné, nebo tam mám přidat silikon, nebo něco takového?

těsnění v obrázku

Těsnění škrtící klapky - dostatečné?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrovic
hodnocení

2x

Zadny silikon tam nepatlej. Zkontroluj pouze rovinnost dosedacich ploch a dej tam to hlinikove tesneni. Jak vidis, tak ma kruhovy prolis. Tim, jak to utahnes, tak ten prolis se zmackne a tim to tesni.

díky prolisu je těsnění na jedno použití.

petrovic

Gumidku, ani nepisu ze je na vice pouziti. Chtel vedet, jestli to je dostatecne. A to rozhodne je. A kdyz to mazne silikonem, tak ten je taky jen na jedno prilepeni.

21.03.21 18:36

;)

xenofob
hodnocení

0x

oboustranně lehce namáznout, použít jen těsnění rovné nepomačkané

petrovic

Proc chcete patlat neco, co je uzpusobene na uplne jinem principu? Tesni to tim prolisem. Jaky je duvod to jeste podmazavat? Uz jsem 1636 krat neco cistil po takovych kutilech. Lehce maznout je pro ne housenka tlusta 5mm. Pak to leze uplne vsude. A pak po demontazi piplacka s ocistenim. To je fakt super prace. Aneb jak si z jednoducheho a na vymenu rychleho tesneni zadelat na problemy.

hodnocení

0x

Zdravím,můžeš přidat tenkou vrstvu silikonu,z obou stran.Já to taky,tak mám a těsní to na 100%

petrovic

Muze si tam dat treba plastelinu. Ale je to opravdu zbytecne. 100% to tesni i tak.

leclerc
hodnocení

0x
Všem děkuji, než abych něco prasil, tak jsem se zeptal. Osobně jsem čekal spíše něco z gumy nebo takového toho papíru, toho mám doma metr na metr. Plochy jswm čistil ale tohoto těsnění jsem se "zalekl". Pokud to těsní tím prolisem, je to fajn :)
petrovic

Nic nepras, presne tak. A mimochodem, to tesneni by se melo pouzivat pouze jednou. Tim, jak to utahnes, prolis se zdeformuje a tesni. Kdyz to pouzijes i po rozebrani, uz to nemusi byt ono.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]