Dobrý den, oživil jsem jawu 555,a scháním někoho šikovného z okolí F-M kdo by mi zapojil (sprovoznil,natahnul chybějící dráty,kompletní elektroinstalaci,např přední světlo mi svítí ale zadní ne přepínač dálkového světla taky ne...atd. Předem děkuji za jakýkoliv typ.
Ty dvě ploché baterie, 4,5V, běžně ke koupi, jsou jen pro vyladění klaksonu... šroubem nastavíte výšku tónu, je to jen pro nastavení, jinak v zapojení baterie není aku-bat.cz/...
Ano takový plánek jsem taky našel,ale na druhém jsem našel v schématu zapojení navíc baterii?,a zase tam nebyl usměrňovač,a to je to čemu nerozumím, čet jsem že se to lišilo nějak Podle roku ale taky byl rok kdy byly oba typy.a já tu baterií nemám,nevím jestli ji mám dokoupit nebo ne.?ten samý problém mám s usměrňovačem .a proto hledám někoho skušenějšiho, popřípadě někoho kdo by to zapojil.
Tyhle "pionýry" nikdy baterii neměly a schéma nahoře je až na ten usměrňovač, který tam spíše nebude, naprosto v pořádku. Takže stačí zapojit těch pár drátů podle schématu a musí to chodit. Pokud ne, je třeba hledat závadu v žárovkách.
Privod proudu od zapalovani pripojis do spinacky a k nemu napojis kabel do klaksonu. Bez tlumivky. google.com/... S tlumivkou svetel. google.com/... Bez tlumivky tak spojis dva kabely jeden do zadniho svetla a druhej do prepinace svetel na riditkach na prostredni kontakt. Ty krajni napojis do predniho svetla Od klaksonu napojis kabel do prepinace. S origo tlumivkou tak na kontakt 55 napojis kabel od spinacky. 56 do prepinace na riditkach. 58 kabel k zadnimu svetlu. Toto je originalni tlumivka. Maji tam byt zarovky 6v 15/15w a 6v5w. Mam vyzkouseno 12v 25/25w a 6v 5w. Sviti zkvele zatim nepraskly. dynamazahradnicek.cz/... google.com/... Dokonce funguje i klakson se svetlama intenzita zhruba o 30 procent mensi. Pripadne novou tlumivku 6 nebo 12v. Ta se napoji na privod do predniho a zadniho svetla. Tlumivka se ukostri. Chce to vyzkouset a treba zvolit i zarovky. fichtlkramek.cz/... moto-quadcentrum.com/... jawadily.cz/... fichtlkramek.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.