Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autobaterie

Od: martincaddy* odpovědí: 17 změna:
Dobrý den, včera jsem koupil novou baterii, nainstaloval ji, bezproblemu nastartoval, ujel cca 200km a dnes ráno jsem nemohl nastartovat. Může mi někdo prosím poradit, lde je příčina? Děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Nejdřív změř dobíjení je možný že máš problěm s alternátorem
Musí dobíjet kolem 14.3V
Pak změř klidovej odběr z baterie neměl by bejt větší jak 30mA ideálně 20mA

hodnocení

2x

Prostě jak nahoupacce, 3x ano pak zase ne zkontrolujte alespoň vizuálně přívody od baterie ke startéru, koncovky, šrouby...nejjednodušší bude měření napětí na aku při startování, tím zjistíte hodně. Pokud nepoklesne a startér se neroztočí, pak je problém buď ve startéru nebo vedení...pokud poklesne pod 9V, vybitá baterie; ale nejdřív ji naplno nabijte a dejte info o výsledku snažení...

martincaddy*
hodnocení

Dobře, děkuji moc!

ladis*
hodnocení

2x

Po 200 km musí alternator dobit na 100% a soucasne by auto nejelo 200 km s rozsvicenymi svetly, pokud by alternator nedobijel.

Bud jsou spatne dotazene kontakty na baterce anebo neco v aute bere pres noc proud (prilepene relatko, ktere se neodeplo apod.)

jake je napeti akumulatoru pul hodiny po odstaveni auta? Musi byt min. 12,6V pro plne nabity akumulator.

Jake je napeti rano pri startovani?

pokud se vyrazne zmenilo napeti - neco ti bere pres noc proud. Muze byt nesnadne to najit pro laika. Pro pokus staci na noc odpojit baterku, zda se neco zmeni.

hodnocení

1x

Některé vozy (novější) vyžadují reset baterie v diagnostice. Nejde tedy jen vyměnit akumulátor, ale zároveň i ŘJ říct, že je nový. Zjistil bych si nejprve to a pak řešil "nefunkční" alternátor, když nesvítí kontrolka dobíjení.

jm
hodnocení

0x
Má baterie nějaké hodnoty? Lze předpokládat že vám auto nedobiji: alternátor. A nebo je někde zkrat.

martincaddy*
hodnocení

Předtím jsem mel baterii 62Ah a jeden den jsem nastartoval bez problémů, když byl mráz jsem nekdy nastartoval. Prostě jak nahoupacce, 3x ano pak zase ne. Myslel jsem tedy, ze odchází baterie a koupil autobaterii 74 Ah, mam vw caddy 2009,1.9TDI 77kW. Je možné, ze kdyby to bylo alternátorem, jednou nastartuji a pak zase ne?
Zakladem je měření bez toho se nehneš
Pokud je vybita baterie tak při startu většinou zhasnou kontrolky na přistrojovce a starter sotva cvakne
A pokud měříš volty na baterii naměříš hodnotu pod 8V
Další možností je vadnej startér nebo spínačka nebo kabelaž

hodnocení

0x

Baterii znovu nabij třeba přímo na voze, jen odpoj + pól. Když pak to půjde nastartovat, tak se Ti celých 200 km baterie jen vybíjela a nabíjecí systém je v poruše (třeba odešla nějaká dioda).

Důvod odpojování? A proč zrovna plus, když se zásadně jako první odpojuje mínus (kvůli riziku škrtnutí klíčem o kostru při odpojování plusu)?

Když odpojíš + pól, tak si také můžeš klidně škrtnout klíčem o kostru.*palec*

A proto máš jako první odpojit mínus, však to píšu *smich*

aloisb, když necháš připojené celou dobu mínus, tak je stále baterka spojena s autem a vším kovovým. Tehdy hrozí zkrat.

Proto se odpojuje mínus!;)

Auto se nejprve odkostřuje.

Milý gumídku, když odpojíš + pól, tak je baterka odpojena od všeho, co je na autě a žádný zkrat nemůže nastat, protože (+) kontakt na baterii je v luftě !*palec*Pouze při odpojování toho (+) pólu musíš dávat pozor, abys nasazeným klíčem neškrtl o kostru auta. Jedině z tohoto důvodu je lepší připojovat (-) pól jako poslední a odpojovat jako první.

@aloisb však ano, to je přesně ten důvod

Elektrice auta je jedno, kde přerušíš obvod. Jde spíš o manipulaci s baterkou, aby nedošlo při demontáži ke zkratu klíčem. Proto mínus ;)

U fabie se snad klíč nikde nedotkne při demontáži (okolo všude plasty), ale u Favorita, Passata nebo Opel Corsy B je plus hned nad plechem karoserie pod čelním sklem a tam to hrozí dost reálně.

hodnocení

0x
Vyšší kapacita neznamená vyšší výkon. Ono úplně stačí špatné ukostření...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]