Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat. Nevíte jak co nejjednodušším způsobem sundat z auta pojistné matice když nemám ořech? potřebuju sundat poloosy a to neudělám bez toho, aniž bych sundal kola. Hledal jsem na internetu podle vzoru na matici, ale je jich takové množství a vždycky jen malé rozdíly, že šance, že bych se trefil je minimální.
Děkuji.
Typ absolutně netuším. Koupil jsem to tak už na autě, mám ho jen na díly, ořech k tomu bohužel nebyl.
Tak Vy máte auto a neznáte typ auta?
Pokud znáte typ auta,tak ho zde uvěďte a jistě nikdo sdělí rozměry klíče-ořechu na jeho povolení.JInak řečeno i mamatér který si sám chce servisovat auto si koupí klíče,golu...standartních rozměrů+ případně speciální klíče (např. torx na šrouby hlavy nebo 30 a 36mm ořech na matice poloosy)
Nejjednodužší je snad koupit ořech. Buď dvanáctihran nebo šestihran dle typu matice.
Vymejšlet odsekávání a podobné prasárničky vedou ke zničení okolí matice (náboj, těhlice, atd...).
Nejedná se náhodou o Forda?
Nejedná se o Forda, problém je že je to takový divný dokupovaný tvrar, který je vevnitř, z venku je to oblé. Taky bych asi měl doplnit že se nejedná o žádné nové auto, ale o 20 let staré
Hoši, tazatel asi myslí bezpečnostní matici na ALU kolech. Aspoň to tak chápu. Nemůže sundat kola a potřebuje vyndat poloosy.
Pokud jde o pojistne matky disku kol, tak:
1. Pokud jsou bez vnejsiho volneho krouzku, tak namlatit kladivem orech vhodne velikosti a povolit.
2. Pokud jsou s vnejsim volnym krouzkem, tak flexou nebo mikrobruskou krouzek odbrousit a sroubovakem odpacit a pak dal jako v bode 1. (z vlastni zkusenosti 4 kola s McGard cca 1h prace).
3. Pokud jsou hlavy kompletne utopene v discich a nejde se k tomu nijak poradne dostat, pak podval a do pneuservisu.
Já to kdysi vyřešil kusem kulatiny,přes kterou ten šroub dostal několik ran. Předtím jsem ostatní šrouby dorval na krev. Potom to šlo vytočit malým šroubovákem. Dnes bych to možná zkusil vytočit tzv. univerzálním ořechem. Tedy pokud bych měl chuť tu kravinu koupit...
asd1,dík. Chuť to koupit jste nepodpořil. Já si to ale myslel.... Ale myslel jsem tím ořechet nahradit ten šroubováček,to byla piplačka. Takže po přetažení a ranách přes kulatinu...
Ford jsem koupil s origo dobrýma, s otočným kroužkem a utopený v díře.. V servisu kretén s řehtačkou rozlomil klíč, papíry pro výrobu novýho od Forda jsem měl, ale vyšlo by to draho a že by to zatáhl servis ani náhodou jedině se soudit... Univerzálnímu ořechu se to vysmálo Vyřešil jsem to navařením trubky.. Milujeme borce s rázovým utahovákem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.