Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu jezdit na motorce na svém pozemku?

Od: maxim odpovědí: 25 změna:

Dobrý den,

chtěl jsem se zeptat, jestli můžu jezdit na motorce na svém pozemku, spíše mě zajímá otázka, co vše musím dodržovat vzhledem k tomu, že je to zastavěná část rodinnými domy. Musím dodržovat nejspíš noční klid, to je mi jasné ale během dne můžu jezdít bez ohledu na rušení hluku? Děkuji za odpověď.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na svém pozemku, který je asi veřejně přístupný, jak uvádíte "zastavěná část rodinnými domy.", musíte dodržovat předpisy.

Pokud je to u Vás na dvoře, tak klidně jezděte...

maxim
hodnocení

Pokud to chápu dobře, jakmile bych ten pozemek oplotil, můžu si jezdit jak chci?

Oplocením nemusíte dosáhnout toho, že nebude veřejně přístupný. Vždy se bude postupovat individuálně. Ale kde nebude žalobce, nebude soudce.

maxim
hodnocení

P5edpokládám, že obyvatele sousedících domů nejspíš nebudou spokojení, že jim tam budu jezdit denně na motorce. Důvodem toho všeho je, že oni mi nedovolí stavět na teto parcele, proto jsem je chtěl poškádlit. Je na toto i nějaká rada?

Jo, nedělej to.

Tímhle způsobem určitě změny jejich názoru nedosáhneš. Navíc riskuješ, že na Tebe zavolají PČR.

Takže Vám jde o to, zlobit sousedy? Ale to snad nemyslíte vážně.

maxim
hodnocení

Omlouvám se za hloupý dotaz ale co by mi udělala policie? Jde mi o to, že se nemůžu smířit s tím, že někdo uplně cizí, kterého ani neznám si rozhoduje o tom, jestli tam můžu nebo nemůžu stavět.

maxim
hodnocení

Pane Milane, ja z toho radost nemám ani bych to nedělal s radostí ale pokud si koupíte stavební pozemek za nemalé peníze a lidi, kteří bydlí v blízkosti tohoto pozemků vám hážou klacky pod nohy a zabraňují vám stavět, tak to člověka dostane.

Nesouhlas sousedů může nahradit rozhodnutí soudu. Ale nevím nic o Vašem sporu o stavbu. Nechtějí Vám dovolit stavbu domu, nedovolí stavbu plotu.

maxim
hodnocení

To s vámi souhlasím, nicméně určitě sám víte, jak u nás soudy pracují, kor v této době. Než by soud pravomocně rozhodl, řešil bych bydlení v domově důchodcu.

Co by Ti udělala PČR? Nu celkem vzato asi nic, ale nevěřím, že bys byl nadšen z toho, že by třeba každé dvě hodiny přijela hlídka, které by bylo třeba vysvětlit, že tam vlastně něděláš nic protiprávního + se případně podrobit testu na alkohol, drogy, kontrole ŘP, dokladů k motorce, atd.

k2

@gotrekzagary: Proc by se mel tazatel podrobovat testu na alkohol, drogy, nebo dokonce ukazovat RP ci doklady k motorce?

"...proto jsem je chtěl poškádlit".

A co tím získáte? To jako myslíte, že padnou na záda a obratem Vám stavbu povolí? Dost naivní představa *zed*. Spíš bych na pozemku následně očekával hrstě rezavých hřebíků a další schválnosti.

@k2 A proč by neměl. Co Vy víte, co napadne policajta, když uvidí člověka na motorce jezdit mimo komunikaci uprostřed zástavby?

k2

@gotrekzagary: Policajta muze napadnout lecos, jde o to na co ma pravo, potazmo co mu tazatel dovoli. Takze otazka zustava: Proc by mel? Snad ne proto, ze to chce policajt...

au1
to uz by bylo lepsi koupit stany a nahnat tam bezdomovce ze sirokyho okoli, ne? nebo co ja vim, vasen v kupovani starych vraku a parkovani je na tom pozemku. treba by si pak rozmysleli jestli nachcou mit vedle sebe radsi barak. kazdopadne bych v nem pak asi nebydlel, takto vymozena moznost stavet by zanechala jiste nasledky v sousedskych vztazich :)
anonymni357

Ja si tedy nemyslim,ze o tom zda je pozemek verejne pristupny rozhoduje nejaky plot.Verejne pristupny je park,parkoviste,les.Na moji zahrade bez plotu nema nikdo co delat,pro jistotu bych tam dal ceduli.Na me soukrome louce nebo poli si mohu jezdit jak chci,to ze nema plot neni dulezite,dokonce mimo verejnou komunikaci nemusim mit ani ridicak!

Podle mě stačí cedule soukromí pozemek a můžeš si tam dělat co chceš. A korát tam nesmíš tůrovat v době nočního klidu.

V kapse měj doklad z katastru, že jsi majitel a jezdi.

Vozovka, která je soukromá, ale veřejně přístupná, jezdí po nich i vozidla IZS, opravdu je soukromá, opatřím cedulkou: "soukromý pozemek" a nikdo již nebude moci tuto cestu používat a bude se tam jezdit bez znalosti zákona?

Ale to snad ne.

Víte kolik je pozemků, které jsou veřejně přístupné a musí se tam dodržovat zákon?

To jsou pozemky ve vlastnictví firem.

Co pozemky ve vlastnictví soukromých fyzických osob?

makk

Obecně se zákony musí dodržovat všude, ale zde je zřejmě řeč o konkrétním zákonu a to zák. 361/2000 a ten platí na veřejných komunikacích. Není tedy podstatné, kdo je majitelem, ale zda se jedná o veřejnou komunikaci nebo ne.

anonymni357

Pane Milane,tentokrat tedy bylo pero rychlejsi nez mozek,to se vam nestava!

Nikdo tady ani na okamzik nepremyslel o verejnych komunikacich v soukromem vlastnictvi!

Navic nelze zamenovat to,ze je pozemek verejne prostranstvi s tim,ze je na soukromy pozemek mozne bez prekazky vstoupit.To neni zadne verejne prostranstvi,to je treba muj,zatim nepouzity stavebni pozemek,i kdyby byl mezi zastavbou.Me by tedy nenapadlo na cizi soukromou zahradu bez plotu ani vstoupit.

Pane Milane,tentokrat tedy bylo pero rychlejsi nez mozek,to se vam nestava!

Nikdo tady ani na okamzik nepremyslel o verejnych komunikacich v soukromem vlastnictvi!
Jen sděluji, že soukromý pozemek neřeší, zdali tam (ne)může jezdit, ale co je to za pozemek a zdali je veřejně přístupný.

Ale to jsme se dostali od dotazu daleko...

Přeji hezký den.

joudic*
hodnocení

0x
hned jak bude teplo nechte pozemek pohnojit kejdou nebo rybi mouckou, a pred letem zase

hodnocení

0x

Znáte tuto reportáž?

ceskatelevize.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]