Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes jsem byl poprvé na STK se svým autem (Mini Cooper S r.2015) a skončil jsem dříve, než jsem začal. Auto jsem kupoval v polovině roku 2019 v bazaru (měřeno lakoměřem, nebourané). Auto STK neprošlo z důvodu osazení "anglických" světel. Přední tedy svítí doleva a oslňují, zadní mají opačně mlhovku a světlo zpátečky. Technik říkal, že bez napravení auto určitě STK neudělá a bude nutné světla vyměnit. Nicméně jsem hledal na internetu a nové přední světlomety stojí po 17tis kus a zadní jsou trošku levnější. I tak se jedná o investici okolo 50tis. Je možné ještě auto v bazaru reklamovat? Z mého pohledu jsem byl podveden. Co si myslí ostatní?
Nebyl jste podveden, jste jen makovec
Auta z Anglie je vždy jeví jako výhodná koupě, prodávají se levněji, protože jsou pak s nimi tyhle problémy. A kromě investice do světel bude vzadu ještě potřeba upravit elektriku, aby byla mlhovka skutečně vlevo a zpátečka vpravo. Jinak vám pak bude svítit mlhovka bíle a zpátečka červeně a zase na špatných stranách. Možná se to dá přenastavit přes diagnostiku, nevím.
Můžete zkusit kontaktovat ten bazar a požádat je o provedení STK nebo o kompenzaci, jinak že někam naprášíte, že dovozová STK byla nejspíš podvod přes známého.
Takže dva roky jezdíte se světly které oslňují všechn v protisměru, protože mají opačný kužel lomu světla? To je super. Asi bych zjistišťoval kdo a kde dělal minulou STK - pokud to byl bazar, pohrozil bych bazaru, protože to auto nemělo projít ani předtím. Každopádně dva roky nezjistit, že světla svítí do protisměru a ne na krajnici, to je spíš na vrácení řidičáku...
Nechci dělat chytrého, ale i když neznám přesný typ zkusil jsem hledat. V AUTOKELY jsou světla na MiniCooper řádově kolem 5000 Kč.
řekl bych, že je to auto s legendou, šikovně nabourané a ještě šikovneji opravené z anglických dílů...nebudeš první ani poslední, ty anglické díly se pořád prodávají na bazoši a vrakovištích...kúprú je málo, ve srovnání s fobií, proto se vyplatilo vozit je z anglie i bourané tady vytěžit a rozprodat
Nejedná se o podvod. Koupil jste auto s pravostraným řízením. STK oprávněně ukončila kontrolu.
Při návštěve UK evropským autem je nutné přední světlomety přelepit, aby neoslnily. Tak tomu bylo u většiny starších aut v návodech k obsluze. Světlomety svítí rovně a pak šikmo nahoru doleva či doprava. Proto u nás oslňují.
Vyměnit světla. Jediné rozumné řešení.
Popř. ekologicky zlikvidovat nebo jak se to často dělá, prodat dalšímu makovci.
Co to meleš?
Spíš oprava auta pro pravostranný provoz světlama z anglickýho vrakáče... Bez výměny světel neprojde, takže prekérka..
Někdo tu psal že LED světla jsou výhoda - tohle je přesně to proč jsem je kritizoval že tohle na autě nechceš.. Na moje stojí světlo originál 3k a druhovýroba litr..
Tazatel pise, ze ma volant vlevo. Ze by bylo u takto noveho auta "jednoduse" technicky mozna (a jseste by se vyplatila) prestavba RHD->LHD se mi nezda...
Tipnul bych že to je německý auto a oprava dílama z Anglie = nejspíš bouraný drcnutím na předek a jsou tam nový světla + nárazník atd.. Pochybuju že to je páteční kus a na auto pro Německo dali Anglický světla... Nevyreklamuje asi nic.. Ale světla může prodat nějakýmu anglánovi, třeba najde někoho kdo koupil auto s německýma světlama a potřebuje taky vyměnit
@asd1: Vzhledem k tomu, ze tazatel pise, ze ma UK i svetla zadni, tak by auto muselo byt drcnute z obou stran...
Myslím, že nic nevyreklamujete. Jednak je na ojetiny tuším záruka jen půl roku, tedy už padla a jednak má autobazar určitě smlouvu napsanou tak, že si na něm nic nevezmete. No a důvod, proč má auto z Německa s volantem vlevo anglická světla je podle mě jediný: Ta světla pochází z jiného auta a kdyby auto nebylo bourané, asi nebude potřebovat jiná světla.
Nejdou přední přepnout na levostraný provoz? Třeba u mého auta je přímo uvnitř světlometu na čoče kovový plíšek a ten se dá pomocí páčky přetočit na druhou stranu a přepnout světla na pravostranný provoz a naopak. Co se týka zadních světel tak jedině výměna, protože červené sklíčko z pravého těžko přehodíte do levého.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.