Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám dotaz. Mám naftu 1.9tku JTD 85kw a netáhne, příjde mi taková líná v celým spektru otáček. EGR mám zaslepen uplně. Filtry palivový a vzduchový mám nový a měním po 15t km. Ovšem jsem si všiml, že tlaková hadice co je u škrtící klapky tak je celkem špinavá a ta spojka co to drží vypadá, že se k té hadici připekla (to berte trochu s nadsázkou). Je možný, že je zde problém? Jinak problémy které jsem se dočetl u škrtící klapky - problémy se startováním, kolisáním otáček to nemám.
Akorát teď v zimě, když je tak do 10 stupnu po prvním startu motor chvíli běží ve zvýšených otáčká (1000 ot.) a po nějaká chvilce nebo po ujetí pár metrů už běží v normálních otáčkách. Jasně, asi si bere bohatší směs, akorát mi příjde zajimavý, že druhý motor v autě ten stejný akorát 88kw to nedělá i když je pod nulou.
Díky za rady. Btw. ano napojit na diag můžu ale nevím, jestli mi to bude co k čemu platný, když neznám správné hodnoty. Jedině, že by mi je to ukázalo. Chyby to nehlásí. Při nejhorším to můžu zavést do servisu, kde to napíchnou a případně to vyčístí...ale včera mi zemřel rodinný příbuzný na covid, tak se mi nikam nechce a raději si to opravím doma na koleni, pokud to půjde.
Tak děkuju.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.