Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je s brzdama?

Od: au1 odpovědí: 12 změna:
zdravím. na medvědovi je něco s brzdama. nad 60km/h se při brždění třepe celý auto, čím prudšeji brzdím, tím víc se třepe. měl jsem teď sundaný všechny 4 třmeny, kotouče i destičky vypadají na pohled OK. zkoušel jsem tedy se párkrát rozjet na 100km/h a prudce brzdit, a z pravýho předního kola je cítit spálená guma a zahřívá se to kolo víc než 3 ostatní. čím by to mohlo být? nikdo na tom autě nic nedělal, naposledy 2 roky zpátky jsem měnil přední destičky. to třepání auta při brždění mí trochu připomíná jak když jsem měl na jiným autě zvlněný kotouče. mohl se některej kotouč zvlnit sám přes zimu? moc jsem nejezdil, spíš to auto stálo.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hledal bych problém u p. předního kola. Píst v brzdovém třmenu se nevrací, kolo stále přibržďuje a hřeje se. Teplem se může zvlnit kotouč. Může být také zpuchřelá brzd hadička ( zevnitř ) Ten smrad není z gumy ale z destiček.

Já bych ho klidně hledal ve výfuku. Podle dotazu a následné reakce tazatele na moji radu může hledat odpověď i na zahrádce pod rybízem*haha*

Medvědovy ve výfuku? To bych se bál :-D

hodnocení

2x
Většinou to dělaj zvlněný přední kotouče
Nejdřiv bych to znova rozebral zkontroloval jestli nejsou zatuhlý plovoucí šrouby a jestli de píst brzdiče volně zatlačit
Vše bych vyčistil pokud sou kotouče orezlý nebo maj hranu bych to obrousil pak maznoul pluvoucí šrouby mazivem co nereaguje s gumou
Pokud by to nezabralo koupul bych nový kotouče a desky ja mam dobrou zkušenost s TRW Bosch Ate Jurid
A to samí bych udelal i se zadnima brzdama
xenofob

po ježdění se zatuhlým pístkem se může zvlnit nekvalitní kotouč, pak jedna zanedbaná závada způsobí další

xenofob
hodnocení

0x

špatný váleček, rozebrat vyčistit promazat vyměnit prachovky případně sehnat opravnou sadu a zrepasovat,

když jsme měl medveda dasl jsme kotouče brembo + destičky textra a sppokojenost

hodnocení

0x

V každém případě je na místě zevrubná kontrola brzd. Tu bez demontáže neuděláte, pokud si na to netroufáte, pak jedině servis/odborník.

Pokud auto přes zimu víceméně stálo, pak to může způsobovat rez na kotoučích. Opět bez demontáže neopravitelné. Tedy demontovat, zkontrolovat kotouče, pokud nejsou moc opotřebené, tak stočit, jinak vyměnit za nové. Destičky rovněž zkontrolovat a buď rovnou vyměnit nebo podle jejich stavu vrátit, popř. po jejich srovnání na smirkovém papíře.

doplněno 14.03.21 11:15:

@au1: Na kotoučích (a ani na deskách) toho okem moc neuvidíš. Jak jsem napsal: Tedy demontovat, zkontrolovat kotouče, pokud nejsou moc opotřebené, tak stočit, jinak vyměnit za nové. Pokud se ti to nelíbí, je mi líto. Ale okem to zvlnění, popř. poškození rzí, nepoznáš!

au1
hodnocení

ahoj, vždyť píšu že jsem měl třmeny sundaný :) tzn i destičky. na pohled vypadají dobře, stejně jako kotouče. ty nejsou zarezlý, kontroloval jsem i jestli není nějaká prasklina... okem ale asi nepoznám jestli jsou zvlněný, motal jsem s nima, nevím čím se zvlnění měří *smich* to auto zas tak dlouho nestálo, střídám týden na HO týden v práci, takže v zimě stálo nejdýl asi 3 týdny když byly ty mrazy, jinak každej druhej týden je v provozu. co ten smrad spálené gumy při intenzivním brždění? mohl se přes zimu seknout třeba pístek kterej by se špatně vracel a přibržďuje kolo? na heveru jde s kotoučem normálně točit, není potřeba žádná extra síla.

Vy skoro všechno víte, mistře:) Tak proč se vlastně ptáte? Nemyslím to ve zlém.Může to být cokoli, co Vám psali rádci předemnou..A měli pravdu.Když to dokážete rozebrat,tak nejste úplný amatér.Určitě na to přijdete a bude to nějaká maličkost.Dejte nám pak vědět..A nemyslím to zle . Když to všechno vypadá tak dobře,jak píšete,tak v čem je problém? Jezděte a "vono si to sedne"
Ale otázka zněla..Co je s brzdama? Jsou rozbitý...:) Dělám si srandu . jsem ironik od přírody.. Příčin může být vícero..A vy na to určitě přijdete.. Brzdám zdar .Pokud by tu byli znalci"medvědů"tak Vám řeknou..Vemte ho k veterináři:)
Prej Medvědovi:) Asi jako... proč Báwo nejede? Typ,rok.. motor a tak,pane?

hodnocení

0x

Nejsou po smti tlumiče? V kombinaci s lehce zvlněným kotoučem to umí zajímavé věci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]