Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvedací body při výměně převodovky vleže

Od: zdenek2® odpovědí: 8 změna:
Kam umístit podpěry vpředu, abych zvládl vyndat převodovku vleže v garáži? Hned za kolo pod rameno tam by mi podpěra zavazela?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

1x

K zamysleni: vcera v poledne jste zdiagnostikoval vadnou spojku a od te doby jste stihnul zalozit dalsich 6 otazek o tomto "problemu". Nechcete si na ten Vas mladoboleslavsky zazrak zalozit 1 tema, nebo jeste lepe nastudovat si nejake zaklady problematiky a oprav aut?

hodnocení

Právě naopak. Včera a dnes jsem studoval řadu videí z českého internetu, ale bohužel fošny, pneu a podobné podpěry mne příliš dál odborně neposunuly. A zahraniční videa mají většinou hydraulické zvedáky na výšku stojící osoby, což do mojí malé garáže nepřipadá v úvahu. Proto jsem založil dotaz, kde podložit auto v malé garáži, aby to nespadlo, já pod něj vlezl a ještě vytáhl i převodovku.
Podpěry mám klasické, například ty z Lidlu.
Není nad to se podělit o zkušenosti.

Kam je dát jsem ti už napsal. Akorát tě to stále neuspokojilo ;)

hodnocení

Je to možné. Diskutovali jsme obecně místa pro zvedání Felicie, ale co se týče sundání převodovky, pokud jsi to napsal někam k jinému dotazu týkajícího se výměny spojky, napiš prosím tě ke kterému ať to pracně nehledám. Já si myslím, že když je dám pod ramena za kola, bude mi to zavazet při práci. A když je dávám pod ramena od kol dále, zvedá se to o poznání méně.
Dík.

Kamkoliv,kde to nebude při opravě vadit a nebude hrozit proražení rezavé kastle a tím pád na Vás

Začátky prahů. Dřevěný špalek a na něj ideálně gumový doraz.

Netuším, jak budeš pitvat poloosy. Já si je vymontoval v celku i s tlumičema a těhlicema.

Ramena v ten moment nemůžou nic nést. Takže tam ne.

hodnocení

Takže prahy. Rovněž jsem si to myslel. Ono by se to dalo asi dát někam dospodu, ale jednak nevím jestli bych si tu část nepromáčkl a jednak mám zespodu měkký, pružný a jakžtakž zachovalý nástřik, který by se v tom místě nejspíše tlakem poškodil.
Prahy v tuto chvíli jsou v odřeném stavu, takže sem to není problém dát.

Podlaha (krycí plech co tvoří vany podlahy) nesmí nic nést. Ten se ti proboří. Jen výztuhy, nosníky, prahy, nápravnice.

Motor taky nesmí nést váhu auta. Roztrháš mu silentblok na pumpě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]