Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ford transit zapalování

Od: martin* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mám Transita rv 2001. Problém je v zapalování, když vypínám motor tak normálně otočím klíčem zpátky jak má motor vypnout, jenže nic se nestane a musím ho zase dat do 2. polohy a zase zpět a motor se vypne. Známej se docela vyzná v dodávkách, neví co stím. Měl sem to v servise, dal sem 1500 za opravu ale asi po týdnu se to zase opakovalo. Neměl někdo podobný problém?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Bude špatná spínačka.

Před cca 5 lety taky byla doba, kdy jsem Tranďáka staroval šroubovákem, ve 110km/h se mi vypínalo turbo, a skoro jsem se nemohl dostat do auta, protože klíčky už měli životnost za sebou...

doplněno 30.03.10 21:47:

spínačka se koupla později nová, ale taky houby vydržela...

thomas*

no bylo to v servisu Ford, tak sem spoléhal na to že to sou odborníci a dají to do pořádku. Pokud by to byla spínačka tak by to řekli nebo nějak vyřešili. Ale uvedli jen že neví kde je přesně chyba.

cyril*

Za co jste dal těch 1.500,- Kč? Snad ne za to, že Vám odborníci ve značkovém servisu řekli, že tomu nerozumí?

thomas*

No po první prohlídce a opravě. S tím že by mělo být vše v pořádku. Když sem se tam ukázal za 14 dní tak sme se samozřejmě dohodli že peníze vrátí a na auto se zase koukli. Se servisem a vrácením peněz nebyl problém.

pepanek*

Viděl bych to na ventil odpojování přívodu nafty do vysokotklaké hlavy čerpadla. Můžete napsat typ motoru?

thomas*
hodnocení

motor je 2.5 TDI, a když se motor vypne takovým způsobem jak se má, tak vytáhnu klíč motor ještě chvíli běží a asi po cca 2 min vypne. Jenže pak to auto ubec nechce táhnout, jede jaky bych stál aji na brzdě.

pepanek*

ještě mi prosím napište výkon. A jak se motor chová po vytažení klíčku? Má normální volnoběžné otáčky a po oněch 2 minutách normálně chcípne nebo prostě padají otáčky tak dlouho, až motor chcípne?

thomas*
hodnocení

Nevím přesně výkon ale je to kolem 74kW. Když klíče vytáhnu tak motor běží dál uplně v klidu ve volnoběhu. Jak uplynou cca 2 min tak to zdechne.

pepanek*

Byl by problém poslat fotku motoru z pohledu na čerpadlo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]