Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna spínače zpátečky Felicia

Od: zdenek2® odpovědí: 3 změna:
Už jsme tady diskutovali, že spínače zpátečky u Felicie propouští olej skrz spínač, možná i kolem závitu.
Když teď budu vypouštět z převodovky olej, chci zároveň vyměnit spínač zpátečky za novější typ.
Já tam mám ten, co je na fastony a chtěl bych dát ten s konektorem (moje Felicie je z roku 1995).
Tady je o spínačích diskuze:
skoda-virt.cz/...
Předpokládám, že mi tam pasuje ten první na obrázku, protože ten třetí a první mají stejný závit a třetí je na fastony.
Dotaz: který ze spínačů nepropouští olej?
A kde seženu opačný konektor na dráty ke spínači?
A potřebuji k tomu nějakou podložku, těsnění apod.?
Není lepší závit natřít tím utěsňovačem závitů?

Výměna spínače zpátečky Felicia

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

První a třetí ti bude pasovat.

Každé čidlo může časem propouštět olej. To Fastonové na to trpělo více.

Konektor je úplně stejný jako od předních mlhovek na Feldu.

357 972 752 G nebo 357 972 752 A

K tomu piny TE Connectivity pro určení na těsnící gumičku (průchodku).

Konektory jsou i s jedním zářezem pro vstřikovače. S těma to nepoplést.

Pozor na plech pod motorem. Může do kabelů čidla škrábat izolaci a konektor (šusplech za chladičem k motoru)

těsnění 14x18 Cu kroužek 047 103 677 (14x20 nevadí)

amd-autodily.cz/...

hodnocení

Tento můj starý spínač zpátečky bude nejspíše protékat tím spojením mezi kovem a plastem. Kov se smršťuje nebo roztahuje podle teploty a tím tam asi vzniká mezera kudy olej prosakuje. Taky by mohl prosakovat kolem vývodů konektorů, ale spíš si myslím, že to bude to kruhové spojení kov-plast. Možná by tady pomohlo utěsnit tuto škvíru nějakým pružným lepidlem (chemopren).
Já si ale chci koupit spínač s konektorem.
Výměna spínače zpátečky Felicia #2

Já to měnil pouze jednou. Nikdy jsem to nekoumal, kudy teče.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]