Už jsme tady diskutovali, že spínače zpátečky u Felicie propouští olej skrz spínač, možná i kolem závitu. Když teď budu vypouštět z převodovky olej, chci zároveň vyměnit spínač zpátečky za novější typ. Já tam mám ten, co je na fastony a chtěl bych dát ten s konektorem (moje Felicie je z roku 1995). Tady je o spínačích diskuze: skoda-virt.cz/... Předpokládám, že mi tam pasuje ten první na obrázku, protože ten třetí a první mají stejný závit a třetí je na fastony. Dotaz: který ze spínačů nepropouští olej? A kde seženu opačný konektor na dráty ke spínači? A potřebuji k tomu nějakou podložku, těsnění apod.? Není lepší závit natřít tím utěsňovačem závitů?
Tento můj starý spínač zpátečky bude nejspíše protékat tím spojením mezi kovem a plastem. Kov se smršťuje nebo roztahuje podle teploty a tím tam asi vzniká mezera kudy olej prosakuje. Taky by mohl prosakovat kolem vývodů konektorů, ale spíš si myslím, že to bude to kruhové spojení kov-plast. Možná by tady pomohlo utěsnit tuto škvíru nějakým pružným lepidlem (chemopren). Já si ale chci koupit spínač s konektorem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.