Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrolka airbagů a předpínače pásů

Od: boxx odpovědí: 17 změna:

Ahojte všíchni, mám takový problém, ale nevím čím to je...Mám Ford Mondeo 1.8 TD, 97...No a teď ten problém, když otočím klíčkem na žhavení a poté normálně startuji a jedu, tak mi přitom všem blíká oranžová kontrolka úplně dole v levo, myslím si že to je asi kontrolka airbagů a předpínače pásů, ale nevím proč bliká, nemáte někdo s tímto zkušenosti, že by jste mě prosím poradili co s tím?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

Nemáte vypnutý airbag u spolujezdce?

boxx
hodnocení

Ne to nemám, tady u těchto aut, to ještě nejde regulovat, jako na vypnutý a nevypnuty airbag spolujezdce.

ar*

Na sedačku taky nic nepokládáte?

boxx
hodnocení

jako myslíte něco težšího než je člověk ve hmotnosti okolo 70-80 kg?

ar*

ne stačí něco lehčího , u mé alfy stačí položit diplomatku a jak se pohybuje kontrolka taky začne problikávat .

boxx
hodnocení

Jako jak to myslíte, že položíte něco na sedadlo a ono vám to začne problikávat? mě to přímo blíka, ať už v tom sedím nebo nesedím...

hanher*

Tak je špatné čidlo.

boxx
hodnocení

aha a co s tím, můžu si to vyměnit sám, nebo musí odborník? kolik mě to tak asi bude stát?

hanher*

Nevím, jestli se dá koupit samotné, ale na vrakovišti Vám ho prodají za pár kaček.

Bylo by dobré si sehnat příručku, a dělat to podle ní.

Jinak si myslím, že oddělat sedačku, a jít po drátkách.

V sedáku by měla být "kapsa", kde je to čidlo schované.

boxx
hodnocení

A na vrakovišti už je mají vymontované? nebo bych si to musel vymontovat sám?

hanher*

To je všechno na domluvě, ale vydělat by Vám to měli.

Moc se jim nelíbí, když si tam člověk dělá co chce, a navíc nelze počítat s tím, že sebou budete mít příslušné nářadí.

boxx
hodnocení

aha, tak děkuji za radu

ar*

Ano stačí položit něco na sedačku (1kg a vic)a nemusí tam nikdo sedět. Jinak bude asi potřeba dojet na diagnostiku.

boxx
hodnocení

A ono to čidlo je někde pod sedačkou? když to nemá se sedačkou nic společného přeci ne? když se jedná o airbagy a pásy.

ar*

Nevím 100% jestli ho má Mondeo když nemá vypínatelný airbag,ale jinak je přímo v sedačce a pokud tam nikdo nesedí tak v případě nehody airbag ani nevystřelý. Se sedačkou to nic společného nemá ,ale stím naní jo.

boxx
hodnocení

Tak díky všem za rady, už jsem na to přišel co to dělalo, měl jsem po sedačkou špatně zapojené kabely a proto mě to blikalo, že je něco špatně s airbagama...

hanher*

Hlavně že se to vyřešilo.

Vidíte, že to bylo v sedačce...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]