Tak RAMka už nám neříká pane.(viz debata na pojištění)Přemýšlím co místo ní.Musí to být 4x4 pickup,benzín.Bude to zase na práci. Přemýšlím nad Gladiátorem,ale nemá uzávěrky diferáků.No a na práci potřebuju jak přední tak zadní uzávěrku.Je něco jiného v tomto segmentu? Ideálně benzín V8. Raptor 6.2 V8 by byl v ceně Gladiátora tak 5-7 let starý. No a to je dost risk něco takového koupit. Máte nějaký nápad? Děkuji
S tím pickup a benzín na práci? Když už tak se pořádně rozjet a netroskarit .. vzít Tatru 8x8 V12 nějakou vojenskou uloženku ...velikostně podobné ba i větší a práci zastane uzávěrky má
813 4x4 je rozměrově +- stejná,ale kdybych na to měl papíry beru 8x8 s prodlouženou kabinou, na trucktrialu i přes to že se už skoro 40 let nevyrábí pořád nepřekonatelná ( krom snad V3S )
zbys*
Ano na práci a benzín. Naše RAMka byla víceúčelový stroj. Odvezl dva balíky sena, IBCčko nafty do lesa, odvezlo dvě traktorový kola na opravu atd.Po hodině očisty wapkou i auto pro zábavu. No a to stejné znovu hledám.
Bohužel nezastane. Představa, že jedu s nějakou 7,5 tunou do lesa nebo na mokrou louku mě nahání husí kůži. Ano 813 je nádherný auto.Ale tak nějak si nedokážu představit zapřáhnout za to plato a valit do Portugalska pro auto.No a kdybych za to zapojil podval P-50 nebo ještě lépe P-50N tak to je sice nádherná souprava, ale naprosto nepoužitelná.Nicméně je možné, že jednou zjistím,že zbraně s výkonem cca 17000 J mě,mé rodině a zaměstnancům už bezpečí nezajistí, koupím si T-72M4CZ. A potom dám na vaši radu a koupím si TATRU 813 s P-50N. Ale zatím nad tím neuvažuju.
Proč benzín...? Proč V8...? Proč RAM...jako abys byl největší a nikde se s tím nevlezeš?Není lepší menší+vozík? Na práci lepší nafta. Pickup můžeš mít třeba Toyotu Hylux,Nissan Navara... 2,2l a více...
odveze i tunu, na přepravu několika střelených černých prasat stačí
jirib
Tazatel musí upřesnit kolik potřebuje míst k sezení,kolik dveří a kolik to má uvézt...i když proč nakládat tunu,když ji mohu táhnout. A u nás snad nejsou "v lese" takové krpály,jako třeba v Rumunsku,Turecku,Albánii nebo v Alpách. Varianta buď,vyproštovací tank nebo Vejtřaska.
@jirib : špatně čtěte pane. RAM byl, teď se hledá náhrada. V8 benzín, protože mě firmou proteče tak 27m3 nafty měsíčně.Tak chci jeden užitkový benzín.Hilux je etalon spolehlivosti, děkuju za připomenutí.Je to sice jen 4.0 V6,ale půjčíme si ji na týden a dám vědět, co si o ní myslím.
zbys*
@xenofob:benzín ideálně V8. Ve stodole mě stojí Pajero 2 3500 V6 24v. To byl stoj, bože můj,to by utáhlo i dům.Čeká na renovaci, bohužel na něj teď není čas.Ale je v suchu a aspoň nehnije.
Nezáleží až tak na autě, jezdil jsem osobákem s vozíkem tam kde si někteří netroufli traktorem ... Buď to umíš nebo ne. Ale na 99,9% cest stačí "normální" auto a na ten zbytek bych si půjčol traktor
Každého volba ...
zbys*
@mathew:přesně tak.Máte pravdu, zatím to vypadá na RAM 2500.Moc se mi líbil ten Gladiátor,ale je to tak stísněný interiér, že první co mě napadlo, že celý Gladiátor vypadl z kindrvajca.Wrangler Sahara je krásný offroad, ale já potřebuju auto na práci
zbys*
@gazda:louky,les RAMka naprosto v pohodě.Samurai je sice mezi stromy lepší,ale sotva uveze sám sebe.
gazda*
Tak jestli to musí být pick-up a benzín V8, tak ten výběr nebude velký. Ale když to auto na sebe dokáže vydělat, tak tomu rozumím. Klidně bych si ho koupil . Musíte najít auto co má druh pohonu, který požadujete a to bude vítěz .
zbys*
@gazda:myslím, že by si vydělal i sám. Ale v rámci celku mého podnikání je to zanedbatelná částka
VYŘEŠENO:omlouvám se za prodlevu.Ale bylo moc práce a auto nebylo v CZ.Tak vyhrál RAM Power Wagon.Zatím je to moje leštenka,ale až bude třeba odvést ibc nafty do lesa, jede. Přemýšlel jsem i nad tím Hiluxem,co mi tu byl raděn,ale motor jen V6 a musel bych řešit naviják a další věci. U RAMky je to v ceně. Děkuji za rady a přeji hezký den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.