Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Startér Felicia 1,3 do Favorit?

Od: doutnak® odpovědí: 7 změna:
Čau.Než se do toho pustím,tak se radši zeptám.. Pasuje bez nějakých úprav a počítání zubů na pastorku startér z Feldy 1,3 do Favorita? Motor 135,ale je na něm jednobodové vstřikování (ale to by bylo na další otázku)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pasuje plug&play. Jen kabelové oko budeš muset volitelně překrimpovat na 8mm (původní je tuším 10mm na startérech PAL 0,8kW). Nebo dej mosaznou podložku M8 z obou stran toho 10mm oka.

Já tehdy dal plusový a mínusový kabel s Feldy.

Karbec a monotronic mají stejný zubový věnec setrvačníku. O zuby tedy nejde.

doplněno 12.03.21 01:51:

Nezapomeň to kabelové oko očistit jemným smirkem dostříbrna!

Tečou tam velké proudy a ztráta napětí se projeví teplem a to zničí silový kontakt cívky. Navíc při slabší baterce nenastartuješ k vůli přechoďáku. Proto svorky vždy čisté bez oxidace.;)

hodnocení

Díky moc.Vyznáš se.. Mám s tím víc problémů,ale to by bylo na dlouho.. Aktuálně bych potřeboval vědět,zda silentblok motoru do pumpy též pasuje z Feldy na Favorita.Sehnal jsem origo gumokov.Jinde je totiž všude jen Čína a to nevydrží.. práce s tím a pár tisíc a je po něm:( Pokud to pasuje,tak ještě mě zajímá,zda má motor na tom silentu "viset" nebo "ležet"? Má to jeden paprsek té gumy v silentu..tak jestli na tom paprsku té gumy (viset nebo ležet) Na vnějším kroužku silentu je rýha..dělení,tak jestli dolů nebo nahoru? Dík moc..

Do toho jednoho paprsku motor "zalehne"

Tedy do pumpy se montuje na dvanáctou hodinu.

Ano pasuje.

Pozor na to, aby jsi ho orientoval správně. Pumpa je totiž skloněná do závěsu. Ted po montáži na motor musí být paprsek silentbloku přesně svisle k zemi! Jinak se silent brzo zničí a hned po montáži uhne stranou.

Vodní pumpy origo Škoda v kooperaci s HEPU germany jsou vždy s označovacím nálitkem šipečky, podle které velmi přesně silent nalisuješ.;)

Demontáž starého silentu spočívá v opatrném napilování kulatým pilníkem vnitřního zbytku kroužku.

Upilováním se smrskne k sobě a vypadne. Dej si s tím hodinářskou práci. Ne vždy se přesně povede vést pilník rovně, ať neřežeš do hliníkového nálitku pumpy.

Pokud seženeš origo HEPU vodní pumpu, tak je tam GUMOKOV vždy na 100% osazen z výroby. A nemusíš se s tím pak sr...t ;).

...

Klidně se mě to postupně ptej. Jsem tu furt (dokud mě nezakážou *smich*).

Fotka z virtu, jak se to nemá osadit. Je potřeba kolmost k zalehnutí motoru do silentu.

Pozor, nesmí se zvedat auto podložením za motor nebo převodovku. Zalehlý silent se natrhne! Na STK hlídat.

Startér Felicia 1,3 do Favorit?

HEPU pumpa + silenblok GUMOKOV značky

Startér Felicia 1,3 do Favorit? #2

hodnocení

1x

Měl jsem to kdysi. Bez problémů.

hodnocení

Díky.Ten origo.sice točí,ale zvuky to vydává jak sběrný suroviny :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]