Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Držák čeho?

Od: skodic odpovědí: 17 změna:
Prosím o radu. Myslel jsem, že je to držák výfuku na Š100, ale v katalogu vypadá držák úplně jinak. Co to teda je?
Držák čeho?
Držák čeho? #2

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Je to držák výfuku, ale domácí předělávka, originálně byl celý z jednoho kusu plechu, ale někteří si na něj přidávali silentblok(y) kvůli snížení přenosu vibrací. Potom však zase více trpěly samotné výfukové svody.

Jen doplním, že se jedná o držák výfuku pro Š-105/120. Řada Š-100/110 měla uchycení tlumiče výfuku otočené o 90° proti řadě novější.

skodic
hodnocení

Aha. Tak dík za odpovědi. A kolik tak za to můžu chtít? Orientačně...
kare
10.03.21 23:25
3kč/kg
Dávejte ty Vaše poklady rovnou na inzerci..Au*ro,Baz*š,Sbaz*r a uvidíte jaká bude poptávka.. Věci na Š100 a jiné starší Škodlivky už "nějakou" cenu mají, vážně.Popřípadě počkejte, až bude konec "Lockdownu" a zajděte na nějakou auto-moto burzu.. Uvidíte, že "něco" utržíte.

Kdyby to byl originál, tak pár korun dostat můžete.

V tomhle případě byste se spíš měl ptát: "kolik zaplatím za likvidaci tohoto dílu"?

skodic
hodnocení

Podívejte pánové, já sem nechodím diskutovat o tom, jestli je něco na likvidaci, nebo to má cenu šrotu, ptám se občas, co to může být a jednou jsem chtěl vědět, jestli by mi někdo poradil i s cenou. Kladu konkrétní, věcné otázky a v tom smyslu očekávám i odpovědi. Někdo to chápe, někdo evidentně ne. Já zas nechápu, proč někdo kdo má potřebu polemizovat o ničem a ventilovat přetlak svych osobních dojmů a názorů, nečiní tak na některé z tzv. sociálních sítí. Tam to frčí non stop. To, že v dnešní době existují veteránisti kteří jsou ochotni platit za díly které leckomu můžou připomínat odpad, není moje věc. Dělají to dobrovolně. A to, že takové díly vůbec ještě existují je zase zásluha těch, kteří je dlouhodobě skladovali, místo aby je hned bez rozmyslu házeli do popelnice, jenom proto, že přišla jakási "nová doba" a přinesla "novou techniku". Která mimochodem je mnohdy na úrovni šrotu spíš, než ta stará.
asd1

Co prskáš? Že to je bastlenej držák vejfuku ses dozvěděl a že to má hodnotu šrotu taky. Jestli chceš víc tak nabízej, třeba najdeš hejla kterej si to neumí za půl hodiny vyrobit sám a dá ti za to litr *smich*

skodic
hodnocení

Nevím, co jste četl pane, a nevím proč jste drzý pane. Že jste vzteky bez sebe protože se cítíte dotčen tím, co jsem oprávněně napsal, vás akorát identifikuje. Buď jste jeden z těch kterým jsem to adresoval a "odvážně" jste se zapsal pod jiným jménem, nebo se vás to vůbec netýká a přimíchal jste se, protože z nudy slídíte a hledáte kam byste zaryl.
Jako bych předtím nenapsal nic o sociálních sítích a zbytečném tlachání, že?
Zajímalo by mně, jestli i ve skutečnosti jste tak drzý a tykáte každému na potkání, nebo se na to cítíte díky iluzi internetové anonymity.
Kecům zdar!

Jestli je tu někdo vzteky bez sebe, tak jedině vy. Právě jste to svým komentářem prokázal.

Že si diskutující na internetu tykají, je naprosto běžná věc a i já, který jsem na tykání od neznámých, navíc obvykle o dost mladších osob značně háklivý, ho klidně na netu respektuji. Tedy pokud se odehrává v mezích slušnosti.

A aby bylo dopředu jasno, mě se to vůbec netýká a přimíchal jsem se, protože z nudy slídím a hledám kam bych zaryl *haha*

Ptal jste se, co to je a jakou to má cenu. Dozvěděl jste se, co to je a že to žádnou cenu nemá. Tedy konkrétní a věcné odpovědi.

Takže co vlastně chcete? Že jste se dozvěděl něco jiného, než jste se dozvědět chtěl, je Váš problém. Jediný, kdo se tu bůhví proč vzteká jste Vy.

Tak pane Škodiči-mělo byste si dát pozor jak a koho neoprávněně kritizujete! P. Asd tu není takový "čumil jako Vy. Je řádný , tzn registrovaný člen poraďte,který zde dal hooodně dobrých rad.Tedy na rozdíl od Vás,který se jen se pokouší na někoho kydat špínu, navíc asi proto, že se Ván nedostalo rady jakou jste chtěl slyšet!

Nechtěl jsem toto psát do věřejně přístupného fóra ale do SZ.Jenže to nejde když nejste registrovaný člen.

hodnocení

0x
Ale jo, něco by určitě dostal.Ten držák je dobový zlepšovák..aby nepraskala roura výfuku ve sváru k tlumiči výfuku.Chtěl jste cenu? 150kč možná.Víc určitě ne!

Já mám právě pocit, že silentblok sloužil ke snížení přenosu vibrací, ale tím, že byl uložen výfuk na jedné straně pružně, právě sváry trpěly víc. Někteří to dělali pružně na obou stranách, místo pevných trubek dali vlnovce.

Máte pravdu.."vibrovalo"to vlastně víc, díky tomuto "udělátku" :) Zkrátka ta věc je dnes k ničemu..Kdysi to vyrobil nějaký kutil a myslel, že to praskání vzpomínám si, že jsem na své Šáde tuto podkovu držící výfuk k motoru neměl vůbec:)

s vlnovci je to elegantní řešení :)

Dneska už jsou tyhle stroje (Š100-120) "veteráni", takže vlnovce bych tam asi nerouboval.. Možná na nějakej soutěžák..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]