Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ďůlek na skle od kamionu

Od: bubblebam odpovědí: 6 změna:

Zdravím, dneska se mi stala nemilá příhoda... Jel jsem za kamionem s korbou, z korby vylétl šutr a dopadl přímo na čelní sklo auta, které jsem řídil... Hned jsem řidiče nákladního vozidla zastavil, sepsali jsme záznam o nehodě, mimo to mám i kamerový záznam. Auto není moje, ale mého otce. Auto má připojištěné čelní sklo. Volal jsem do servisu, kde se o to chlápek stará rovnou a řekl mi, že se na to podívá a zváží, jestli to dá přes moji pojistku, nebo přes pojistku viníka. Co si o tom myslíte a co bych měl dělat... něco takového se mi stalo poprvé. Díky moc.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud bude kamerový záznam průkazný, tak je likvidace z povka možná. Ale spíš asi průkazný nebude...

asd1
hodnocení

2x

Pokud tam neni jasně vidět že šutr odlítl od něj, tak to pojišťovna shodí ze stolu jako neprůkazný (asi že mohl hodit kdosi z lesa), musel by ses soudit nebo by ho policie musela určit jako viníka.

Spíš to půjde z pojištění skel..

hodnocení

2x

Jestli na kamerovém záznamu není vidět, že kámen odlétl z náklaďáku, tak vám to z povinného ručení náklaďáku stejně neproplatí a zbyde výměna z vlastní pojistky skla.

motak
hodnocení

2x
Se divím, že vám zastavil a vůbec s vámi něco sepisoval...

hodnocení

0x

Pokud pojišťovna na záznamu uvidí konkrétní kámen, jak letí od auta na Vaše sklo, mohlo by to projít, ale většina případů neuzná. Viz minulý týden černé ovce a mnoho právníků. Stejně nic nedala pojištovna.

jm
hodnocení

0x
Nepamatuju si přesný termín. Ideální je bez potíží vyřešit z připojištění čelního skla. Pak si pojišťovny vyřeší mezi sebou refundaci. Při spoluúčasti si nárokujete tuto částku z povinného ručení viníka, bonus čelní sklo neovlivňuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]