Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě staršího auta?

Od: lucluc odpovědí: 8 změna:
Zdravím,
vybírám ojetinu nižší střední třídy do 150 tis. Nájezd cca 15 tis za rok - denně 15km do práce a zpět (město + okresky 50:50) a jednou týdně 100 km tam a zpět (většina cesty dálnice cca 80%). Chtěl jsem zachovalejší Octávku II, ale tam je jediný použitelný motor 1.9 tdi bez DPF. Zvládne ten motor ty krátké trasy, pokud to člověk nebude vytáčet za studena? Myslím, jestli nebude každej rok odcházet turbo třeba. Na dieselu nelpím, ale starší zážehové turbomotory nemají dobrou pověst (až na fiaty a možná starší tce v renaultech, jenže to je zase fiat a renault :/ a navíc to dost žere, nepřímovstřik) a atmosféry mají velkou spotřebu hlavně na té dálnici, pokud se tam člověk nechce ploužit 110. Navíc ty koncernové 1.6 nejedou a žerou olej. Přemýšlel jsem ještě o focusu II, ale tam mám zase obavu z koroze plus spotřeba a že to utahám na té dálnici, když budu jezdit 140 - 150. Nějaká jiná alternativa? Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

0x
Už jste rozhodnutý. Je zbytečné vám psát o benzínové Toyotě

asd1
hodnocení

0x

Krátký jízdy naftě až tak nevadí. Počítej že TDI se ohřeje minimálně po 10 km... Turbo stačí nechávat dochlazovat, olej po 10kkm, do nafty VIF a občas vyhnat pavouky z vejfuku..

Focus OK, MK2 moc nerezne nejlíp FL, nebrat ekobuřt radši 1,6, nebo 2,0 TDCi. Utahání se neboj jsou to dobrý motory, podvozek výborný poruchovost bych řekl že i lepší než ta O2

Fiatu se neboj... 1,4 T-jet nebo JTD motory patří k tomu lepšímu, na klidnou jízdu i 1,4 atmosféra... Stilo s 1,9 JTD třeba..

Pak jsou Citróni pažouti pod., neni jen Schade kde připlácíš za značku a jinak na tom nic extra neni..

hodnocení

0x
Pokud vam nevadi, ze bude studeny motor a bez PTC bude zima v kabine. Tak do neho jdete. Horsi bude sehnat fakt luxusni kousek. Protoze ryz TDI bez DPF uz jsou proste stare vrany.

hodnocení

0x
A není lepší něco s benzínem, kde v zimě za dva kiláky už pěkně topíte? Já bych ta takovéto trasy naftu nechtěl.

A proč ne rovnou s plynem? To je totiž ta nejlepší varianta.

jm
Protože má garáž v suterénu a parkuje v práci pod kanceláří, kam je CNG zákaz vjezdu

xenofob
hodnocení

0x

Octavia 1U, Corolla 1.6

hodnocení

0x

Já bych možná šel do Dacia Sandero, nebo Logan.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]