Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení nelze nakonfigurovat

Od: harry* odpovědí: 10 změna:

Když chci uzavřít povinné ručení vždy mi jakýkoliv vyhledávač ( E-pojištění ,Rixo ,atd) vyjede povinné ruční né na mě ,jako majitele vozidla ale vždy to přepočítává na provozovatele i když zákon říká že pojistník může být kdokoliv.

Chci povinné ručení na mě ,protože provozovatel ho má 2 x dražší .

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nejlepší zkušenost s povinným ručením a pojistkou mám s osobním jednáním s makléřem, který doporučil podle mých požadavků.

Jenže tazatel na nabídku nereaguje. To je pak těžké.

hodnocení

2x

Není to tak jednoznačné.

Loni například došlo v produktu ČPP Combi+ ke změně při přechodu na novou verzi, bonus se začal přebírat z provozovatele. V databázi ČKP jsou oba údaje. U ostatních pojišťoven o tom oficielní zprávy nemám a prozatím jsem neměl důvod to specielně zkoušet. Co dělají srovnávače které používáte opravdu netuším, srovnávače ale přistupují k systémům pojišťoven jinými cestami než oficielní kalkulačky. Klidně bych se vám na to osobně podíval (nakonec by to bylo poučné i pro mne), ale napsat se vám nedá neb nejste registrovaný.

hodnocení

2x

Nějak se ztrácím. Vy jste majitel vozidla a vy jste pojistník, který sjedná a platí smlouvu. Pak bude smlouva na vaše bonusy. Jestli je nějaký jiný provozovatel - je zapsán v techničáku? Jestli ne, tak ho do smlouvy neuvádějte.

doplněno 09.03.21 22:11:

Arne - budíček. Píšu - jestli není provozovatel v techničáku, tak ho do smlouvy nepsat. Úředně vlastně neexistuje. Kde je podvod?

doplněno 09.03.21 23:04:

harry, srovnávače neznám a znát nebudu. Jedině obejděte (obešlete) vámi vybrané pojišťovny ať to někdo nandá do kalkulačky, jak to má být.

Nenavádějte k nepravostem (podvodu). Při sjednání pojistné smlouvy je povinnost uvádět všechny údaje pravdivě, nejlépe přímo z VTP.

harry*
hodnocení

Provozovatel ( syn) v techničáku je zapsán , jde jen o to , že každá smlouva přes net ho registruje jako pojistníka i když pojistník může být kdokoliv - tedy já a to ty vyhledávače neakceptují .

pckop: Tazatel píše, že se mu to přepočítá podle provozovatele. Takže ho tam musel zadat buď separátně nebo ve formě provozovatel = vlastník. Pokud není provozovatel v texničáku explicitně uvedený, platí výše uvedené provozovatel = vlastník. V žádném případě neplatí automaticky verze provozovatel = pojistník.

harry: viz výše.

arne, ptal jsem se, kde je navádění k podvodu

pckop: Chápal jsem to tak, že píšete ať tam toho provozovatele vůbec neuvádí. Ale na druhou stranu je problém, protože tam asi je nějaké zaklikávátko že provozovatel = vlastník. A neuvádět vlastníka když je to někdo jiný, to je taky torchu blbé.

Spočítat mu to v originálních kalkulačkách není problém, musí jenom chtít. A na druhou stranu - chce platit pojišťovákům v RIXO nebo jinde, tak by mu taky mohli poradit když za to budou mít prachy.

hodnocení

1x

No jo, pokuty platit nechcete, "páč s tím bude jezdit kluk, že jo", ale pojistku chcete platit podle sebe, přesto, že s tím bude jezdit kluk...

To si halt musíte vybrat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]