Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu. Již několik měsíců usilovně hledám nové (ojeté) auto. Dle mých představ by auto mělo být v benzínu s manuální převodovkou, nejméně obsah 1,4. Nemělo by být ani malé (protože přecházím z opravdu malého Chevrolet Spark) ani velké rodinné. Má cenovka se pohybuje okolo 80000 (pokud by se našlo opravdu pěkné auto s malým nájezdem a v pěkném stavu jsem schopna dát i 100000.) Přemýšlala jsem o hodně civic, volkswagen V, kia ceed, audi 3, bmw 116i, seat ibiza a další. Nebráním se v podstatě žádné značce či typu - sami můžete říct jaké vozidlo máte (pokud jsme ve stejné cenovce - jak jste spokojeni a zda by jste mi vozidlo případně doporučili).
V tuto chvíli mám nabídku na BMW116i s nízkým nájezdem v pěkném stavu ale zajímalo by mne jestli má někdo s tímto autem zkušenosti (jaké jsou nejčastější závady, motor a podobně)..
Moc všem děkuji za pomoc, předem se omlouvám - v tomto směru nejsem vůbec zběhlá.
Focus MK2 motor 1,6 benzín..
Obecně pozor na naleštěnej šrot a nech si rezervu minimálně 20k na údržbu...
A vyhnul bych se autům kde připlácíš za jméno (obecně koncern, bavoráci apod.) a autům s drahýma opravama..
BMW 116i s nízkým nájezdem a v pěkném stavu za 80 tisíc zní jako pěkný podvod. Ale i kdyby, tak ten motor je slabý, podvozek tvrdý a vnitřek celkově stísněný. Navíc zadní náhon není pro ženy moc dobrý kamarád (aspoň pro tu moji ne). Pokud vám nezáleží na značce, tak bych se podíval po nějaké Dacii, za ty peníze bude nejmladší a nejspolehlivější. A překvapuje mě, že výslovně nechcete automat.
Hlavně si pak s sebou vezměte někoho znalého. Auto před smrtí můžete koupit i za 200 tisíc, o ceně to není...
Ano, Honda byla mým největším favoritem - na jednu jsem se i jela podívat ale bohužel byla v horším stavu než bylo v inzerátě zmíněno. Sehnat Hondu Civic v pěkném stavu v mé cenové kategorii je opravdu oříšek ale budu čekat, snad se nějaká objeví. Děkuji.
Nepíši, že chci pouze BMW. Napíši to zvnovu - AUTŮM A VŠEMU OKOLO NEROZUMÍM tak bych upřednostnila vysvětlení PROČ NE BMW s omezeným rozpočtem, spíš než uštěpačný komentář. Děkuji
Zkrátka - když koupíte BMW za 100, je pravděpodobné, že do roka v něm budete mít 150 (v lepším případě). A to platí bohužel u drtivé většiny ojetin (u některých značek je však servis levnější). Každá ojetina bez důkladné prohlídky je prostě sázkou do loterie a musíte s tím počítat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.