Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběrem nového auta

Od: katerina* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Již několik měsíců usilovně hledám nové (ojeté) auto. Dle mých představ by auto mělo být v benzínu s manuální převodovkou, nejméně obsah 1,4. Nemělo by být ani malé (protože přecházím z opravdu malého Chevrolet Spark) ani velké rodinné. Má cenovka se pohybuje okolo 80000 (pokud by se našlo opravdu pěkné auto s malým nájezdem a v pěkném stavu jsem schopna dát i 100000.) Přemýšlala jsem o hodně civic, volkswagen V, kia ceed, audi 3, bmw 116i, seat ibiza a další. Nebráním se v podstatě žádné značce či typu - sami můžete říct jaké vozidlo máte (pokud jsme ve stejné cenovce - jak jste spokojeni a zda by jste mi vozidlo případně doporučili).

V tuto chvíli mám nabídku na BMW116i s nízkým nájezdem v pěkném stavu ale zajímalo by mne jestli má někdo s tímto autem zkušenosti (jaké jsou nejčastější závady, motor a podobně)..

Moc všem děkuji za pomoc, předem se omlouvám - v tomto směru nejsem vůbec zběhlá. :)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Focus MK2 motor 1,6 benzín..

Obecně pozor na naleštěnej šrot a nech si rezervu minimálně 20k na údržbu...

A vyhnul bych se autům kde připlácíš za jméno (obecně koncern, bavoráci apod.) a autům s drahýma opravama..

katerina*
hodnocení

Ráda bych věděla u kterých aut konkrétněji jsou drahé opravy? Tohle je pro mě španělská vesnice. :( Děkuji za radu.

hodnocení

0x

BMW 116i s nízkým nájezdem a v pěkném stavu za 80 tisíc zní jako pěkný podvod. Ale i kdyby, tak ten motor je slabý, podvozek tvrdý a vnitřek celkově stísněný. Navíc zadní náhon není pro ženy moc dobrý kamarád (aspoň pro tu moji ne). Pokud vám nezáleží na značce, tak bych se podíval po nějaké Dacii, za ty peníze bude nejmladší a nejspolehlivější. A překvapuje mě, že výslovně nechcete automat. :)

doplněno 09.03.21 19:06:

Hlavně si pak s sebou vezměte někoho znalého. Auto před smrtí můžete koupit i za 200 tisíc, o ceně to není...

katerina*
hodnocení

Cena je tady u tohoto auta vyšší ale jak jsem psala, pokud by bylo v opravdu hezém stavu jsem schopna dát více. Automat pro mě opravdu ne, řízení si užívám, několik automatů jsem již řídila a opravdu to není pro mě. :)

Děkuji za odpověď, Dacia mě ani nenapadla, tak se podívám. :)

hodnocení

0x
S Hondou Civic 1.4 nebo 1.8 chybu neuděláte,motor nesmrtelný, karoserie nerezne.paradni svezení,mám čtvrtý rok ainvestice pouze olej a spotřební věci.
katerina*
hodnocení

Ano, Honda byla mým největším favoritem - na jednu jsem se i jela podívat ale bohužel byla v horším stavu než bylo v inzerátě zmíněno. Sehnat Hondu Civic v pěkném stavu v mé cenové kategorii je opravdu oříšek ale budu čekat, snad se nějaká objeví. :) Děkuji.

8g.hondaclub.cz/... já tu svoji koupil tady od člena tohoto fóra, občas tady nabízejí k prodeji.

k2
hodnocení

0x

Neni v tom BMW nahodou onen "slavny" primovstrikovany motor rady Prince, ktery je oblibeny u vsech automechaniku Peugeotu, protoze jde opravovat neustale a defacto ani opravit nelze?

katerina*
hodnocení

To nevím ale zajímalo by mě to. *smich*

hodnocení

0x
Máte omezený rozpočet a chcete bmw?
katerina*
hodnocení

Nepíši, že chci pouze BMW. Napíši to zvnovu - AUTŮM A VŠEMU OKOLO NEROZUMÍM tak bych upřednostnila vysvětlení PROČ NE BMW s omezeným rozpočtem, spíš než uštěpačný komentář. Děkuji *zdravi*

Zkrátka - když koupíte BMW za 100, je pravděpodobné, že do roka v něm budete mít 150 (v lepším případě). A to platí bohužel u drtivé většiny ojetin (u některých značek je však servis levnější). Každá ojetina bez důkladné prohlídky je prostě sázkou do loterie a musíte s tím počítat. ;)

Zkuste si zjistit, kolik stojí náhradní díly a práce u jednotlivých značek. Taky počítejte 20-40tis na počáteční opravy po nákupu. Brzdy, gumy, rozvody, výfuk atd atd... Je třeba to nechat zkontrolovat.
jm
Nechci rýpat, ale neptá se právě na to, čemu se vyhnout?

jm
hodnocení

0x
Už tu zaznělo, že je kolega spokojen s nákupem vozu určitého autofora. Jsou určité amatérské weby fandů majitelů podle značky auta. Tito fandové se třeba chlubí spotřebou, mají dlouholetou servisní historii na tom webu zdokumentovanou.
I já koupil udržovaný vůz. Na svých 350000km má C5 stále originální výfuk i spojku. Nejdříve mi asi odejde hydraulika. Ale snad ještě rok dva vydrží.
Líbí se vám Honda. Projeďte se v ní, jděte na web hondaclub nebo jaké najdete a jsou aktivní členové. Tam se podíváte na profil majitele, který chce prodat.

xenofob
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]