Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde tankujete naftu?

Od: tanker odpovědí: 22 změna:

Dobrý den,

po menší úvaze, jsem se rozhod zeptat se Vás, kde nejčastěji berete naftu a proč, případně jestli tankujete premiová paliva.

Já zjistil, že člověk nemůže čerpačkám věřit. Benzina uváděla, že Verva biosložku neobsahuje, opak je pravdou. V Čechách některá paliva mají místo MĚŘO 30% HVO. U OMV který měl to stejné, tak jsem se dozvěděl že obsahuje 7% HVO. EuroOil který udajně neobsahuje biosložku, tak v nějakém testu změřili 0,8%. A u ostatních nemám přehled. Co třeba Shell, Mol nebo taková premiovka od Tesca.

Předpokládám, že obyč naftu by mohli mít všichni cca stejnou. Když jsem měl horký razítko na řidičáku, před 5 lety, tak jsem aditivoval Vifem, zkoušel jsem se k tomu před rokem vrátit ale to mě fakt nebaví. Ta plechovka smrdí, ruce od toho smrdí a to víčko a plechovku vymýšlel dement.

Btw. napadlo mě zkusit Shell, mají zítra akci premiového paliva za cenu normálního, což je jediná věc která by mě přesvědčila. Jinak PHM obecně moc dobré nemají, ale nevím, nikdy jsem tam netankoval.

Díky za odpověď.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

2x
Sice mas prehled co je kde v nafte, ale chybi ti vedet to nejdulezitejsi. Zatimco mero kvalitu nafty podstatne zhorsuje, HVO ji naopak vylepsuje. Neni bioslozka jako bioslozka.
A Shell ani omylem, nehorsi paliva co znam a jeste predrazena.

Věc subjektivního názoru, nic jiného!

tanker
hodnocení

Blbý je, že Benzina neprozradí kde prodává HVO a kde MĚŘO.

re4zon
@satam Co dela ktera bioslozka s naftou, tedy vysledky laboratornich rozboru jsou subjektivni?
A jo, kdyz nevis co tam je, je to horsi. Da se to zjistit u obsluhy, musi ti dat do ruky technicky list nebo jak se tomu spravne rika, ale musis kvuli tomu staver a ptat se. Pekny opruz.

@re4zon: Víš, jak je mi to jedno, když jezdím na LPG a výjimečně na benzín?*smich*

re4zon
@satam Takze jsi sem prisel placat o plynu a benzinu, kdyz se na to nikdo neptal? Vis jak se pozna vegan a majitel iphonu?

hodnocení

2x

Slušný lidi naftu do ničeho osobního netankují. Nafta patří do kamen a náklaďáků. Omlouvám se. Humor.

No potěš - další propagátor EV? *sok* To už je na jednu poradnu trochu moc... *smich*

Pronone, já jsem spíše na klasickej benzínovej motor. Bez stop-startu. a bez elektriky. Možná tak hybrida, ale celo elektriku zatím asi ne. V zimě už vůbec.

Ufff - už jsem se lekl. Někteří ,,propagátoři´´ tohoto fenoménu mají tendenci chovat se jako vegani *smich*

hodnocení

0x

Vše, co tu popisuješ je příčinou, že naftu vůbec netankuji, ale tankuji LPG a tak 3x do roka benzín (Natural 95).

hodnocení

0x

Jelikož máme firemní ShellCard, tankuji převážně v cca 80% případů u Shell, za barákem mám OMV, tam akceptují rovněž ShellCard, takže občas beru i tam. Tankuji často, měsíčně cca 400-500l, beru jen základní naftu. Aditiva neuznávám.

Nikdy nebyl jediný problém s palivem - a to ani u kolegů. Takže se bavíme o milionech km bez problémů :)

A jak říkáme my, servisáci - co funguje, v tom se nešťourej - nechávám podobné chemické rozbory paliv komusi, kdo na to má čas a důvod.

hodnocení

0x

Na Tank Ono, obyčejnou naftu a obyčejný N95 (dle starého značení),v minulém autí (rv1996) dokonce jen E85 (etanol )

hodnocení

0x

Stále dokola.

EuroOil a Benzina. Benzín i naftu.

Ve vervě občas meju i součástky z vrakáče od mazu a perfektně čistí. Takže bych i řekl, že reklama na čistící nebo protizanášecí přísadu opravdu funguje.

Umyl jsem v benzin Verva i palivové čerpadlo, které bylo v nádrži, kde někdo tankoval asi řepku nebo nějaký nekvalitní BA95, protož bylo potaženo zaschlým matným žlutým filmem. Verva ho pustila.

Po těchto zkušenostech věřím Verva diesel i Verva 100 benzínu a tankuji je.

Cenový rozdíl pár korun, které mi nevadí. Cigára ani chlast nekupuji, takže no problem nedopřát autu dobré palivo.

Ono opravovat pak vstiky nebo čerpadlo mě moc nebaví. Prevence je lepší.

Navíc nafta bez biosložky je čistější (není kalná) a nepění nebo jen minimálně.

hodnocení

0x

Tankuji většinou u Benziny, protože je nejblíž. Skoro vždy obyčejnou naftu.

nigi
hodnocení

0x
Stejně vždycky záleží na konkrétní pumpě. Já posledně tankoval na Benzině v Havl. brodu a málem jsem se nerozjel. Teď už to jede celkem normálně, ale ŘJ asi musela poladit složení... Nikdy před tím jsem podobnej problém nezaznamenal u žádné jiné pumpy...

jezevec*
hodnocení

0x

Naftu beru takřka výhradně u OMV Maxx Motion, mám pocit (možná to je jen pocit), že to auto je tišší, míň žere a líp jede. Beru tam i benzín (opět Maxx Motion) a pocit mám stejnej jako u tý nafty...

jester*
hodnocení

0x

Tankuji u eurooil jediná nafta bez biosložky osobně jsem viděl na papíře dodávku paliva.

runner*
hodnocení

0x
Me by zajimalo, zda to premiove a drazsi palivo nemuze byt znehodnocebo tim, ze na te pumpe se tolik netoci a je v tech tancich vyrazne dyl nez palivo co bere kazdy.

Většina TSi motorů vyžaduje 98oktanů a víc. Myslím, že se vytáčí dostatečně.

Díky absenci biosložek v nádržích nedělá kaly.

Dle mého nevadí ani delší skladování. Nejvíc je to vidět u veteránů, kteří jezdí pouze sezóny.

Tak ono spíše záleží jak kde.Např u nás OMV,nyní benzina-kdykoliv jedu okolo,tak max 3auta u stojanů,po cca500 metrů dál ONO -málokdy u stojanů jen 3 auta,spíše tak 3-4 auta na stojan.Nyní pracujeme poblíž Eurooilu-zatím za těch 14 dnů jsem tam viděl staá jen dvě auta co tankovala,ale fakt je ten ,že nemám čas sledovat.

hodnocení

0x
Naftu beru normálně na ČSPH, ze stojanu do nádrže. Prostě jako každý jiný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]