Nejste přihlášen/a.
No mě teda přijde jednodušší vlézt pod auto a olej vypustit, vyměnit filtr a dolít olej. Práce na maximalně půl hodiny. A kudy jsi to chtěl čerpat přes měrku? :D
Ale to je běžná praxe v servisech ,tak co se divíte?Běžně přes měrku,která se vyjme.U těchto asi zůstane dojnásobné množství oleje ,než vypuštěním u starších motorů
Diesel: nesmysl. Je pár motoru, co nemají výpustný šroub a musí se odsát, jinak nevím o nikom, kdo by to tak dělal
"...kolik starého oleje zůstane v motoru".
Nikdy jsem takovou ho.adinu nezkoušel, ale počítám, že když už se Vám tam podaří nějak tu hadičku nacpat, zůstane tam tak 1/2 - 3/4 obsahu starého oleje.
Na p106 jsem zkoušel odsát, odsál jsem tak 3/5, tak jsem ještě přes výpustný šrouby vypustil cca 2/5 objemu olejové nápně.Ale tento skoro "pravěký" motor není uzpůsoben na odsávání.Jen jsem zvědav,kolik odsaji na 1,6HDi,který má prolis na výpustný šroubopačně než staré motory.
1.6HDi 80kW motor DV6 se mi podaril odsat tak, ze nezustal ani ten olej, ktery zustane v tom blbem prolisu vany. Odhadem tam vzdy zustanou tak 2,5 deci. Zkousel jsem to schvalne pred vymenou saciho kose. A po sundani vany, byla cela vysata. Tuto praktiku vidim u 1.6hdi daleko prinosnejsi, nez to vypostet pres ten blby prolis. Ale uz davno jsem objevil firmu Klokkerholm ktery vyrabi nahradu olejove vany a je uz resena jinak. Zadny prolis a vypustny sroub ma konicky zavit. Hodne pohodlne. Svym stavajicim zakaznikum ji doporucuji a s uspechem montuji uz pres 2 roky.
No po koupi při 1.výměně jsem na ten výpustný šroub čučel jak péro z divanu.Jde o 1,6-66kW.potom když byla odsávačka v Lidlu-koupil jsem ji ,ale stejně 3. výměnu (2.Udělal kamarád a dvorní mechanik,spec.na hydro) chci dát vanu dolů a prolisovat ven nebo koupit novou.Ale jak píšu výše-zkusil jsem na motoru TU1M+ a vycucl čerpadle asi tak 3/5 nebo 3/4,zbytek pak výpušťákem.
To zjistíš jedině tak, že to na svým autě vyzkoušíš.
Nachystáš si auto tak, abys mohl vlézt pod motor. Pak začneš odsávat olej z motoru a budeš si měřit množství odsátého oleje. Hodně bude záležet na tom, jakou máš hadičku na odsávání a jestli se hadičkou dostaneš do nejhlubšího místa olejové vany. Pokud se hadička někde zarazí tak můžeš odsát třeba jenom litr.
Pak až už ti odsávání bude brát pouze vzduch, tak povol vypouštěcí zátku a zjistíš, kolik oleje jsi nedokázal odsát. Podle toho se můžeš příště rozhodovat, jestli je lepší odsátí oleje nebo vypuštění.
Můžu se zeptat, co máš na to odsávání oleje z motoru? Je to nějaké zubové čerpadlo nebo vývěva?
Mám odzkoušeno, že u některých vozidel se vypustí více šroubem na vypouštění a někde se více odsaje odsávačkou (na bázi vývěvy)... Záleží na konstrukci motoru/vany... Chce to si odzkoušet...
Na kterých vozidlech se vypustí více odsátím?
Co jsem se setkal s x auty, tak vždy byla vana se šroubem v zadním nebo v nejnižím bodě, aby vyteklo vše.
Asi ty co mají výpušťák zezadu a zespodu -vypustí se až na nějaké půl deci vše,U aut která mají výpušták prolisovaný ne ven z vany ale nahoru do vany se pak vysaje víc než vyteče výpustným šroubem nwn kde všude to je ale jsou to snad všechny 1,6 od PSA (benál i HDi).Vany s tímto šroubem jsopu v podstatě jako ND za polovinu ceny oproti vanám ,které jej mají vylisovaný směrem ven z vany!
dělali jsme v servisu test najeli na hever a zkoušeli vysát olej poté jsme vozidlo zvedli a vyndali výpustnou zátku u některých aut to kupodivu šlo že vyteklo třeba jen cca 50ml oleje u některých zase tam zůstal třeba litr oleje tudíž byla nutnost vždy přes zátku takže záleží na tom co máš za auto ale zkusil bych tuto metodu v motoru ti vzdy zustane nejakej starej olej i přes to kdyz to vypustíš přes zátku takže když při odsátí pak vypustíš do 100ml oleje tak už bych to příste neresil
Jak který auto..
Obecně než se s tim cucat, tak je pohodlnější i rychlejší vypustit normálně spodem. Beztak se sundavá i filtr a ten má většina aut zespoda + teče z něj olej.. Povolit zátku je mnohem rychlejší než chystat hadičky, čerpadla atd... Nájezdy, vyšroubuju zátku, sundám filtr a jdu dělat něco jinýho než to vykape...
U octavie 1.9TDI jsem odsál čerpadlem z LIDLU-(na konec hadičky jsem dal kovovou trubičku) všechen olej co šel.Auto stálo na rovině,tak jsem odšrouboval vypouštěcí zátku --------NETEKLO u žnic!
Dle mého názoru si vanu bez výpustného šroubu vymyslela automobilová lobby, aby zákazník musel na výměnu oleje do servisu. Za chvíli nepůjde bez připojení na diagnostiku ani dolít voda do ostřikovačů . Jestli máte výpustný šroub, není nic snažšího, než ho vyšroubovat, to odsávání mi přijde pofidérní, ale ono dnes není žádoucí, aby motor vydržel milion kilometrů, takže proč ne.
Čerpadlo na olej stojí v Lidlu 3 kila. Což je levnější než momenťák pro akorátní utažení zátky . Ale vypuštění spodem je co se bordelu týče větší jistotka.
Právě proto už to vzdali a začali zas dělat vypouštěcí šrouby. Logicky ten bordel se shromažďuje v nejnižším místě (některé výpustné šrouby měly i magnet) a není nic lepšího, než vanu v tom nejnižším místě otevřít a vypustit, Zezačátku ta čerpadla stála tisíce, takže pro normálního člověka byla nedostupná, ale zákon trhu udělal své.
měním olej odsátím už 8 let - motor OK. I u vypouštění stejne zůstane nějaká deci stejně v kanálech, tak je to podobné. Nejlépe proplach
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.