Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nestartuje - vybitá autobaterie?

Od: frantisekb odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
mám Renaulta Megan 2011 benzín 1,6l. Když jsem s autem zaparkoval po cca 35km jízdy a vypnul jsem motor tak se mi znovu už nepodařilo nastartovat. Světla svítila (potkávačky) a při otočení klíčku v zapalování se neozval zvuk startéru, ale všechny budíky se vypnuly a ozval se jen velmi slabý zvuk z jejich protáčení. Párkrát jsem již měl skoro vybitou autobaterii, ale auto hlásilo slabou baterii a vždy nakonec naskočilo (vždy to bylo, ale po dlouhém stání na místě a ne po 20minutové pauze), nyní se nic z toho nestalo. Myslíte si že se jedná o autobaterií, nebo je spíš rozbitý startér popř. vyhořelé pojistky. Děkuji

Nestartuje - vybitá autobaterie?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Podle popisu příznaků by to mohla být zoxidovaná (nebo volná) svorka na baterii. Samozřejmě to může být i baterie, ale ta většinou neodchází takhle náhle.

Jestli auto před tím startovalo normálně a baterie není vadná, musela by být i po těch 35 km nabitá dostatečně.

doplněno 08.03.21 09:37:

Samozřejmě se ani vadný startér nedá vyloučit, ale to je dost nepravděpodobné.

hodnocení

4x

Podle popisu to skutečně vypadá na špatný kontakt na některém ze silových kabelů (z baterie na startér nebo z baterie na kostru. Takže na to bych se zaměřil především. Za druhé je třeba změřit napětí na pólech baterie (přímo, ne až na svorkách) při startování. Když neklesne, je vada v kontaktech silových kabelů, pokud klesne pod cca 9V, je třeba vyměnit baterii. Pochopitelně je jednodušší začít tím měřením a až pak se zaměřit na silové kabely.

hodnocení

3x

Bez měření není vědění, z divného popisu usuzuji, že je slabá (špatná) baterka. Zvlášť pokud se to opakuje.

ale všechny budíky se vypnuly a ozval se jen velmi slabý zvuk z jejich protáčení
co se protáčelo?

hodnocení

2x

Pokud je téměř vybitá baterie, tak za 35 km jízdy se nenabije, záleží i na jejím stáří.

Párkrát jsem již měl skoro vybitou autobaterii, ale auto hlásilo slabou baterii ...baterie teď už dosloužila...

hodnocení

2x
Dle popisu to vypada na vybitou baterii
Baterii dej přez noc dobít pak zkontroluj dobíjení a klidovy odběr z baterie pokud bude vše o.k. a baterie ti do mesice zas umře tak běž a kup novou baterii naké renomované značky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nestartuje auto

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]