Dobrý den, mám Renaulta Megan 2011 benzín 1,6l. Když jsem s autem zaparkoval po cca 35km jízdy a vypnul jsem motor tak se mi znovu už nepodařilo nastartovat. Světla svítila (potkávačky) a při otočení klíčku v zapalování se neozval zvuk startéru, ale všechny budíky se vypnuly a ozval se jen velmi slabý zvuk z jejich protáčení. Párkrát jsem již měl skoro vybitou autobaterii, ale auto hlásilo slabou baterii a vždy nakonec naskočilo (vždy to bylo, ale po dlouhém stání na místě a ne po 20minutové pauze), nyní se nic z toho nestalo. Myslíte si že se jedná o autobaterií, nebo je spíš rozbitý startér popř. vyhořelé pojistky. Děkuji
Podle popisu příznaků by to mohla být zoxidovaná (nebo volná) svorka na baterii. Samozřejmě to může být i baterie, ale ta většinou neodchází takhle náhle.
Jestli auto před tím startovalo normálně a baterie není vadná, musela by být i po těch 35 km nabitá dostatečně.
doplněno 08.03.21 09:37:
Samozřejmě se ani vadný startér nedá vyloučit, ale to je dost nepravděpodobné.
Podle popisu to skutečně vypadá na špatný kontakt na některém ze silových kabelů (z baterie na startér nebo z baterie na kostru. Takže na to bych se zaměřil především. Za druhé je třeba změřit napětí na pólech baterie (přímo, ne až na svorkách) při startování. Když neklesne, je vada v kontaktech silových kabelů, pokud klesne pod cca 9V, je třeba vyměnit baterii. Pochopitelně je jednodušší začít tím měřením a až pak se zaměřit na silové kabely.
Dle popisu to vypada na vybitou baterii Baterii dej přez noc dobít pak zkontroluj dobíjení a klidovy odběr z baterie pokud bude vše o.k. a baterie ti do mesice zas umře tak běž a kup novou baterii naké renomované značky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.