Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdedene auto

Od: asipepa odpovědí: 26 změna:

Mam problem. Zdedil sem auto, dedictvi nabilo moci a ja ho musim prepsat na sebe, zaridit p.r. Jenomze sem si zlomil nohu a nemuzu zrovna moc chodit, natoz nekde chodit po uradech. Jak to mam resit?

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudis*
hodnocení

1x
Plná moc na někoho kdo Vás zastoupí ..

plná moc musí být ověřená... takže si nepomůže.

hodnocení

1x

I se zlomenou nohou lze dojít na úřad, nebo na poštu a tam podepsat plnou moc někomu.

Já se zlomenou nohou chodil do práce.

Nevím jako máte sádru, ale mne pomohli berle. je pravda, že 2-3 dny to šlo špatně chodit.

hodnocení

0x

Podle mne bude nejlepší to odložit. Stejně jezdit nemůžete a tak bych přepis nechal až se noha trochu zlepší.

jm
hodnocení

0x
Hlavní je platit povinné ručení. Vše ostatní lze s omluvou bez potíží vysvětlit, pokud vám někdo bude vyhrožovat pokutou. Měsíc to počká.

hodnocení

0x

p.r. přes internet za pár minut. Nebo i telefonicky. Plná moc pro přepis by měla být uředně ověřena, ale tak radši jednou na poštu, než x krát na DI.

Přes internet? Jako zápis změny? odekdy? Zatím maximálně sjedná PR a zajisti termín.Pak je přednostně obsloužen, ale jinak asi ne .To jste se spletl nebo přestřelil?!A na DI ještě k tomu.

napsal p.r. jako pojistné ručení?

asipepa
hodnocení

povinné ručení

A nezapomeňte na evidenční kontrolu.

asipepa
hodnocení

Už je to měsíc a stále nemam auto přepsané na sebe (pojistene ano) Vycházky nemám, od doktora nařízený přísný klidový režim. Takže co mám vlastně dělat? Porušit léčební režim a jít přes mrtvoly po úřadech, nebo udělat přestupek za opožděné přepsání? Dá se to skutečně nějak omluvit? Mám roztříštěny obratel...

radare, není poplach, klidně počkejte chvilku, nebo musíte někoho zmocnit. Nevím, jak se pohybujete, když máte roztříštěný obratel, ale vždy se najde řešení.

id
hodnocení

0x

Kdo chce hledá způsoby atd . K lékaři vás vozí sanitka, asi ano. Na zpáteční cestě sanitkou se necháte vyložit u pošty, kde mají bezvbarierový vstup. O berlích si u přepážky necháte ověřit podpis na plnou moc. Na záchod doma také chodíte o berlích, tak proč byste to nezvládl na poště. Z pošty si zavoláte taxíka .Vím o čem píši, nohu v sádře jsem měla 9 měsíců. Máte ještě nějaký problém?

Id-někdo problémy řeší, někdo je vytváří!Navíc to vypadá, že tato osoba se tu ptá již pod 3 nickem na jedno a totéž!

asipepa
hodnocení

Sanitka dojede až za 15 dní, proto se ptám, jestli mám raději chodit přes mrtvoly, už to bude měsíc a půl. Nechci platit 50 000 kč, proto se ptám jestli se na ten léčebný režim můžu omluvit, nebo mám porušovat léčebný režim *hej*

Pokud jste jedna a táž osoba-pak máte rad dostatek. nepř tu PM a pověřit osobu blízkou,kamaráda atd-Nic není problém a tím spíše dnes, když jde vše elektronicky. Vy připadáte, že hledáte jen výmluvy!

Z internetu stáhnu a vytisku forrmupář PM, vyplním , dojdu -nechám se klidně dročkou odvést na úpoštu na czech point ověřit podpis. Předám toto s doklady zplnomocněné osobě.PR -najedu na internetu na klikpojištění,toppojištění...vyberu sjednám a pokud je třeba tak do cca hodiny mám i vytisklou ZK. Ještě něco?

Toto vláknio jste založil 7.3. dnes je o měsíc víc a Vy jste ještě nevyřešil?! co dodat-jen to že hledáte problémy kde nejsou,Ale ani jeden z rádců za Vás nioc neudělá ,mimo rady,a tím víc za vás nikdo nebude platit do garančního fonru CKP a ani případnou pokutu za nezapsání změny!

asipepa
hodnocení

Přestaňte útočit diesel *cert*

Kdyby jste četl pořádně příspěvek nahoře na který odpověděl milan, víte že řeším přepsaní auta, a jestli se dá právně omluvit na to že nemám žádné vycházky, sice na poštu bych došel, ale mám nařízenej přísnej klidovej režim, stačí abych špatně upadl a obratel i s nervem se přeruší.

xenofob

ta přestaň provokovat, když jsi nemocný a nikam nemůžeš, požádej přátele nebo příbuzné, k oveření podpisu na plné moci si můžeš pozvat matrikářku přímo domů

Tím že Vám píšu co a jak tak útočím *zmateny*? ,Tak sorry ,že jsem se snažil poradit *zed*

NE právně se na toto nelze vymluvit!

asipepa
hodnocení

Je vůbec legální chodit venku když nemám vycházky? A jak to je s tou pokutou, můžu se vymluvit na úraz nebo ne?

xenofob

pokud nechceš auto přepsat s využitím přříbuzných nebo známých, nebo placených zprostředkovatelů, přestan už tadY provokovat a dodržuj lůčebný režim:-P

id

Asipepa - vaše otázky jsou z nudy. Na úraz se nevymluvíte neboť existuje moc možností jak auto přepsat.

Zlomená noha vám brání v telefonování? Pozvěte si notáře nebo matrikářku z Městského úřadu, zaplaťte jim a oni vám u postele ověří plnou moc.

Teď mě napište proč to nejde.

asipepa
hodnocení

Tak já nevim, 3 lidi mi napsali neco ve smyslu ze to pocka/da se to omluvit a pak tohle. No snad ta pokuta nedorazi...

xenofob

vzhledem k tomu, že pokuty neudělují lidé v poradně můžeš být v klidu...( zatím)

asd1

Bez vycházek legálně ven nesmíš ani na nákup = pokud nemáš nikoho kdo ti donese jídlo a chcípl bys hlady, tak si nech vycházky napsat.

Sankci 50k za to že jsi nepřepsal ze zdravotních důvodů ti nikdo nedá, pokuta pokud by byla tak symbolická (pokud tě úředník nechytne v ložnici s jeho manželkou *smich*) Ovšem přepis jde zařídit i z postele (někoho zplnomocníš aby to udělal za tebe), takže zdravotní důvod je jen výmluva. Ověření podpisu na plnou moc - přijdou za tebou. Vůz na evidenčku doveze známý nebo to zařídíš přes asistenční službu apod, podobně přepis na odboru dopravy..

Pokud se přepisem změní údaje pro pojištění, tak musíš informovat pojišťovnu.

asipepo,

nevbím co Vám stále není jasné. Máte mnoho možností, jak udělat převod, máte i možnost počkat a riskovat sankce. Určitě Vám nikdo sankci neodpustí, jen proto, že jste nemocen a vymlouváte se na to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]