Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

MB W124 - 4 pedály

Od: test* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

všiml jsem si, že ve starších mercedesech jsou 4 pedály. Spojka, brzda, akcelerátor, ty jsou jasné, ale k čemu slouží ten čtvrtý, který je uplně vlevo (viz obrázek)? Napadla mě parkovací brzda, ale ta má svojí páku vlevo pod volantem. Děkuji za odpovědi.

MB W124 - 4 pedály

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

To je nozni rucni brzda. Aktivuje se zaslapnutim a deaktivuje vytazenim cervene paky nad tim pedalem. Na obrazku vlevo nahore.

krtek6
hodnocení

1x

u Volva to může být pedál na kapotu;)

06.03.21 19:07

jj, taky

hodnocení

0x

Ruční brzda.

Na náklaďáku to bejvá uvolnění volantového sloupku, aby jsi ho mohl na sebe nastavit.

hodnocení

0x

Ruční brzda

je docela legrace rozjíždět se s 4pedálem do kopce

max*
Pokud to ma brzdu na zemi,
tak ma auto zarucene system rozjezdu do kopce. Ti necouvne, drzi to brzdy.
Mel jsem to tak v automatu.
Pod tim volantem je serizovani volantu, zadna rucni brzda.

Maxi, to je u náklaďáku. Neraď, když nevíš ;)

max*
MB E neni nakladak, komiku!

@max

Když něco neznáš,neznamená to že to neexistuje. Jezdí s tím i pár starších mercedesů v manuálu K čemu by byly u automatu 4 pedály?

Na firmě jsme s tímhle měli VITO

Max bude extra materiál :-D

max*
Vsak dotaz byl o historickem Ecku. V te dobe Vito zadne nebylo.
Jasne, ze vim rozdil 3 a 4 pedalu, kdyz to leve je brzda. Ja mel akorat o spojku mene, jinak to same. Odjistovani brzdy je vlevo, to cervene je otevirani kapoty.
Zadni kapotu jsem otviral na sredovem tlacitku, to nemaji auta vetsinou ani dneska.

Dotaz byl na pedál a na Ečko W124.

Je to ruční brzda. Nevím o čem je další tvá debata. Nebo se jen nechápeme. ;)

max*
Clas psal o cervene pace, fotka vys nahore.
Ta je zespodu a otvira kapotu. Mel to tam spatne popsane a odbrzdovani uz nevyfotil.

To souhlas. Červená je pro kapotu.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]