Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dacia LODGY

Od: edd* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám auto Dacia LODGY 2016 a při nehodě (náraz vozidla do pravého zadního kola) vystřelily airbegy. Motor nelze nastartovat ,startér točí ale pravděpodobně je blokováno čerpadlo paliva. Kde najdu řídící jednotku airbagu a nárazový senzor. Co je třeba udělat pro spuštění motoru. Děkuji za informaci.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nárazový senzor by měl odpojit celou elektriku takže by to teoreticky nemělo ani točit. Údaje o jeho umístění bývají v návodu k použití. U renaultu typicky v pojistkové skříni nad motorem na straně řidiče. Dácii neznám.
doplněno 05.03.21 22:15: Měla by na něm u Dácie být červená gumová čepička

hodnocení

0x

Jak je to u Dacie, to nevím, mělo by to být uvedeno v návodu.
Já jen chci dopnit, že čislo nemusí odpojit celou elektriku. Mám Ford Focus a ten má nějaké čidlo, které po nárazu, či velkém otřesu vypne pouze přívod paliva. U Fordu je toto čidlo umístěné na straně spolujezdce u nohou (v pravé boční stěně před dveřmi).

hodnocení

0x

Mám Dacii Dokker 2015, což je přímý sourozenec Lodgy. V návodu k obsluze není o nárazovém senzoru žádná zmínka a když jsem v autě hledal ŘJ Komfort, rovněž jsem ji nenašel. Podotýkám, že dotazem v odborném servisu jsem se neobtěžoval, tak moc jsem tu informaci zase nepotřeboval.

Tím chci jen říci, že by měl stačit telefonát do odborného servisu s dotazem na senzor a ŘJ Komfort a nenechat se odbýt tím, že "to máte přivézt". A když se nedomluvíte s odborným servisem, jsou další možnosti, např dotaz na technika zastoupení Dacie v ČR, dotaz přímo výrobci apod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]