Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit historii vozidla?

Od: vilem95 odpovědí: 14 změna:

Zdravím

Koupil jsem si fabii z německa od bazarníka který mně možná napálil. K autu nemám žádnou servisní historii a když jsem se zeptal jestli auto nemá servisní knížku tak mi odpověděl že takových knížek mi může udělat klidně pět . Takže s ním nebyla žádná řeč . Auto sice zatím jede hezky , motorový prostor taky celkem OK ale ta historie by mně zajímala . Je možné přes internet najít záznamy vozidla když jezdilo v německu nebo aspoň najeté kilometry podle VIN? Díky.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A pokud by Vám dodal orazítkovanou servisní knížku-věřil byste že tam někdo nenabouchal razítka z "brambory",že je to skutečná historie?

Zkušený mechanik, znalec daného modelu po kontrole Vám sdělí jistě víc o historii než jedna taková servisní knížka!

asd1
hodnocení

2x

Dohledat jde hodně. Např. originál D techničák ještě najdeš na odboru dopravy.

A jinak neřeš historii, ale technický stav, jestli je OK tak neřeš a jezdi.

Bez faktury ze servisu počítej že se nic nedělalo a je to stočený = rozvody a náplně jsou na výměnu.

Ano servisních knížek ti může vyrobit třeba pět.

Něco jde dohledat i v autorizáku v D...

praivo*
hodnocení

0x

Pokud máš pouze VIN, tak ne. Pokud máš původní doklady, tak zkus Recherche TÜ/...

jm
hodnocení

0x
Pokud není čerstvý dovoz ze zahraničí, něco najdeme. Napište sem vin vozu

no tak rozhodně nezjistíme nic, pokud to VIN neznáme

vilem95
hodnocení

Tmbhc26y964600892

Škoda FABIA COM 1. gen (6Y52F3) 1.4 16V 55kW combi

Datum prohlídky 01.03.2021 STK pred registrací 188 226 km

Tak toto je tak jediné, co se v CZ dá zjistit. Nic před příjezdem z DE jsem nenašel.

Zkuste ještě kolegův odkaz a prohrabat se v zahraničních databázích. Nebo můžete zkusit požádat autorizovaný servis, zda nemají nějakou historii v centrální databázi.

Pokud nemáte žádné historické podklady, doporučuji zajistit co nejdříve servis - rozvody a olej. Pokud je vše v pořádku a jezdí, buďte rád. Historie před 10ti lety vám je k ničemu, pokud se o auto někdo opravdu dobře stará. Naopak super historie neznamená, že nebylo před měsícem na totální škodu a někdo to nepolepil z více aut...

vilem95
hodnocení

Právě že je to čistý dovoz , české papíry mám od včerejška .. je to moje blbost . Auto jsem potřeboval rychle a bazarista na mně reagoval strašně rychle aby už mně měl z krku , tak jsem se nestihl na nic dalšího ptát a auto jsem vzal . škoda že to podle té vin nejde zjistit . Ale díky .

jurajjuraj*
hodnocení

0x

no tak vpodstate bazarnik rekl pravdu, tech knizek i s nemeckymi razitky vam muze udelat kolik chcete , kupovat v dnesni dobe auto podle servisni knizky muze jen opravdu neznaly clovek

xenofob
hodnocení

0x

samozřejmě nezjistíš nic, v německém TP je uveden počet dřívějších majitelů...já kupuji auta z nemecka zásadně s kompletní dokumentací, tedy s původním dokladem o zakoupení, s COC listem, s protokoly z německé STK a s doklady o zaplacení za servisní prohlídky...jsou k tomu vždy i dodáky...řekl bych že každá fyzická osoba to v německu uchovává, problém je že když se to dostane do bazaru překupník to stopí aby nový štastný majitel nezistitl, co všecho se na tom opravovalo a kolik to mělo najeto při technické prohlídce...navíc se při výměně velkého TP za popsaný ten velký vrací majiteli s ustřiženým rohem a tam se dá zjistit, kdo to auto měl...když je to firma, když je to taxislužba, je to tam vždy uvedeno...něco málo se dá i vygooglit, i když ochodní rejstřík v německu snad není veřejně přístupný...když jsem kupoval koktavii poslal mi překupník scan srn techničáku, vygoogli jsem firmu z tp , na webu firmy bylo párt fotek kde zaměstnaci nakldájí do aut malá čerpadla...jel jsem se na auto podívat a mělo ošoupaný koberec v kufru...navíc tažné, táhlo se s tím bůhvíco...samozřejmě jsem to ( to jsme chtěl pro sebe) nekoupil...překupník by to kopoil kobereček se dá vyměnit auto vyleštit a přidat legendu...a vydělat 15 tisíc...

Až budeš příště kupovat auto, přemýšlej a zeptej se ještě před zakoupením:-P

k2

A jak stara byla ta koktavie, kdyz jste ji kupoval?

xenofob

koupil jsem 5-letou od fyzické osoby, používanou pro soukromé účely...

k2

A nemyslite si, ze Vas postup je na koupi 15 let stare Fabie tak trochu stylem "kanonem na vrabce"? U 15 let stare "spotrebni" ojetiny bych nejakou historii fakt neresil...

pepeek
hodnocení

0x
Doporučuju Carvertical.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]