Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Koupil jsem si fabii z německa od bazarníka který mně možná napálil. K autu nemám žádnou servisní historii a když jsem se zeptal jestli auto nemá servisní knížku tak mi odpověděl že takových knížek mi může udělat klidně pět . Takže s ním nebyla žádná řeč . Auto sice zatím jede hezky , motorový prostor taky celkem OK ale ta historie by mně zajímala . Je možné přes internet najít záznamy vozidla když jezdilo v německu nebo aspoň najeté kilometry podle VIN? Díky.
Dohledat jde hodně. Např. originál D techničák ještě najdeš na odboru dopravy.
A jinak neřeš historii, ale technický stav, jestli je OK tak neřeš a jezdi.
Bez faktury ze servisu počítej že se nic nedělalo a je to stočený = rozvody a náplně jsou na výměnu.
Ano servisních knížek ti může vyrobit třeba pět.
Něco jde dohledat i v autorizáku v D...
Škoda FABIA COM 1. gen (6Y52F3) 1.4 16V 55kW combi
Datum prohlídky 01.03.2021 STK pred registrací 188 226 km
Tak toto je tak jediné, co se v CZ dá zjistit. Nic před příjezdem z DE jsem nenašel.
Zkuste ještě kolegův odkaz a prohrabat se v zahraničních databázích. Nebo můžete zkusit požádat autorizovaný servis, zda nemají nějakou historii v centrální databázi.
Pokud nemáte žádné historické podklady, doporučuji zajistit co nejdříve servis - rozvody a olej. Pokud je vše v pořádku a jezdí, buďte rád. Historie před 10ti lety vám je k ničemu, pokud se o auto někdo opravdu dobře stará. Naopak super historie neznamená, že nebylo před měsícem na totální škodu a někdo to nepolepil z více aut...
samozřejmě nezjistíš nic, v německém TP je uveden počet dřívějších majitelů...já kupuji auta z nemecka zásadně s kompletní dokumentací, tedy s původním dokladem o zakoupení, s COC listem, s protokoly z německé STK a s doklady o zaplacení za servisní prohlídky...jsou k tomu vždy i dodáky...řekl bych že každá fyzická osoba to v německu uchovává, problém je že když se to dostane do bazaru překupník to stopí aby nový štastný majitel nezistitl, co všecho se na tom opravovalo a kolik to mělo najeto při technické prohlídce...navíc se při výměně velkého TP za popsaný ten velký vrací majiteli s ustřiženým rohem a tam se dá zjistit, kdo to auto měl...když je to firma, když je to taxislužba, je to tam vždy uvedeno...něco málo se dá i vygooglit, i když ochodní rejstřík v německu snad není veřejně přístupný...když jsem kupoval koktavii poslal mi překupník scan srn techničáku, vygoogli jsem firmu z tp , na webu firmy bylo párt fotek kde zaměstnaci nakldájí do aut malá čerpadla...jel jsem se na auto podívat a mělo ošoupaný koberec v kufru...navíc tažné, táhlo se s tím bůhvíco...samozřejmě jsem to ( to jsme chtěl pro sebe) nekoupil...překupník by to kopoil kobereček se dá vyměnit auto vyleštit a přidat legendu...a vydělat 15 tisíc...
Až budeš příště kupovat auto, přemýšlej a zeptej se ještě před zakoupením
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.