Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Další prodloužení STK kvůli Covid

Od: technicak odpovědí: 30 změna:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se prodloužení STK o 10 měsíců vztahuje i na předešlé moratorium od EU. Čili pokud mi technická končila 8. srpna 2020, byla prodloužena do 8.3.2021, bude prodloužena i teď? Děkuji.
Ještě doplním, ne, nejezdím ve vraku. Jen se mi nechce cpát zbytečné peníze státu, protože o ničem jiném TK u nás není a když těch peněz dáte víc, projde i ten vrak.

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Další vyčerpávající odpověď i s příklady najdete i zde:

idnes.cz/...

hodnocení

3x
Vždyť tam máte i příklad, tak čemu nerozumíte? Ano, vztahuje se to i na vás.
"Řidiči vypršel řidičský průkaz původně 29. srpna 2020 a Omnibusem I mu byl prodloužen až do 29. března 2021. Omnibus II mu prodlouží doklad až do 29. září 2021, protože prodloužení o půl roku je již po datu 1. července 2021."
doplněno 06.03.21 17:02:

Omlouvám se, tohle se týká řidičských průkazů, platnost TK se opravdu podruhé neprodlužuje.

hodnocení

3x

Bude vám prodloužena i teď o 6 měsíců, takže do 8. 9. 2021.
Mně reálná STK končí až 8. 4., tak si užiju celých 10 měsíců a pojedu až 8. 2. 2022 - nebo tedy pár dní předem.
Ale je fakt, že to mají zase dokonale zamotané.

hodnocení

2x

Vyčerpávající odpověď najdete v tomto článku.

doplněno 03.03.21 18:47:

Takže jednoduchá odpověď: Ano, bude.

Jen bych připomenul, že v dotazu nebyla o nějakých článcích ani zmínka. Přitom v mém odkazu je to jasně napsáno včetně příkladu, který se perfektně hodí pro vás!

apep*
hodnocení

2x
Další prodloužení se Vás již netýká. Technická Vám skončí 8.3.2021 a pak je vozidlo nezpůsobilé k provozu. Nové prodloužení nelze aplikovat na již prodlouženou technickou. Nedávejte na rady z internetu, jestli nechcete mít problémy. Psal jsem na Ministerstvo dopravy, protože řeším stejný problém jako Vy a dostal jsem vyjádření, že další prodloužení již aplikovat na nás nelze.

No podle toho, co MD uvádí na webu, se ho další prodloužení TÝKÁ. Uvádí tam skoro přesně jeho případ.

apep má pravdu

Aha, tak oni na webu upravili informace. Tahle pasáž tam předtím nebyla. Takže máte pravdu, podruhé se STK neprodlužuje :-/.

upřímně, taky mám pocit, že to tam dřív nebylo... dneska jsem byl osobně opraven, když jsem to s někým řešil, tak jsem si to otevřel a hle, je to tam

apep*
mdcr.cz/...
Přečtěte si to ještě jednou a dozvíte se, že STK se znovu neprodlužuje. To o čem píšete se týká řidičských průkazů, tam se platnost znovu prodlužuje.
@apep ano, je to tam, ovšem článek byl 5.3. aktualizován a dřív to tam nebylo. Alespoň je nás víc, kdo to tvrdí :)

xenofob
hodnocení

2x

Je to jasně a srozumitelně vysvětleno na úvodní stránce webu MDCR:

V případě pravidelných technických kontrol nelze v rámci nyní platného nařízení Omnibus II využít dalšího prodloužení již jednou prodloužené lhůty na technickou prohlídku dle Omnibus I (1. 2. - 31. 8. 2020). Tedy pro příklad: vozidlu, kterému skončila platnost osvědčení o technické prohlídce 20. 4. 2020, se dle nařízení Omnibus I prodloužila lhůta a platnost osvědčení o technické prohlídce o 7 měsíců, tj. do 20. 11. 2020. Do této doby se muselo vozidlo podrobit technické prohlídce a prodloužení osvědčení podle nařízení Omnibus II se již nedá použít.

není nutné nikam volat

"Řidiči vypršel řidičský průkaz původně 29. srpna 2020 a Omnibusem I mu byl prodloužen až do 29. března 2021. Omnibus II mu prodlouží doklad až do 29. září 2021, protože prodloužení o půl roku je již po datu 1. července 2021."

xenofob má pravdu, tohle se týká jen řidičských průkazů, technická se podruhé neprodlužuje, jen jednou.

Aha, tak oni na webu upravili informace. Tahle pasáž tam předtím nebyla. Takže máte pravdu, podruhé se STK neprodlužuje :-/.

hodnocení

1x

Já jsem hlavně to prodlužování STK vůbec nepochopil.

Servisy jsou v ČR normálně otevřené, tak proč prodlužovat platnosti a termíny?

Prostě dojde čas na STK tak ji udělám a je to vyřešené.

jurajjuraj*

servisy jedou, stk taky jedou, je to jen komedie a podpora vraku na cestach, je hodne aut ktere jezdi uz jen " do technicke" a sly by do srotu, ted jim to prodlouzi o 10 mesicu, jenze pokud se stane havarka a pojistovna zjisti ze auto je vrak tak jim ani ten posahany zakon EU nepomuze, to si mnoho tech vycuranku co chteji usetrit neuvedomuje

technicak
hodnocení

jurajjuraj®: Vidím že tento názor píšete do každého dotazu ohledně prodloužení STK. Já nevím, ale asi uplně nevíte jak to funguje. Pokud někdo má auto, které neodpovídá stavu ale chce ho hodně protlačit, tak se mu to povede. Přes známého, nebo známého od známého. Ty možnosti jsou. A šlo to tak i před nějakým covidem, který toto akorát odsouvá. Na internetu jsem viděl i video jak se dají falšovat emise. Pro ty techniky samotné je to byznys. A pokud mají nějakého kamaráda který je třeba dovozce aut, byli by sami proti sobě aby jim to auto neprotáhli.

Jen ten kdo v tom neumí chodit může psát to co Vy. A neberte to za zlé. Já osobně ve vraku nejezdím ale protože to znám, tak z mého pohledu je technická prohlídka jen způsob státu jak vybírat peníze. Jsou některé státy které ani prohlídky nemají a vraky tam nejezdí.

jurajjuraj*

techicak , to bude presne ono, neumim v tom chodit , sice sem na stk minimalne 2-3 tydne ale moc se v tom nevyznam, jak se delaji v cr emise a technicke vim, jde mi jen o to jak si vsichni kdo maji vraky mysli jak s tim vyjebou protoze maji dalsich 10 mesicu, jenze ten kdo ma opravdu vrak je pak pri havarce prekvapeny, protoze mu zadny eu zakon nepomuze

ale to neni zadna novinka, platilo to i pred coronou, provedeni stk nezajistuje ze auto bude dalsi dva roky v dobrem stavu a pokud jde o vetsi skody tak pojistovny si to vsechno dobre proklepnou, jde o jejich penize a pojistovna je firma jako kazda jina, potrebuje mit zisky

razman

Pane jurajjuraj,Vás nenapadlo,že spousty lidí v této době prožívá svůj život v karanténách,v nemocnicích,v depresích a žalu nad pandemií,která postihla tento svět?Jak můžete být takový nelida a vidět v každém,kdo využije možnosti prodloužení TK,vyčuránka,který dělá všechno proto aby jezdil s vrakem? Máme snad také policii,která průběžně při silničních kontrolách zjišťuje tech.stav vozidel a někdy jsou přísnější než samotné STK.Pokud jste majitel vrakoviště nebo příznivce a propagátor šrotovného,nebo prodejce nových vozů,tak je samozřejmé,že za vším vidíte jen a jen peníze :(

xenofob

servisy V ČR jedou, ale naříení EU nebylo vydáno pro ČR, kde servisy a většina STK současně "jedou", ale pro celou EU, tedy pro všech 28 států...

@jurajjuraj: Já třeba mám všechna auta v bezvadném stavu, přestože některá jsou starší, takže návštěva STK je teď pro mne zbytečné zdravotní riziko.

@stepm

Chodíte nakupovat? Chodíte do zaměstnání?

Už to že sedáte za volant je jisté riziko

@nunici: Jistě, ale čím míň, tím líp. Určitě je to pozitivní, pokud je to možné, STK vynechat.

@nunici: Chodím pouze 2x týdně nakoupit to nejnutnější. Jinak nikam. Pracuji z domova. Takže nemám zájem, aby mi do auta zbytečně lezl někdo cizí. ;)

technicak
hodnocení

To je ale přesně ono, zítra zavolám na Ministerstvo dopravy. Proč v dnenšní době, kdy je zakázané cestovat mezi okresy, jsou zavřené papírnictví - takže já měl legálně v obchodním centru problém sehnat propisky, jsou otevřené Technické kontroly? Proč bych měl riskovat, že technik který za den vleze do XX aut, celý to tam ošahá nedotáhne něco do mého auta? Je to pro mne nepochopitelné.

razman

Včera jsem byl zastaven policií ČR a předpokládal jsem,že se bude jednat o kontrolu pohybu osob,zvlášť když mám na autě SPZ jiného kraje.Mladý sympatický policista s respirátorem a modrých rukavicích gestikuloval něco v tom smyslu ať si roušku nedávám,že proběhne jenom dechová zkouška na přítomnost alkoholu.Tak jsem tedy mohutně zadul, jak ten větr od Buchlova,vzápětí se nechtěně rozkašlal,policista rychle s leknutím odskočil a zařval,že je to v pořádku a abych pokračoval v započaté jízdě.Tak jsem přijel do servisu,kde na vratech byla cedule,že je pro nemoc zavřeno.Nic zvláštního,akorát se termín TK mého vozu neúprosně blíží.Pokud neskončím náhodou v karanténě,tak to ještě snad stihnu.Pokud to nestihnu,skutečně budu rád,za návrh EU o prodloužení platnosti TK a Eurohujer tedy opravdu nejsem :)

technicak, kam že budete volat? Dejte pak výsledek hovoru, čeho jste dosáhl.

Děkuji

technicak
hodnocení

Děkuji ze uvádíte odkaz na článek který jsem tu ozdrojoval. Asi jsem hloupej ale proste jsem to z nej nepochopil a chci mít jistotu. Stačilo napsat ano nebo ne.
03.03.21 18:48

Není zač!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]